Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
21 октомври 2016
Мислења
527
Поени од реакции
677
Zdravo, brojceto mi e 9.../2020 finalna postapka. Imam podnesemo dokumenti preku brat i potvrda od Strumica. Sto mislite dali se dovolni? Fala mnogu
Брат ти нека извади родствени врски од општина кај што си запишан како негов брат и во случај да те стават на дополнителна веднаш достави го или ако е во Софија пријавен одете заедно, извадете го и одма оди до министерството за правда поднеси го како дополнителен документ во досието.

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

Член од
8 јануари 2022
Мислења
94
Поени од реакции
175
Брат ти нека извади родствени врски од општина кај што си запишан како негов брат и во случај да те стават на дополнителна веднаш достави го или ако е во Софија пријавен одете заедно, извадете го и одма оди до министерството за правда поднеси го како дополнителен документ во досието.

Sent from my SM-N770F using Tapatalk
Tocno taka treba da postapi,od iskustvo kazuvam.

Член од
20 февруари 2021
Мислења
63
Поени од реакции
291

Attachments

Член од
5 јануари 2023
Мислења
52
Поени од реакции
116
Дали знаете во еден указ на колку преписки положителни им потпишуваат потпис?
Од кој месец положителни уште чекаат указ, од Ноември 2022 ли?

Член од
6 октомври 2020
Мислења
81
Поени од реакции
448
Дали знаете во еден указ на колку преписки положителни им потпишуваат потпис?
Од кој месец положителни уште чекаат указ, од Ноември 2022 ли?
Има уште и од октомври некои..

Член од
4 октомври 2019
Мислења
572
Поени од реакции
1.155
Zdravo, sakam da izvadam Bugarski za deteto.. posrednikot mi vika najdobro Bitola I ke mi dadel broj da se javam za da zakazam za termin... ovde sum nekolku dena... dali moze slikanjeto da se zavrsi za nekolku dena vo Bitola nekoj so iskustvo? Ima odneseno posrednikot vo Sofija kopija od makedonski na deteto I Bugarski izvod...za zimanje ne mi e itno samo za slikanjeto...on vika moze I direktno da se ide so bebe ama ipak podobro mora da se javis da dades podatoci za termin... prasuvam posto podobro ke ti prikaze nekoj so iskustvo otkolku na muabet. Fala.

Член од
18 февруари 2022
Мислења
24
Поени од реакции
53
Decki Sto cudo e ova Dali nekoj znae
Popisna lista na seloto/ gradot koja ja vrsel najcesto svesteno lice od mestoto , vo koja se zapishani celi familii kako bugari. Nekoi dobrovolno nekoi prisilno.
Vo nea pishuva tatko majka deca, godini, pismenost, i site vakvi knigi stojat vo arhivot vo sofija.
Za 200 denari dobivas zaveren primerok od arhivot dokolku gi najdes predcite.
Jas so vakvo pominav na intervju mart2022 i sega sum na finalna

Kajgana Shop

На врв Bottom