Не може да очекувате дека само после 3 натпревари тоа ќе биде истиот Рас.
Ќе му треба на тимот овие натпревари до плејоф да ги искористи да се воигра и пред се' Рас да ги разигрува другите НО и самиот да шутира од полудистанца или тоа што најдобро го прави влез под кош - особено од контра напад или полуконтра.
Имаа 4 тешки натпревари, прво беше натпревар со 170 поени и 2 продолженија против млада и компетитивна екипа, ги исцеди како лимон Сакраменто и на крај ги победи.
Со контендер како Денвер си поминаа исто, продолжение и пораз, исто помлада екипа и доста квалитетна.
Од Минесота беше тесен пораз, веќе беа уморни, а ГСВ ги доби во класична плејоф утакмица, синоќа ја гледав скоро цела, едноставно ГСВ го прави тоа што го прави најдобро... играше добра одбрана и екслподираа во трета четвртина.
Не да ги бранам Клиперси ама треба малку реални да сте, првото трио им е составено од играчи кои веќе не се така млади (Каваи, Рас, Џорџ), истите поминале и повреди и истите сега треба да играат побрза кошарка само заради тоа што Рас е таков динамо играч и така ги води нападите.
Од друга страна никој од нив не е тројкаш, ужасно имаат потреба од разработен шутер за три. На Батум му е поминато времето, стар е и тој, па тоа што им го дава како шут од 3 некогаш му проаѓа но во многу случаи не му поаѓа од рака - натпреварот со Сакраменто е доказ за тоа.
Во исто време, треба одреден период за Рас да влези во форма, кога веќе главна карактеристика ќе биде шутот од полудистанца тогаш Рас, Каваи и Џорџ треба да работат на тоа и сигурно Лу ќе креира ситуација во ПО кога сите тројца наверојатно нема да бидат на терен кога ќе се крши мечот.
Не очекувајте веднаш резултати од нив, туку тоа ќе дојде во ПО. Рас има премногу кредити и премногу има дадено за лигата па да можеме така лесно да го отпишиме.
Позитивно од трејдовите засега е што она тркалото Пламли пуца 20 скока по натпревар па колку толку ќе им се најде во одбрана.
Кој би рекол дека после оној трејд што го направи Сакраменто со Индијана , дека Кингси ке изгледаат вака добро, мислам дека сите го видоа тој трејд како уште еден промашај на Кингси, меѓу кои и јас самиот, баш ми е мило за нив што после толку години ке играат конечно плеј оф, имааат одличен тим, публиката таму го заслужува тоа, баш се напалени на кошарка, друг спорт немаат у градот.
Океј, не пратев NBA долго време и сеа пратам. Јокиќ ми е интересен. Мислам дека ќе биде историски играч (веќе е).
И гледам овие NBA студија што ги имаат ESPN, NBC или кои и да се.
Све се црнци водители. И тоа пола се жени.
Не би имал ништо против доколку си ја вршат работата, не сум расист или шовинист. Ама, не заебавај, цело време врескање, смеење, плачење, галама, емоции, празни муабети, како за кооперација и мерење курови. Многу ретко сериозен аналитички муабет.
Кендрик Перкинс... ебате беља. Од Дељадровце да не си?
Океј, не пратев NBA долго време и сеа пратам. Јокиќ ми е интересен. Мислам дека ќе биде историски играч (веќе е).
И гледам овие NBA студија што ги имаат ESPN, NBC или кои и да се.
Све се црнци водители. И тоа пола се жени.
Не би имал ништо против доколку си ја вршат работата, не сум расист или шовинист. Ама, не заебавај, цело време врескање, смеење, плачење, галама, емоции, празни муабети, како за кооперација и мерење курови. Многу ретко сериозен аналитички муабет.
Кендрик Перкинс... ебате беља. Од Дељадровце да не си?
Не е ова само во NBA, општо во сите спортови е.
Не знам дали пратиш фудбал и колку активно, меѓутоа на CBS Sport кои пренесуваат ЛШ во Англија имаат емисија која ја води жена и како главни пандити се Тери Анри, Џејми Карагер и Мика Ричардс. Само првиот од овие тројца разбира фудбал и дава стручно мислење, другиве двајца се земени да се глупираат и да трескаат глупости, хистерично да се смеат и да се надвикуваат еден со друг.
Зашто публиката многу повеќе сака да гледа врескање, смеење, плачење, галама, емоции и празни муабети зашто таквото однесување е полесно да го прикажеш во 5 секундно видео на Tik Tok или Instagram.
Никој од младава публика нема трпение да гледа и слуша стручна анализа која ќе биде монологна и ќе трае некои 4-5 минути.
Бев спремен да мрчам против Илз, ама сепак на крајот Филаделфија поагресивни и повнимателни и заслужено победија.
Интересен натпревар. Доколку се сретнат во плеј-офф верувам дека Милвоки ќе продолжи понатаму.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.