Реално, ептен неубав потег на Израел. Но како викавте вие, се за интересите, така?
Јас овде пишав дека не е човечки да се оставаат среде зима без струја недолжни украински семејства, вие ме убедувавте дека Русија треба да си ги брани интересите, дека во војна може се, и се е дозволено итн. Со тоа ќе ги натерале Украинците побрзо да капитулираат. Па зошто да не би било дозволено и за Израел?
Не знам кои сме тоа ние, јас од старт имам пишано дека за мене Русија не е поразлична од Америка (можеш да враќаш на почеток на војнава да видиш дали лажам ако не те мрзи), односно дека Русија да ја има моќта на Америка би била иста. Е сеа тоа што си правите филмови дека лани у фебруар на Русија и текнало од нигде никаде да ја нападне мирната и невина Украина е ваш проблем. Многу брзо ве демантираа Меркел, пред некое време Зеленски, а и онок што изјави деновиве дека усвари залихите на оружје во Европа и онака биле наменети за војна со Русија.
Вие (знам дека не си ти дел од нив и дека ти немаш такво нешто пишано) го делите светот на цивилизиран и нецивилизиран. Европјаните се градина, останатите џунгла. Ги знаеш и ти кои се тука што пишуваат дека "цивилизираниот" свет се бори против Русија, што значи дека останатите 6 милијарди живеат во нецивилизирани држави, шо значи дека се неандарталци, заостанати луѓе. Затоа е и ваков мојот коментар. Овие цивилизираниве во последниве 30-40 години, а и моментално, имаат толку зло направено по светов, а да не збориме за ппдолг период со колонозации од Африка, Америка, Австралија, до Азија. И види, ко за чудо, се тоа од тоа цивилизирано западно општество.
По тебе, знам дека не мислиш така, колку е расистички да сметаш дека дека ти си дел од цивилизиранот свет, а останатите 6 милијарди да ги донесеш на ниво на животни скоро, да сметаш дека ти си градина, а останатите се џунгла, да сметаш дека на Украина требало да о се помогне затоа што гинеле бели, цитирам бели луѓе, да не гледаш ништо лошо во убивање пола милион деца во Ирак, да фрлиш еден тон осиромашен ураниум во Србија и на Косово, каде во последниве 20 години е огромен порастот на заболени од канцер? За разлика од нив, ни Русија, ни Кина немаат вакви позиции.