Има различни мислења на форумот (особено од продавачите на кинески, што е и разбирливо) но на твое место ако ја најдеш споменатата Тошиба по таа цена, или Мицубуши, Дајкин па и Кариер, земај и бегај. Ако земеш Грее или слична, ќе те служи неколку години (велат храбрите среќата ги служиMislenje pomegju ovie dve klimi priblizno se tuka so cena?
Koja e pomokna?
![]()
GREE AMBER PREMIUM+ GWH18YDXF-K6DNA1A по супер цена од 59.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 5.5 kW, Гаранција: 10 годиниwww.klimi.mk
![]()
TOSHIBA SEIYA NEW RAS-B16E2KVG-Е / RAS-16E2AVG-E по супер цена од 59.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 5.5 kW, Гаранција: 3 годиниwww.klimi.mk

Автоматски споено мислење:
Пред многу години купив кинески скутер Баотиан 125-ка за 800 Е. Италијанските 50-ки беа х3, некаде 2,400 Е. Испадна дека кинеската 125-ка е послаба од италијанската 50-ка, а за други споредби да не зборувам, Бев среќен кога ја продадов по две години, купив корејска 50-ка која сеуште ја возам, веќе 15 години, со фабричкиот каиш, ролни и др. Е сајлата за брзиномер ја сменив, ама некаде е со +60.000 км поминати, иако двотактните наводно биле пократкотрајни.
Денес веќе не е така, Кинезите многу напредуваа но со цените уште повеќе, па цените им раснеа побрзо од квалитетот. Така да се промени односот цена/квалитет кој некогаш беше единствена предност на кинескиот производ.
А за дискусијата Кина/САД меѓу @tzlatko i @riker , е тука не почнувајте (ептем сум јак

Последно уредено: