Отварај Short не знам што се чека...Каде да се врати, на заокруженово
Прегледај го приврзокот 369796
Отварај Short не знам што се чека...Каде да се врати, на заокруженово
Прегледај го приврзокот 369796
Владе дај пиши ни нешто антиципативно, да истргуваме и ние. Не само вака од кога ќе се случат работите.Јас ја фатив CRWD пред да го извади извештајот. Само од после затварање на берзата е отидена $8.5 нагоре
Немам кристална топка за гарантирам нешто, но можам да ви дадам некои работи што јас сум ги забележал.Владе дај пиши ни нешто антиципативно, да истргуваме и ние. Не само вака од кога ќе се случат работите.
Прегледај го приврзокот 370600
Иако МЕТА отвори повисоко од шо очекував веќе го губи моментумот и природно е да си падне до 50 фибоначи на 180 долари. Како шо напоменав акцијата денес орбитрира околу сапорт трендлајнот шо го исцртав во претходниот пост. На 180$ некаде е веројатно крајот на оваа корекција и затворам и шорт и беар пут спред пошо сепак МЕТА на дејли кендлс и 150 дена мувинг авериџ е влезена во нагорен тренд.
Добра ти е оваа. Веќе ти е влезена од вчера во нагорен тренд преку 200 days moving average. Денес имаш уште една зелена свеќа за поткрепа. RSI е малце overbought значи ќе има корекција но трендот ќе си останеKR изгледа многу привлечно. Имаа добар Q4 извештај. RSI е на 75, MACD влезе во позитива, а SMA 20 и 50 само што се вкрстија. Во моментов има 3 зелени свеќи една по друга. Сето тоа укажува на нагорен тренд. Можно е да е дојдена до ниво на overbought, затоа ќе почекам до утре. Ако утре тргне во позитива, ќе ставам bullish trade со stop loss од $1.25. Доколку позитивните знаци исчезнат утре, тогаш нема да го направам трејдот.
Во УСА нема капитална добивка за нерезидентиДечки колку точно ќе ми е данок ако исклучиво трејдам опции од US акции/ETF's/индекси и тоа исклучиво краткотрајно, 99% daytrading, ретко евентуален свинг и тоа не подолго од 3-4 дена. Ако разбрав добро од се што прочитав до сега на форумов дека ќе е 10% на евентуален профит. Дали е тоа точно и дали имам дополнителни давачки на друго место? (Пример на државата од каде што потекнува компанијата/ETF што го трејдам, во случајов УСА)
FSLR земав мала булиш позиција минатата недела, досега сум во плус околу 3%, очекувам да дојде до $220 пред да почне да се спушта. Тогаш ќе сменам насока. Ако видам да почне да паѓа денес, ќе земам профит.Chart patterns секогаш ги користам како последна најнерелевантна истанца во мојот апроуч. Конкретно еве ви идеа за шорт или путс. FSLR после surprise од 59% на добивката на последните earnings, акцијата и порасна за 30% на негативен EPS . Наводно гледаме во моментот Bullish pennant pattern. Школски доколку исцрташ трендлајн у комбо со фибоначи уствари се работи за консолидација пред природна корекција надолу. Прва станица 23.60% фибо до 205$ па се до 190$ ако опстане негативен волјум. Значи одам овој пат против сите технички параметри. Купен bear put spread 212.5/207.5 вчера на клосинг.
Во кој град ти е пријавата? Скопје беше, ако не се лажам?Da, mene mi ja odobrija prijavata za dividenda
Најверојатно користиш акаунт со 10 минути каснење на цените (Спореди ги со yahoo.com и ќе се увериш) . Треба да се претплатиш за market data subscription. Пишуваваме со Владе тука за ова. Дополнително те советувам да не користиш Limit order пошо малце е комплицирано, ставај го секогаш со stop loss.Здраво.
Ако моит малку помош, поп-ап-от, подолу, од ИБКР ме стаписа. Штотуку сакав да субмитирам Buy Order со Limit Price преку порталот на ИБКР.
После TRANSMIT копчето, одеднаш ми се јави pop-up како на сликата подолу, и нe знам каде згрешив,што напраив или што треба да направам...
Прегледај го приврзокот 370923
Благодарам однапред