Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Како да не ги нервираш оние жени кои при нормална комуникација користат зборови од типот на мизогинија, инклузија, фемицид, мажосфера, бигот и други слични зборчиња?
Не сите знаат дека ние од Чаир подруго сме растени, и машки и женски. Имав едно другарче од клас, пред 15 години го нападнале 5-6 шиптарчиња пред неговата зграда...сестра му (3 години постара од другарчево) кога ја видела оваа глетка, едно излагање сите шиптарчиња со шамари и клоци ги дигнала од земја. Е тоа за нас од другата страна на Вардар е дефиниција феминистка, кралица, домаќинка и пред се еснаф жена :love:.

Треба поштено да ја заработиш титулата, а овие што глумат феминистки и дремат по невладинине организации, е тие луѓе се со мочка правени.

Последно уредено:
Драа

Сабајле колешка(нусе, булче, како сакаш) нејќеше да пие чај зшто на кутију пишуеше божиќен. Да не напраи арам.
Hahahaaaa

Текна ми на дешафку од пред неколко године, кд едн ботљак нејќеше да пие јагоду ванила чај, зшто постеше.

:vozbud:

Многу ме интересира како никнуваат вакви токсични, оток луѓе на форумов. Едни ке стивнат и ке ги снема одма другиот ден, бам, се појавува некој бумер и прај 2000 пораки за два месеци.
Секој втори пост е нивни, секоја трета тема е нивна. Ајде, ке влезеш да дискутираш нешто. Теешкоо, ништо не разбирам. Буквално по два пати сум читал постови и ништо не разбирам. Сигурно се истите луѓе шо на фб коментираат како би го пуштиле господ у својот дом и споделуваат Семе Синапово.
Па божем експерти, професионалци на секое поле.
Нормално, многу луѓе, секој со различни погледи и ставови ама не е тоа тоа. Секој сака да се прај интересен. Океј е да се заебаваме, во подфорум фудбал, филм итн. Имам впечаток дека целиот форум е претворен у една лудница у која ја сум Џек Николсон.
Не сакав да го пишам ова, ама ако во најскоро време не се превземат некои мерки, ке го напуштам форумов од иста причина шо го напуштив и фб. Или па ке влезам у некој хејтер моуд и ке ме банираат. Полно е со "амин" и "цена" тип на луѓе. Не дека на некој ке му фалам де, сакав само да си изразам мислење.

Последно уредено:
Hey k, kako dnevnik se nadevam te interesira mojot den koga zena mi ne raboti od doma, da i dade gospod zdravje

Uspevajki da se krenam posle 10
Jerk off at 12
Red bull i sour worms za ruchok
Nesto meetings, projects filmanje za nepostoecki raboti
Blow trees PRED 16:20 pa PS
Eat, read, fuck, sleep

And the weather so breezy
Man, why can't life always be this easy
She in the mirror dancing so sleazy
I get a call like, "Where are you Yeezy?"

Порано пишев овде, за добро, за лошо, пишев. И кога ми беа пребрзи мислите, и кога бев неповрзан и спор, пишев. Многу работи се изменија од тогаш, јас престанав да пишам, престанав да мислам. Само право со глава во ѕидот, го изгубив разумот и ја изгубив, како се викаше.. Е да ја заборавив и дека воопшто постои, совеста. Па, престана да навестува, јас главата долу наведнав. Напоредно со успехот, напоредно и падот. Викаат тоа е балансот, можеби останало малку мудрост на прагот.

Се втопив во секојдневието и постана досадно, па постанав досаден како и него. Изолација како Џој Дивижн.
Некогаш седнувам да пишам и се плашам да не почнам да го пишам прошталното писмо. Вертиго, се плашам од височина, се плашам од мозокот да не ме натера да рипнам. Искрено, се плашам од се што можи да се случи и што ќе се случува во иднина. Луѓе заминуваат, тебе ти останува да продолжиш да живејш и да останат како спомени секоја ноќ висејќи на бандери, некролози.

Си замислуваш некогаш, дали на празник ќе заминиш, дали ќе оставиш поколенија да те оплакуваат како ти по кои сега плачиш од време на време. А, јас сакам само да избегам, да избегам некаде каде во иднина нема ништо од ова да сведочам, само како куче да се повлечам и некаде да изгнијам.

Би сакал да ми е простено, како шо од мене на секој му е простено.

