На оваа тема се сложувам со тебе 100 процентно. Посебно со последната реченица.Децении по настанов може ќе излезат мемоари на луѓе што учествувале во изработката и оперирањето со таква машина и вие ама ич окце нема да ви трепне да им се извините на тие кои претходно сте ги исмевале. Вие ќе продолжите да исмевате од трлото во кое... живеете и да блеете додека овчарот ве брои.
Може и некоја залутана Trident 2 по таа логика, поефикасна ќе биде.Interesna teorija.
Zosto Vasington direktno ne pusti da trese vo Moskva, vo Kremlj?
Таа во позади е монтажна зграда од комунистички бетонски блокови со арматура.Прегледај го приврзокот 366221
Gledash ovde Zhelezo, Armatura ili takvo neshto?
Taa shto e asolna napraena ete ja vo pozadina 7-8 Katovi i nishto ne i fali
Не е никаква тајна дека постои такво оружје, СССР ги имале истражувачките центри у некоја од тие републики, Грузија или Ерменија не ми текнува сега.Прегледај го приврзокот 366165
... што да не, све е можно, т.н. „world tectonic weapon“ - тектонско оружје, како што е и дискутабилен коронавирусот што ја предизвика светската пандемија и толку луѓе изумреа дали излезено (намено, ненамерно) од лабораторија како билошко оружје.
- не знам дали се сеќавате на HAARP ( High Frequency Active Auroral Research Program) се шпекулира дека е центар дизајниран да го контролира времето, но и земјотреси, самиот Чавез тврдел (2010 год) дека HAARP го предизвикала земјотресот на Хаити.
Типот го следам од кога коментираше за Охридскиот земјотрес. Сабајле му го отворив профилот и баш ова видео имаше друг наслов. Не го гледав целото, ама не беше тој наслов.YouTube каналов Dutchsinse наводно вчера издадал предупредување за земјотрес од 6,2 степени баш во ова подрачје. Значително помала магнитуда, ама местото точно го предвидел... Наводно не му е прво предвидување. Не ми е проверено ова (како вест/извор) и со оглед на обврските најверојатно нема ни да биде, но на некој овде можеби ќе му биде од интерес.
Интересно, во секој случај:
Momentalno? Mislam deka poveketo bi go opravdale toa od toj jet set na oskarite...Оти светот ќе ги сожали Русите и Москва и ќе фати да собира помош за нив. Врз вазалите помалку боли. И помалку е апла. Плус може на некоја холивудска фаца да ѝ излета од уста “сочувствуваме со жртвите на земјотресот во Москва“ при доделувањето на Оскарите.
Погледни како светот се солидаризира со жртвите на земјотресот. Исто би било кога Москва би била погодена од земјотрес. Кој ќе се сити на несреќата на погодените од земјотресот ќе си го навлече гневот од мнозинството. Западот веќе оди по танка нитка што се однесува до навлекување колективен гнев од остатокот на светот врз својата кожа. Каде веќе не се истотаа.Momentalno? Mislam deka poveketo bi go opravdale toa od toj jet set na oskarite...
Neli prethodno napravija isto so Japonija, pa toa bese da zapre vojnata. Zosto ne kon Moskva?