- Член од
- 13 април 2021
- Мислења
- 3.516
- Поени од реакции
- 11.483
Тие во болнички услови би требало да се аплицираат. Секундарно ниво.Здраво, да не случајно знае некој Амикацин антибиотик каде може да се купи. Ми препишаа инјекции, никаде ги нема.
Тие во болнички услови би требало да се аплицираат. Секундарно ниво.Здраво, да не случајно знае некој Амикацин антибиотик каде може да се купи. Ми препишаа инјекции, никаде ги нема.
Фала. Како лице со телесна попреченост - квадриплегија, ми дадоа извештај за домашна посета да ми аплицира, ама ова ми е уште позгодно да не ги барам. Секундарно е Идадија?Тие во болнички услови би требало да се аплицираат. Секундарно ниво.
Ако немаш температура пробсј без антибиитик.Грлото ми е воспалено а гледам дека има и гној.
Можам да поминам без антибиотик?
да испирам со бетадин и сл.?
Некој што се разбира од ортопедија наодов да го протолкува?
Прегледај го приврзокот 372565
Фала многу, го задржаа во болницаПрегледај го приврзокот 373087
...субхондрална склероза преставува дегенеративна болест на коските и зглобовите, конкретно тука се работи или за средна или постара особа или дебела особа или жена во менопауза со веќе почнат остеоартритис така да заедно со субхондрална склероза во комбинација во зглобовите кои веќе не се покрени со рскавица доаѓа до создавање на нови коски (osteofita) аи оскоскување на уништените делови на рскавицата што всушност преставува таа субхондрална склероза на тибијално плато медијално како што е на цртежот со црвено.
Прегледај го приврзокот 373088 Прегледај го приврзокот 373089
...нагласен tuberositas tibiae (го дели коленото од потколеницата), можеби е воспалено па малку нагласено.
Прегледај го приврзокот 373092Прегледај го приврзокот 373093
...видлива некоја атероматозна промена на крвните садови на левата нога на надколеницата и поплитеална регија.
Прегледај го приврзокот 373094 Прегледај го приврзокот 373095
...па антикоагуланти clexane ќе му дадат или евентуално ако има и остеопороза ibandronic, зависи и од лабораторискиот наод, па и од трансфузиона наод.Фала многу, го задржаа во болница
Зашто кленсан?...па антикоагуланти clexane ќе му дадат или евентуално ако има и остеопороза ibandronic, зависи и од лабораторискиот наод, па и од трансфузиона наод.
Dobri se?
...а зошто не би, иста јачина, обликDobri se?