А, за луѓето, никогаш нема да ги разберам, поточно тие никогаш нема да ме разберат. И то е разбирање, дека никогаш со некој нема да се разбереш.

За многу нешта ми се збора, изминатите години тој инер војс не го ни користев. Правам една година откако ги кикнав антидепресивите, и нормално во тој период си најдов нови зависности. Време е и нив да ги кикнам.

Дрога, checked.
Цигари, checked.
Коцка, checked.

Ова се тие досадни и глупи навики што ми минале и минуваат низ животот. Ќе скршнам 30ка, имам 12ка холестерол, се плашам, морам да се вразумам. Целиот живот ме прател разумот и правичноста и сум имал добри резултати. Морам веќе таа индивидуалност да ја пропагирам. Нигде не припаѓам, тоа е веќе јасно, па зошто и во секојдневни игри да прифаќам.

Свето тројство, книга, музика, филм. Добра храна, секс & sleep.

Се друго е залудно и се друго е непотребно.

Има доста многу ствари за кои треба да се разговара, за почеток нека биде ова прва страна.

BTW, 8ми Март, денот на жената е стварно комунистички настан, како без проблем го слават демократи?!

Чеј да препрочитам, да се осигуран дека ова сакам да споделам.

Oh, well, fuck it.

Драа

Д`нска устфари е "доле хулахопка а горе ружа у руку" деј.
Аее среќан Осми Март мајлејде, мамо и Драа Кајгано(туј се мисли на сфи хулахопкасти форумљашке)

:smirce:

Моментално сум у бус. Се обидувам да читам книга.
Ама не можам. Знаете зошто? Оти жената зад мене зборува со ќерка и на телефон. Ќерка и се вика Адел. АДЕЛ!
Како после ова нешто да се концентрираш, како да се соживиш со книгата??

А, среќен празник дами. :smirce:

Кајги,

на денешен нема да барам од жените да скичмат Албанец од ќотек, за да се покажат како вредни во моите очи. Ќе речам само, фала ви. На сите мои колешки, девојки, роднини, кои го направиле мојот живот повреден за живеење. Фала ви на вашата од идеал-ослободена спонтаност и искреност, чистина, кревкост. Масовно го обогатиле мојот живот, најискрено се радувале на се што сум им подарил. Денес во меморијата ми е врежана една колешка од германија, на која за роденденот и бев купил парфем од француската куќа Герлан. Не очекував никаква реакција, се расплачи, ама така силно, ме скрши. Сведочев на нејзиниот посебен карактер, не и беше толку важен поклонот, туку гестот на еден маж. Проследено со зборовите - досега никој не направил вакво нешто за мене (жената е деценија позрела од мене), со тие зборови ме скрши. Ме стисна силно во прегратка. Фала му на Бога што сме дел од општества кои што имаат поинакви цели, од некои други.
Нашата Дама. НотрДам. Нашиот идеал. Од Среден Век. Засекогаш.

На денешен ден сум горд на европскиот маж, знаеше и направи подобро, од многу други.
Кај што давал Бог, давал.

999f3f44c5bb354db6754e70fd868bc5.jpg

49832799247_8b23a50fdd_b.jpg

R.218b10982a905eca68f957a9a888d4c9

IMGP2221BON.jpg

4555de3a6895ddda551884c65ce627b6.jpg

Нема више машки-женски...честит 8ми март на сите посебно на оние со повеќе џендери...ваљда сами ќе си купат поклонче :pos:

Посилен пол ќе бидат кога они ќе родат човек од 4,5 кила и после минус кило крв ќе се дигнат на нозе и ќе се грижат за детето. Дотогаш, среќен 8ми март на посилниот пол!

Драа (Агдо)

А ја роден пет и двеста без царски рез :vozbud:

Сирота мама, јоште неможе да си гу опраи карлицу од мене(шалу се)

ФанФакт
Прф запишан историски царски рез е устфари кд се родија еден и единстфен Гај Јулиј Цезар.

Среќен 8ми март на оние кои не работат на скелиња качени на 20ти спрат на -10 и на +40, на оние кои на почетокот не смената не го читаат знакот Рудари Среќно!, на оние кои не работат со високи напони на струја и кои не си го ризикуваат животот да бидат спрежни за секунда, на оние кои не возат влекачи и не се одделени од семејствата со месеци, на оние кои први се евакуирани при било каква пиродна непогода и не тие на кои не им е забранет излез од било која воена област.

Среќен 8ми март на посилниот пол. :smirce:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom