Македонска берза

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
За да не го чекате Фактор да објави, еве ви Екслузивно од мене:

Бруто дивиденда: 510 денари.
Нето дивиденда: 460 денари.

Толку од мене за Комерцијална Банка. #ВашиПариВашиОдлуки

И НЛБ нешто зезнале во последниов квартал (во однос на добивките од претходните 3 квартали), но сепак не е лошо, особено ако си ја испочитуваат својата дивидендна политика. Сепак неверојатна е оваа вредност на исправки кај толку голема банка.
Ти давам кредит за ова!

CecaXYZ

rookie
Член од
26 ноември 2022
Мислења
196
Поени од реакции
87
Значи бруто 500.
Имателите за утеха нека ја погледнат STB, може ќе им биде полесно.

Член од
6 септември 2021
Мислења
323
Поени од реакции
561
Zoshto volku mala dividenda godinava za KMB? Lani ko shto znam beshe 600 denari. Fahtichki neto dividendata kje izleze 450 denari,na akcija od 12k. A dividendata kaj UNI banka ako e tochna najavata na @TENDO ,a sigurno kje e tochna,kje bide 300 denari na akcija od 5100. Znachi sega poishe se isplati da se investira u UNI,a pretpostavuvam deka periodov KMB bi trebalo da padne dokaj 11k po nekoja logika

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Добра и издржана одлука на менаџментот на КМБ да подели помала дивиденда. После лошо изменаџирани 2 последователно завршни сметки ќе беше најдобро воопшто да не поделат. Нека си падне соодветно акцијата и нека си порасне бук велјуто како шо си личи. На овој начин покажуваат дека интересот и каприците на поединци во менаџментот не се над колективната акционерска кауза, банката да продолжи да расте и во иднина.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Добра и издржана одлука на менаџментот на КМБ да подели помала дивиденда. После лошо изменаџирани 2 последователни завршни сметки ќе беше најдобро воопшто да не поделат. Нека си падне соодветно акцијата и нека си порасне бук велјуто како шо си личи. На овој начин покажуваат дека интересот и каприците на поединци во менаџментот не се над колективната акционерска кауза, банката да продолжи да расте и во иднина.
Ама Фактор не рече така

CecaXYZ

rookie
Член од
26 ноември 2022
Мислења
196
Поени од реакции
87
Zoshto volku mala dividenda godinava za KMB? Lani ko shto znam beshe 600 denari. Fahtichki neto dividendata kje izleze 450 denari,na akcija od 12k. A dividendata kaj UNI banka ako e tochna najavata na @TENDO ,a sigurno kje e tochna,kje bide 300 denari na akcija od 5100. Znachi sega poishe se isplati da se investira u UNI,a pretpostavuvam deka periodov KMB bi trebalo da padne dokaj 11k po nekoja logika
:mad:
Тек што ќе биде со ALK, таму е >17k.

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Во исчекување на текстот од Р.Ф. во Фактор....
Извадоци:
- ,,ИИИИИиии повторно вонсериска дивиденда од кралот на банкарските кралеви''
- ,, Акционерите и оваа година се стекнуваат со масивна распределба од фрапантниот учинок од минатата година''
- ,, Ванчо чифлиганец и Хари Костов не ја скржават добивката од својата потентна доминација''
и така...

#Р.Ф од Фокус нека оди на курс за пиано, wordpress, пецање риби или слично и нека батали под итно економија и финансии

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Тоа е моја прогноза, а не најава.

Ќе видиме UNI како ќе одиграат. Дефинитивно ќе биде повисока од таа од лани 200 денари дивиденда по акција.

Може да одиграат “конзервативно балкански“ па да поделат дивиденда од 250 - 300 денари. Во тој случај и волкот сит и овците на број. Ќе дадат дивиденда 25-50% повисока од лани и би си оставила простор наредна година да е над 300 со што би си обезбедиле континуитет на раст на дивидендата.

Сепак јас сакам да си го задржат 50% нето dividend payout со некои 5 евра дивиденда годинава. Па наредна како ќе биде, ќе видиме, како и за нив (доминантите акционери), така и за нас.
Автоматски споено мислење:

Ти давам кредит за ова!
Белки навремено ја искористи таа информација ти и другите членови на форумот. Тоа и идејата.

CecaXYZ

rookie
Член од
26 ноември 2022
Мислења
196
Поени од реакции
87
Ако немаш пријател во "посадата" Титаник се напушта уште додека свири оркестарот.

Член од
26 јануари 2008
Мислења
287
Поени од реакции
212
Ако немаш пријател во "посадата" Титаник се напушта уште додека свири оркестарот.
sto tolku panika za kb daj olabavete akcijata ke raste vo naredniot period
Автоматски споено мислење:

Denes se se sobra sto bese na prodazba

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Јас спротивно мислам. За КМБ после 2 утнати години во поглед на цената на акцијата (минатата и потенцијално тековнава) доколку не се пренесе драстично светскава рецесија, ова е ботомот. Испеглани малтиплс, зголемено кредитирање и провизии и скромна валуација заради разочарани очекувања ти се ребусот до моето согледување.
Мене ме загрижува фактот шо кревкава берза ќе ја понесе надолу.

Последно уредено:

CecaXYZ

rookie
Член од
26 ноември 2022
Мислења
196
Поени од реакции
87
Јас спротивно мислам. За КМБ после 2 утнати години (минатата и потенцијално тековнава) доколку не се пренесе драстично светскава рецесија, ова е ботомот. Испеглани малтиплс, зголемено кредитирање и провизии и скромна валуација заради разочарани очекувања ти се ребусот до моето согледување.
Мене ме загрижува фактот шо кревкава берза ќе ја однесе надолу.
Титаников на кој мислев...

Kajgana Shop

На врв Bottom