И универзумот и Бог е со русите.Ај ај види небо бог те јебо, универзумот бил со русите.
Не се разбираш ти од симболика бате. Да се разбираше немаше да останеш дворски шут.Ај ај види небо бог те јебо, универзумот бил со русите.
Така е брат амин.И универзумот и Бог е со русите.
Абе затоа нема нешто ти у што не се разбираш. МВП на сезоната си.Не се разбираш ти од симболика бате. Да се разбираше нема да останеше дворски шут.
Amin!Така е брат амин.
Јас се разбирам у тоа што треба, и тоа многу добро. А ти продолжи си да бидеш дворски шут, те бива, најискрено. И сонувај си влажен амерички сон.Абе затоа нема нешто ти у што не се разбираш. МВП на сезоната си.
Сподели со 9 пријатели за среќа!
Како може да е дефанзивна,кога окупираат територија на друга држава.Со окупација и убиство на цивили во туѓа држава ли бранат свој суверенитет? Или неможат да се помират дека Украина не ги ебе и сакаат самостоен пат како држава.Или можеби само го брани наративот дека војната во Украина е дефанзивна, со цел одбрана на Русија, која е нападната? Најди еден руски функционер што не го тврди истото. Не сфаќам што ново прочита овде?
Како може да е дефанзивна,кога окупираат територија на друга држава.Со окупација и убиство на цивили во туѓа држава ли бранат свој суверенитет? Или неможат да се помират дека Украина не ги ебе и сакаат самостоен пат како држава.
Стварно чудна логика имате.
Утре бугарија може нас да не нападне со изговор дека им го сакаме Пирин..Грците дека имаме претензии кон Солун. За шиптapите да не зборам...Чудна логика несфатлива за мене.
Не ми го ѓибај Лукашенко, во транс неверување и тага е последниве денови од кога излезе тој документот што му се спрема во следните 10 години.Така де, ти со твојот Александар Лукашенко фетиш си одличен пример за незавземање на страна.
Продавај им на други магла за твојата непристрасност, прво повели фрли по некоја критика против едностраните санкции против држави од типот на Русија, Венецуела, Иран, а еве по ново и Кина, кои ништо не им имаат згрешено ниту на САД, ниту на државите членки на НАТО и на ЕУ, ама затоа па ништо од санкции против Саудиска Арабија која бомбардира цивилно население во Јемен, или па санкции против САД и нивните сојузници поради нивната агресија низ светот од крајот на 1990-те години па наваму. Чисто за барем еден краток момент да делуваш на непристрасен борец против злата и неправдите.
Јас само споредив ако добие некој избор да бира каде да живее, дали во УСА дали во Русија. Никаде не пишав дека во Америка нема проблеми и дека е најубаво за живот..Сонот(Америчкиот) што сеуште ви трае и тебе, а гледам и на локван и на антон тука, ви е само сон. Не викам дека не е земја на можности Америка, сеуште е (мада верувам дека не за долго). Но земја за живот, не фала. Па и било кое западно општество. Единствено западно општество во кое би можел да одберам да се преселам можеби Нов Зеланд, Австралија ми е премногу пајаци и змии за мој вкус. Има една тенденција која можеби е добар индикатор, денеска кај богатите американци има растечка тенденција да се селат надвор од САД. Има многу места подобри за живот од САД. Белорусија е подобро место за живот од САД. Македонија е подобро место за живот од САД. А во денешно време не си врзан со локација па да неможеш бизнис да тераш од било каде. Пошто да се разбереме, ако ти и остали апологети САД ја гледате како земја за можности, тогаш мора да знаеш дека куча-посо не се можности за кои се мисли со тоа, земја за можности е за оние кои планираат да праат бизнис таму. Јас имам неколку пријатели што заминаа во САД, сите до еден таму што заминаа, беа некој и нешто тука, а таму постанаа никој и ништо.
Силување во самоодбранаКако може да е дефанзивна,кога окупираат територија на друга држава.Со окупација и убиство на цивили во туѓа држава ли бранат свој суверенитет? Или неможат да се помират дека Украина не ги ебе и сакаат самостоен пат како држава.
Утре бугарија може нас да не нападне со изговор дека им го сакаме Пирин..Грците дека имаме претензии кон Солун. За шиптapите да не зборам...Чудна логика несфатлива за мене.
Isto be Citro kako sto za SAD od nacionalen interes ili drzavna bezbednost e da napagjaat drzavi sto se na drugata strana na planetata, da imaat bazi na site kontinenti, nosaci na avioni da im plovat iljadnici km od najbliskata teritorija na SAD itn itn itn.Како може да е дефанзивна,кога окупираат територија на друга држава.Со окупација и убиство на цивили во туѓа држава ли бранат свој суверенитет? Или неможат да се помират дека Украина не ги ебе и сакаат самостоен пат како држава.
Сакаа у НАТО да се приклучат?Силување во самоодбрана
Јас не реков дека војната е дефанзивна. Според мене е класично проектирање на империјална моќ.Како може да е дефанзивна,кога окупираат територија на друга држава.Со окупација и убиство на цивили во туѓа држава ли бранат свој суверенитет? Или неможат да се помират дека Украина не ги ебе и сакаат самостоен пат како држава.
Напротив. Тука кажува дека војната е од егзистенцијална важност за Русија и мора да се добие по секоја цена.https://kanal5.com.mk/medvedev-rusija-kje-se-raspadne-ako-ja-izgubi-vojnata/a569928
Гебелс малце се приземјува. Прп прпп.