Прво прости.Абе имаше иницијатива ама не бев бањат. Вечер ке видиме шо како.
Здраво Луси се знаеме??Прво прости.
Секако, заедно у војска бевме.Здраво Луси се знаеме??
Вотка, лук и кисели красравички фалат
Prv pat ti e ?Прегледај го приврзокот 369524
...си реков ај да пробам ,,Босански локум,, не дека ќе биде подобар од нашиот Крушевски локум.
Прегледај го приврзокот 369525
...и тоа како го отварам под прсти камен тврдо, си викам у ПМ пројден рок, но потазе не можат да бидат, ај ќе исечам парче со нож, како биcквит се искрши,
Прегледај го приврзокот 369526
...што е ова? онака со двоумење го изедов, а тоа милина се стопи во уста, тоа да ми ти биле гурабии!
Прегледај го приврзокот 369527
...така да сега јадам гурабија такозвани босански локум!![]()
...а бе прв или втор, локум си е локум, гурабије се гурабије, по таа логика и баклава е локум тогаш, би требало „локум“ да е благо на база на гел од скроб, шеќер, ореви.Prv pat ti e ?![]()
Bosankite se uceni na tvrdo,dolgo ama slatko i zatoa go vikaat samo Lokum....а бе прв или втор, локум си е локум, гурабије се гурабије, по таа логика и баклава е локум тогаш, би требало „локум“ да е благо на база на гел од скроб, шеќер, ореви.![]()
,,,hemiski sostav,,,...а бе прв или втор, локум си е локум, гурабије се гурабије, по таа логика и баклава е локум тогаш, би требало „локум“ да е благо на база на гел од скроб, шеќер, ореви.![]()
...мене све ми е јасно, но значењето и потеклото на „локум“ дава и што значи локум, сарма е сарма, кајгана е кајгана, сладолед е сладолед, не може локум да биде гурабија!Bosankite se uceni na tvrdo,dolgo ama slatko i zatoa go vikaat samo Lokum.
A poshto ti si po gotvenjevo eve ti i recept
A za toa mekoto na baza skrob vikaat tahat lokum ili ratluk .