Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.532
Поени од реакции
3.688

Лево вагнеровци напаѓаат, десно - украинската војска. Хаотично видео упм, украинциве ептен аматерски делуваат имаат прилично лесна ситуација да ја решат цела група а они избегаа оставија 1-2 сами да борат. Од друга страна вагнер по грешка свој си убиваат на 1:30

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
5.162
Треба да излезе Пирошката да изјави дека Вагнерци го приземјиле :icon_mrgr:

Штета само, настанов ќе ги врати кметојве на тв да излезат. Бидејќи ги немаше перидов, во САД штама беше после рушењево на банкиве… Ова како нарачано ќе им биде за таблодите.
Се думам што е точно, овие направиле симулација,

а овие изгледа завршиле работа со...
ljopat_po_sadiste.jpg

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Во меѓувреме во Одеса изгледа како дека апсат криминалци идните украински војници се третирани со почит и врвни почести како за желни и надежни регрути кои се одликуваат со нескриена желба за борба за интересите на САД за слободата на Украина.
Можеби се и вистина криминалци :D . Сведоци сме од двете страни дека се прават фингерајки за да се оцрни непријателот. И Русија кога беше мобилизацијата викаа дека чекаа километарски колони возила по границите, и дека Русите апселе свои граѓани кои биле на списоците што сакале да ја напуштат Русија за да избегнат да одат да војуваат во Украина..

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.971
Се думам што е точно, овие направиле симулација,

а овие изгледа завршиле работа со...
Прегледај го приврзокот 371750
Не треба да се думаш. Објавија видео Русите.

Мене искрено ми нема смисла симулацијава. Со масло го прскале со крилото го закачиле. Поверојатно е дека го приземјиле со електронски систем. Не за џабе денеска неколку летови планирани на предаториве се откажани.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
5.162
Не треба да се думаш. Објавија видео Русите.

Мене искрено ми нема смисла симулацијава. Со масло го прскале со крилото го закачиле. Поверојатно е дека го приземјиле со електронски систем. Не за џабе денеска неколку летови планирани на предаториве се откажани.
Не им вервам на Русите само на демокративе атлантисти тие секогаш ја говорат вистината.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.971
Кој се сеќава во 2014 мислам имаше сличен инцидент со Доналд Кук, во црното море.

Тогаш беше со с24 во прашање. Им го блокираа цел брод паметам на бајачки ги носеа морнарите после тоа :icon_mrgr:

Господ знае што се имаат Русите. Али ете амебите ќе го голтнат тоа со горивото :icon_mrgr:
Автоматски споено мислење:

Ахх да тивко нешто на темава.

Да фатеа бандите на Бајден, Армата или некој дрон. Ќе славеа со шампањ :icon_lol:

Вака сега тешење со сценарио дека со масло го прскале Русиве.
Автоматски споено мислење:

Најако е што еве почнаа да го правдаат Русите :pos:

Русиве па викаат ништо не правеле. Сам паднал:toe: Можда од претрпен страв, му се има стемнето кога ги видел СУ-27ките.:pos:

Последно уредено:
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Politicki ne znam kolku e postabilna, nemame realni informacii ama vo vojni normalno e prvicno site da se soberat zad liderite. Moze da se smeni ako ne ispadne vojnata da fati los zamav. Inace sitnata opozicija ili e nadvor vekje ili po zatvori. Malce smesno e da kazes deka Rusija e ekonomski postabilna sega nego predhodno. Ne e. Ama da, se ocekuvase povekje problemi da ima. Od druga strana na dolg rok ke vidime kakvi se efektite na vistina za Rusija. A zapadot ima poskapa cena za energija (iako se vrati na nivo pred vojnata) i so toa zgolemena inflacija (iako vekje nekoi proizvodi pak poeftinuvaat).
Imash infomacii kolku ti dusha saka. Sitnata opozicija slobodno si sheta levo desno ama nikako ds se organizira sharena revolution. Vrtat kako gladni kuchinja okolu kasapnica, pa probaat vo Gruzija, vaginalen chad za Rusija.
Pa kolku beshe rokot Rusija da krahira? 2 nedeli, pa ajde novi snkcii, sega samo shto ne krahira, nemaat municija, gotovi se za eden mesec....
A koj e toj dolg rok.....Godina, decenija, stoletie???

Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.798
Politicki ne znam kolku e postabilna, nemame realni informacii ama vo vojni normalno e prvicno site da se soberat zad liderite. Moze da se smeni ako ne ispadne vojnata da fati los zamav. Inace sitnata opozicija ili e nadvor vekje ili po zatvori. Malce smesno e da kazes deka Rusija e ekonomski postabilna sega nego predhodno. Ne e. Ama da, se ocekuvase povekje problemi da ima. Od druga strana na dolg rok ke vidime kakvi se efektite na vistina za Rusija. A zapadot ima poskapa cena za energija (iako se vrati na nivo pred vojnata) i so toa zgolemena inflacija (iako vekje nekoi proizvodi pak poeftinuvaat).
Викаш се враќа на ниво со пендрак "демократијата"

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
Американциве се фалат дека им го исплескале газот на Вагнер, искрено не знам колку е вистина

Kajgana Shop

На врв Bottom