Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 август 2006
Мислења
45.360
Поени од реакции
84.582
Предавници биле, предавници ќе останат - така ќе го решиме мнозинството за уставни измени. Тоа, у ствари, на крај, рече Груби:

„Работиме не само да се обезбедат 8 пратеници, туку ние работиме цело ВМРО-ДПМНЕ да гласа за уставните измени“, изјави Артан Груби од ДУИ синоќа во емисијата „Топ-тема“ на телевизија Телма.

„Не само што сум оптимист, туку сум убеден планот е амбициозен и има скетпици и разни математики, но знаете дека до сега се што сме кажале се реализирало“, рече тој.

– Сите знаеме каква беше лојалноста во минатиот парламентарен состав – додаде Груби, алудирајќи на усвојувањето на Преспанскиот договор со помош на гласови на пратеници од ВМРО-ДПМНЕ.

Ф

Флеш

Гостин
Предавници биле, предавници ќе останат - така ќе го решиме мнозинството за уставни измени. Тоа, у ствари, на крај, рече Груби:

„Работиме не само да се обезбедат 8 пратеници, туку ние работиме цело ВМРО-ДПМНЕ да гласа за уставните измени“, изјави Артан Груби од ДУИ синоќа во емисијата „Топ-тема“ на телевизија Телма.

„Не само што сум оптимист, туку сум убеден планот е амбициозен и има скетпици и разни математики, но знаете дека до сега се што сме кажале се реализирало“, рече тој.

– Сите знаеме каква беше лојалноста во минатиот парламентарен состав – додаде Груби, алудирајќи на усвојувањето на Преспанскиот договор со помош на гласови на пратеници од ВМРО-ДПМНЕ.
Груби ми е многу глуп плиток политичар . Тој горе е зошто Ахмети го подржува . Меџити ако не успее да даде шах-мат на Груби, срам ќе биде . Меџити е мудар и паметен . Груби е аматер . Едно шо имаат заедничко е што се алчни и двајцата . И немаат чувство за Македонците и другите етникуми.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.168
Поени од реакции
5.372
Ф

Флеш

Гостин
Кој е начинот со кој шќиповите ќе ја „обработат„ ДПНЕ за гласање за бесконечните уставни измени?
1. Со пари?
2. Со мноооогу пари?
3. Со понуда која не ќе можат да ја одбијат?...
Со невести од Албанија .... Хинт .... адвокатот на Мијалков :ROFLMAO: Млада пичка златни врати отвора

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.135
Поени од реакции
6.158
Со невести од Албанија .... Хинт .... адвокатот на Мијалков :ROFLMAO: Млада пичка златни врати отвора
Не смеат затоа што и така преполовеното членство во однос на истото од 2006 ќе им се подели на нова половина и тогаш Бранко ќе има целосна контрола над таа партија.

Ф

Флеш

Гостин
Не смеат затоа што и така преполовеното членство во однос на истото од 2006 ќе им се подели на нова половина и тогаш Бранко ќе има целосна контрола над таа партија.
Нека Имааа !!!!! ЛЕВИЦА да влезе со клизачи и на Палчо Десна ....

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.932
Поени од реакции
50.723
Кој е начинот со кој шќиповите ќе ја „обработат„ ДПНЕ за гласање за бесконечните уставни измени?
1. Со пари?
2. Со мноооогу пари?
3. Со понуда која не ќе можат да ја одбијат?...
Нема што шќиповите да обработуваат. Еве кој обработува. Доволно е да им се заканат дека нема туристичките визи да им се продолжат и ќе се истепаат кој прв да гласа.
Тоа е гол минумум и е сосема доволен за луѓе од таков штоф, стварно не треба ништо посериозно, а поучени од нивните претходници од типот на Крсто, Елизабета, на кои што не само ништо не им фали , туку и животот им се сврте на подобро, буквално нема што да ги спречи во ова.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.361
Поени од реакции
24.075
Jas ko vi velev vie revolucioneri si igravte, rezimi si rusevte. E pa so e problemot sega, so ispanicivte? Ne pomislivte deka ova ke se desava. Jbg koj vi e kriv ko ste politicki nepismeni ( ova znaci glupi ko kur za tie sto neznaat).
Patem receno ovoj stav vi e od 2017 ako ne se lazam, znaci od pred 6 godini. Da vi gi cita nekoj togas stavovite tugj sram ke go jadi so koi trkala go deli vozduhot.
Поверојатно сценарио е да ја сведат партијата на аморфна маса која нема да дава никакаков отпор.
P. S ottogas nekade i avatarot mi e promenet vo ova sega, onaka cisto informativno vo slucaj nekoj da go interesirase :)

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.135
Поени од реакции
6.158
Jas ko vi velev vie revolucioneri si igravte, rezimi si rusevte. E pa so e problemot sega, so ispanicivte? Ne pomislivte deka ova ke se desava. Jbg koj vi e kriv ko ste politicki nepismeni ( ova znaci glupi ko kur za tie sto neznaat).
Patem receno ovoj stav vi e od 2017 ako ne se lazam, znaci od pred 6 godini. Da vi gi cita nekoj togas stavovite tugj sram ke go jadi so koi trkala go deli vozduhot.
Па мораа Срџа Поповиќ од Канвас инаку внук на Коча Поповиќ да го викаат како засилување жалејки се НЕМА ПРАВДА НЕМА МИР за сега да има уште поголема неправда од тогаш а за мир да не правиме муабет бидејки Скопје е на добар пат да ги стигне Богота и Медељин во врвот на најнебезбедни градови во светот за движење и живот.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.488
Поени од реакции
13.704
Плаќа реклами на фејсбук со надеж пак дека ќе биде премиер,а ликов на неколку месеци е ставен ид нигде некаде лидер,а Албанциве му викаат ќе те нема за секад .... Таче Наш. ..
Замисли си колку е способен кога прифатил да биде марионета на Заев. Памтиме Заев колку беше способен, или таа ЗЗ интелигенција...

Има луѓе што ги познавам што викаат дека на Таче ништо не му фалело, се надевам дека имаат некаква лична корист за така да викаат, во спротивно, тие се уште побетер од него...

Kajgana Shop

На врв Bottom