Го памтам, ама после таа тешката повреда на тренингот за репрезантција (ако мислиш на таа), се врати можеби и појак, најдобрата сезона ја изигра кога беше у Оклахома и беше топ 3 кандидат за МВП, за на крај во плејоф да ги издува Лилард.
Те прашав за тоа дека ако немал повреди ќе освоил 2-3 титули, па после таа повреда не памтам да е имал некој тешка, да пропуштил 30 - 40 утакмици. Најдобра шанса за титула имаше според мене полани, кога играа полуфинале со Феникс, а Каваи беше повреден.
Absolutely heartbreaking for an NBA fan such as myself to see such a great player undergo such an injury. I wish him and his family the best of wishes and lu...
www.youtube.com
После вакви повреди каде буквално ебаваш матер на цела нога повеќе тимовите не те гледаат на ист начин како претходно, тоа ми беше муабетот.
Поконкурентен ќе беше да оди во ГСВ, да оди да игра баскет со Леброн бидејќи индијана го намачи истиот тој леброн во тоа време или на друго место да игра баскет *Мајами и сл тимови, титулите ќе се редеа, ОКЦ е само последица на претходната повреда во Индијана кога ја прееба ногата.
Еве го и самиот што вели околу самиот процес на враќање (пред сè психички) после такви повреди:
In this clip, Paul George (The Los Angeles Clippers) talks about the leg injury he sustained that changed the course of his career and Indiana Pacers basketb...
www.youtube.com
Играчите после такви повреди не одат никогаш скоро 100% макар и да одат тоа нема да е на секој натпревар, секогаш во глава им стои што се случи и дека ако дојде следна таква повреда тоа е крај.
Сам вели, кога се вратив во Индијана ми легна што всушност се случува.
Атмосферата во тимот комплетно се смени, што е и нормално, па трејд на играчи па ајде пак од почеток...
Во моите очи, барем ПЏ, секогаш бил некој кој сум го гледал како неискористен потенцијал кој никогаш не постигнал некое ниво (рецимо на Вејд и слични суперстари со по 2-3 титули). Еве во снимката од погоре има и други играчи, мене еден од омилените Роуз *кој сега е во Њујорк и е на залез од кариера, Буги исто така... тоа се калибар на играчи кои ако не беа ограничени од девастирачки повреди ќе имаа барем по 1 титула, ако не и по 2-3 во својата кариера.
Џорџ заслужи титула, штета за оваа повреда бидејќи годинава имаа шанса да се борат прво за финале во конференција, потоа и за финале за титула.