Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.705
Поени од реакции
42.293
Grey zone пишува за можна украинска офанзива во регионот кај Запорожје и Херсон. Според него најверојатно централна точка ќе биде Токмак па од таму еден дел за да ги отсечат трупите кај Херсон покрај Дњепар а другата накај Мелитопол.

Интересно е дека е загрижен што одбранбените структури во тој дел се просечни и трупите таму во голем дел се мобилизирани војници.

некоја делузија е ова, тие праќаат луѓе у Бахмут, ќе правеле напади на Херсон и Запорожје.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
некоја делузија е ова, тие праќаат луѓе у Бахмут, ќе правеле напади на Херсон и Запорожје.
Добро. Само да не биде плачки после, да не речете не сте знаеле, ете ви од вагнеровец инфо.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
Имаат сателити, имаат податоци, 2 тупољеви со напaлм, термобарични бомби и што ти ја знам и ќе го решат одма проблемот. Чудно е зошто не го прават тоа.
На ова укажувам од почеток дека Путин го тандарчи, знаејќи го капацитетот на Руската армија. Во други области се слаби, ама бар воени стратегии и опрема, тоа секако не им е слаба страна.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
ваљда за таму ги спремаат тие BTR-50 :icon_lol:
Море коа ќе ги донесат Бредлијата и тие шведските јуришни пешадиски возила со 30мм топ, ќе биде куку ноне.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.306
Поени од реакции
11.643
Ми мириса дека тенекијата и останатите сопартијци ќе отворат нови профили за неколку години, проруски настроени и ќе проповедаат како западот е лош а истокот добар. Кај што има пари ќе има и музика.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.705
Поени од реакции
42.293
Море коа ќе ги донесат Бредлијата и тие шведските јуришни пешадиски возила со 30мм топ, ќе биде куку ноне.
Запорожје е минирано и укопано колку што сум видел од видеа. Херсон треба огромен десант да се прави преку вода. У други зборови и да преминат ќе бидат со лесно оружје и ограничени резерви. Затоа муабетиве на тој ми немаат смисла. И не верувам ништо да се дешава пред мај месец со оглед дека наредниов период ќе биде све кал.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Посетава на братот Си во Москва и најавената средба со Зеленски делува како последна понуда за мировен договор од страна на Русија.

Не верувам дека понудата им е нешто повеќе од
1. се што контролираме моментално е наше
2.тампон зона
3.промена на устав кој гарантира дека Украина нема да се приклучи во воен сојуз

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.311
Поени од реакции
7.045
Посетава на братот Си во Москва и најавената средба со Зеленски делува како последна понуда за мировен договор од страна на Русија.

Не верувам дека понудата им е нешто повеќе од
1. се што контролираме моментално е наше
2.тампон зона
3.промена на устав кој гарантира дека Украина нема да се приклучи во воен сојуз
само што зелката не е поставен да преговара за мир, туку да заговара војна

покрај ова набројаното мора избори и преуредба на украинското општество, но без парите од запад тие и така беа банкротирани одамна, па каква иднина ќе има украина сигурно ништо розово бар наредни 30 години

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.795
Поени од реакции
34.049

What's more, the scenes are a reversal of 40 years ago, when many of us watched pitiful TV footage of Russians under the Communist regime queuing for staples such as bread and eggs.

Now it's Britain's turn to suffer. Supermarkets here are rationing tomatoes, cucumbers, peppers and lettuces as UK farmers struggle with higher energy costs which stop them using hothouses in winter to grow them. Soft fruit, including raspberries, are also hard to find in the shops.

Filton Asda in Bristol. As British supermarkets ration eggs and an array of fruit and vegetables amid shortages provoked in large part by the Ukraine war, no such hardships afflict Vladimir Putin’s citizens

Filton Asda in Bristol. As British supermarkets ration eggs and an array of fruit and vegetables amid shortages provoked in large part by the Ukraine war, no such hardships afflict Vladimir Putin's citizens

Food market in the city of Perm, Russia. The images suggest the West’s much-vaunted sanctions on Russia, imposed to punish President Putin for his invasion, are not having a deep bite

Food market in the city of Perm, Russia. The images suggest the West's much-vaunted sanctions on Russia, imposed to punish President Putin for his invasion, are not having a deep bite
Автоматски споено мислење:

„Малку се заебавме, ама еј - СЛАВА УКРАЈИНИ!!!“ :unsure:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.205
Поени од реакции
22.827
Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
ХЕРОЈОТ СО ЦИГАРА СЕПАК БИЛ ОД МОЛДАВИЈА? Украинците ќе го помнат неговото „Слава Украина“

Името на 42-годишниот снајперист е Олаксандр Мациевски, а не Тимофеј Шаудра Миколајевиќ како што претходно се пишуваше во западните медиуми.

:D :D :D

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.879
Поени од реакции
2.760
Наводно видео од украински регрут кој убил 5 други.

Старо е ова може година дена, многу одамна го имам глеано. Не ни памтам што беше работава

Kajgana Shop

На врв Bottom