Vartolu
1897 Fighter
- Член од
- 29 декември 2007
- Мислења
- 14.995
- Поени од реакции
- 5.610
Русија не користеле нацисти?! Значи никој не демантира дека тој е Дмитриј Уткин, само вие тука дел од вас барате ДНК да ви се донесе дека е тој истиот, па барате face recognitions, па антрополози итн.Проблемот е што тоа подвлеченото е немерливо малку.
Русија никогаш, повторувам НИКОГАШ не користеле нацисти за ништо. Ниту во Украина ниту било каде... Чекам да бидам демантиран. Ама нема, пошто зборуваш напамет и тресеш зелени - инаетот од незаење и заблуди е секогаш најголемиот.
(патем една извесно фотошопирана слика во троцифрен број пиксели од некој Русин - не би прави Вагнер нацисти, да те спасам од непотребен труд).
Вагнер се поврзува со нацизам уште кога војуваа во Африка. Но ајде нешто поново да ти предочам:
Еве ако веќе не го сакаш Уткин, еве ти го поручникот Тимор Курилкин, сам можиш да видиш што носи на униформата:
Побарај си за Валкнут и што мислеле Хитлеровите војници и како го обожувале тоа.
Друго, еве во Либија:
But the Wagner operatives left more than boobytraps. They also spray-painted swastikas and SS lightning bolts as graffiti wherever they went. Nazi symbols are popular among the mercenaries;
Изговори се само. Истото го прават двете големи сили.Да, затоа што ништо што направи Русија не ги загрози директно САД и тоа никако не може да доведе до MAD. Ова што го прават психопатите што ги раководат САД, ова е и тоа како можно да доведе до MAD. Целиот нивни endgame е во Русија да искочат работите од контрола и власта (Путин) да бидат сменети. Но иако од тоа нема ни абер да се деси, не престануваат. Што мислиш дека ќе се деси ако навистина почнат со далекусежни ракети да гаѓаат градови длабоко внатре во во РФ? Зошто мислиш дека сето тоа нема да води кон ескалација и враќање - не директно на САД ама на некој од вазалите на САД? Ете Полска иде на ум со 20-30.000 војници кои војуваат против Русија, и пошто се егзекутори на уништувањето на Северн Поток 2.
САД не можат да ја изгубат војната. Ќе речат, Украина си војуваше ние и дадовме оружје.Што се тиче бизнис „пресметките“ на САД, проблемот е што може да им е се изјаловат, не само ако ја изгубат војната (пак ќе бидат во ќар) ама посебно ако се деси MAD заради нивниве постапки (скраја да да е).