Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.508
Поени од реакции
26.125
Ќе се видиме ќе правиме муабет. Ќе ти раскажам каков бил планот на Варшавскиот пакт во офанзива кон НАТО државите, што на некој начин има последици сега во Украина.
Сепак е едноставно и генијално, ама застарено.
Дај пиши да прочитаме и ние другите што нема да ве дружиме на собиранката. Може да е нешто интересно што ќе треба да му го испратиме на Путин да го разгледа :icon_mrgr:

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
Дај пиши да прочитаме и ние другите што нема да ве дружиме на собиранката. Може да е нешто интересно што ќе треба да му го испратиме на Путин да го разгледа :icon_mrgr:
јас сум тој што сум бидејќи другите околу мене ми го дале знаењето. Инструкторското во мене ме тера да ја споделам секоја корисна информација што може да му користи на друг, без да барам ништо за возврат. Сум бил во кругови на високи офицери кои порано биле на страна на Варшавски пакт а сега се НАТО офицери, повеќето од Полска, но и од Словенија, Словачка, Унгарија, Бугарија, Албанија итн Повеќето припреми и планови биле со определен концепт кој е многу интересен и го гледаме денес во Украина.
На крајот на денот се воздржувам од зборување од вакви коментари и од стравот дека ќе влезам во калта со мали деца па нема да можам да излезам.
А најпаметно ти е да ме ставиш на игнор и воопшто да не ме читаш, кој фактор сум пак јас? можеби за се те лажам и си измислувам. Стави ме на игнор и кулирај

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.646
Поени од реакции
42.195
Ija mislam podobro da kjutea ne se dorasnati uste za vakvi temi.
Што очекуваш Кина да направи игорче кога вие германците ја прашувате Америка кога на мочање да идете? Верувам дека било каков план за мир од Кина или Русија вие и сојузниците ќе го прифатите.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.051
Поени од реакции
9.411
Што очекуваш Кина да направи игорче кога вие германците ја прашувате Америка кога на мочање да идете?
Не ја прашуваат, не смеат такво нешто да направат.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
не, погрешно си ме разбрал, воопшто не го реков тоа. Реков дека треба да бидеме самокритични кон оние кои на туѓа слава и хероизам правеа злодела и пркос. Реков дека не смееме да ги сметаме за светци сите генерално, секогаш има исклучоци. Не може или сите или никој.
Оливер Китановски, попознат како Орце Млекото, загина во Арачиново од пријателски оган, и нема некој што има кажано лош збор за него. Човекот бил длабоко религиозен и максимално етички коректен професионалец. Тигар со најдобри оценки од почеток на кариерата до неговата смрт. И сега дали е во ред да го ставиме него во ист кош како и оној што ја дал командата за оган на тенковите што всушност ја донесе неговата смрт? Го знаеме по име и презиме командантот на баталјон кој не сакал да се координира со „мачињата оти били пичиња“ па дал наредба за огнена стрелба што заврши со смрт на еден Тигар, еден ПЕП, 4 ранети од ПЕП. Исто ли треба да ги третираме двајцата?
ај да бидеме реални
Комшија мој на маало си идеше со Хермелин, го полнеше со ракија и се враќаше на терен. За 4 месеци дигна куќа на 4 спрата и на крај дезертираше оти го распоредиле кај Слупчане, после војната инспектор стана оти бранител бил. Е ај сега него да го ставиме во исти кош со Ѓоко Лазаревски, херој кој сам им се спротистави на УЧК и остана да се бори, свесен дека ќе загине сам, ама им овозможи на цивилите од Лешок да се евакуираат. Во ред ли е тоа?
Дај да бидеме озбилни за вакви работи
Ликот сите брамители ги исмејува веќе некое време ако не си приметил, дури и во постот тоа го прави што си му го реплајнал и кај што ти му кажа дека се сложуваш до него. И тоа лично за мене беше исмејувањето. Ти реков од такви тафтабити ништо не очекувам, пошто он се срами и од мајка му најверојатно и од своето потекло, пошто тој тип на луѓе за својата неспособност ги криват секогаш другите, вклучително тука и нацијата….

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
Ликот сите брамители ги исмејува веќе некое време ако не си приметил, дури и во постот тоа го прави што си му го реплајнал и кај што ти му кажа дека се сложуваш до него. И тоа лично за мене беше исмејувањето. Ти реков од такви тафтабити ништо не очекувам, пошто он се срами и од мајка му најверојатно и од своето потекло, пошто тој тип на луѓе за својата неспособност ги криват секогаш другите, вклучително тука и нацијата….
Во тој случај, моја грешка, се извинувам

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
Gledam mile ja ozvezuva malce temava ne e na loso.
Да, ја освежува со релевантни забелешки од типот на - Ти си овакав, ти си онакав, ако навијаш за Русија што не идеш да се бориш.

У Весела Долина пред продавница порелевантен муабет се праи на темава.

Ко ќе видиш, станува збор за истиот непродуктивен и лишен од кохерентна мисла, модел на комуникација, што го упражњава и во темата за соживот.

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
Ija mislam podobro da kjutea ne se dorasnati uste za vakvi temi.
Колку и да е добра иницијативата нема да фати корен бидејќи САД и НАТО во моментов не се заинтересирани за мир. А уште помалку се сакаат Кина да ја има улогата на миротворец.

Ама од друга страна, одбивањето на САД и НАТО на Кинеската мировна иницијатива може да и даде изговор на Кина да и даде оружје на Русија.

Последно уредено:
Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
Западот ја гледа Русија како слаба, нема да ја пропуштат приликава да ги исцедат пред некаков мировен договор. Игорче само го следи наративот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.646
Поени од реакции
42.195
Западот ја гледа Русија како слаба, нема да ја пропуштат приликава да ги исцедат пред некаков мировен договор. Игорче само го следи наративот.
тоа дека луѓе со деменција ги водат ги гледаат како слаби.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Што е со веста за уништувањето/оштетувањето на рускиот авион авакс Иљушин Бериев А-50 на аеродромот во Минск Белорусија вчера... фејк њуз или вистина !

Kajgana Shop

На врв Bottom