Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558

Russian Hacker Joker DPR says that we may get some good news from Bakhmut tomorrow

Interesting news came from my spies at the SBU. In the face of total losses, the Ukrainian soldiers, who are now in Bakhmut, made the right choice and made a collective decision not to obey Zelensky's will and not to die. An armed mutiny ensued, but life is more precious, and right now they are thinking how to escape from the closing cauldron. Zelensky stomps his feet and demands that Zaluzhny cut off the attempted mutiny and cut off the insubordination. But Zaluzhny himself realizes that they (AFU)can't handle Wagner in that situation. I think we'll get some good news tomorrow. And Zelensky the clown will say, as usual, that it was his decision, there was no mutiny and escape, but a planned retreat under his father's sensitive guidance.

@JokerDPR

:vozbud:
Автоматски споено мислење:

:чда::pos:

Член од
24 април 2008
Мислења
10.942
Поени од реакции
12.343
Глобализацијава е уствари диктатура.
Па беше јасно уште во 1990-те години, се распаднаа Советски Сојуз, Варшавски Пакт, СФР Југославија, во меѓувреме НАТО продолжува да се шири - иако главните непријатели од кои наводно ја штитеше Европа повеќе не постојат, а со тоа во пракса и основата за постоење на НАТО повеќе не постои - а САД си продолжуваат со агресија против трети држави.

Таков свет не може да се нарече свет во мирна состојба.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
„Миротворците“ го закачија на сајт новинарот од NBC кој беше на Крим и направи некаква емисија.

1677720445196.png

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.050
Поени од реакции
9.411
Украински јуришен баталјон е забранет во Руска федерација

Стабилни извори
Не ти одговараат опен сорс извори, не ти одговараат руските онда базирај ги своите анализи на украински, што да ти речам :toe:

Иначе Столтемберг вика дека Украина ќе влезе у НАТО, тоа што значи......дека нема да има преговарање и дека после крајот на се ова Украина нема да постои и ќе има повеќе од милион погинати и два пати повеќе ранети. И дека специјалнава воена операција може да ја прекрстат у војна слободно.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386

Леопард во Технички музеј Никола Тесла ( Загреб)
Не знам дали е ова Леопард. Личи малку ама не сум сигурен. Плус, колку што знам, Леопард останал на прототип и ниеден не е напраен - што коинцидира со размерот на сликава, од кој се гледа дека ова не е тенк, туку модел.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Ве молам пишете „заинтересиран“ во коментар и ќе ве известиме ако сте избран за програмата.
А извор да се информираме дека ова на сликата е вистина, и не е класична манипулација? Да видиме прво дали е вистина...

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
А извор да се информираме дека ова на сликата е вистина, и не е класична манипулација? Да видиме прво дали е вистина...
Во Украина се е на чесен збор, а на кого ќе веруваш ако не на прецедникот?

Kajgana Shop

На врв Bottom