Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    733
Член од
16 април 2014
Мислења
7.305
Поени од реакции
11.632

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.746
Поени од реакции
34.000
Секој ден влегуваме у се поголема ескалација, на арно не мириса.
Зборувајќи за ескалации:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Redno bese Rusite da pokazat zabi, treba barem ednas nedelno vakvi "incidenti" i padnati dronovi
Mnogu se meki, vistina. A vistina e i deka nedelno imalo i ima vakvi slucki samo sto ne se tolkava vest kako sega so padnatiot dron. Business as usual. Neka ima i sekoj saat vakvi incidenti pa i so zrtvi. Totalna eskalacija i direkten sudir e toa sto sega treba. Pa mozebi ke pukne nekoja atomska kako del od clenovite ovde dlaboko vo sebe posakuvaat.
Автоматски споено мислење:

Rezili i sramovi :icon_lol:

Какви шамари изедоа педофилите на сите можни полиња изминатиов период.
Еј се сеќавате на глупоќата што беше шерувана лани ова време? Како Русија ќе пропадне како цел свет ќе ја изолира, па абс кочници ќе немале, па корења ќе јаделе, па немало енергенси на кој да продават, па рубљата тоалетна хартија, па тенеќе со увек промашените прогнози....:LOL:
Ni ednoto scenarija ni drugoto ne se ostvari. Bolki ima kaj dvete ama ne deka mora da se umre. Neli ovde ekspertizata predviduvase na zapad da smrznat lugje, da jadat gluvci itn.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.746
Поени од реакции
34.000
Во меѓувреме во Одеса изгледа како дека апсат криминалци идните украински војници се третирани со почит и врвни почести како за желни и надежни регрути кои се одликуваат со нескриена желба за борба за интересите на САД за слободата на Украина.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
978
Поени од реакции
3.809
Ni ednoto scenarija ni drugoto ne se ostvari. Bolki ima kaj dvete ama ne deka mora da se umre. Neli ovde ekspertizata predviduvase na zapad da smrznat lugje, da jadat gluvci itn.
Не, не е точно, прогнозите беа дека Русија ќе неможе да го издржи притисокот од санкциите цел свет ќе ја изолира ќе пропадне економски и ќе се случи шарена револуција, ај што не се случи ништо од тоа туку напротив, Русија е постабилна и економски и политички.
А западот има поголеми последици скапи енергенси инфлација криза немири...

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.696
Поени од реакции
6.032
Gledam info deka navodno od Romania se prateni helikopteri da gi soberat ostatocite posto bil padnati vo megunarodni vodi...
Ama bile kulturno "opomeneti" od Krim, po sto na pola pat se vratile...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Не, не е точно, прогнозите беа дека Русија ќе неможе да го издржи притисокот од санкциите цел свет ќе ја изолира ќе пропадне економски и ќе се случи шарена револуција, ај што не се случи ништо од тоа туку напротив, Русија е постабилна и економски и политички.
А западот има поголеми последици скапи енергенси инфлација криза немири...
Politicki ne znam kolku e postabilna, nemame realni informacii ama vo vojni normalno e prvicno site da se soberat zad liderite. Moze da se smeni ako ne ispadne vojnata da fati los zamav. Inace sitnata opozicija ili e nadvor vekje ili po zatvori. Malce smesno e da kazes deka Rusija e ekonomski postabilna sega nego predhodno. Ne e. Ama da, se ocekuvase povekje problemi da ima. Od druga strana na dolg rok ke vidime kakvi se efektite na vistina za Rusija. A zapadot ima poskapa cena za energija (iako se vrati na nivo pred vojnata) i so toa zgolemena inflacija (iako vekje nekoi proizvodi pak poeftinuvaat).

Kajgana Shop

На врв Bottom