Premier League - 2021/2023

Кои 2 екипи нема да завршат во топ 4?

• Вкупно гласачи
    91
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2012
Мислења
32.891
Поени од реакции
67.535
Или ќе јадат само парична казна, или и парична и одземање бодови од оваа сезона која иде накај тоа дека ќе им биде нетрофејна (за ПЛ зборам) и фактички нема ништо да им смени пошо ќе си бидат 2 или 3 место и ќе играат ЛШ следна година.

Не верувам дека ќе дозволат нешто подрастично зашо ако се изнервираат муслињата од утре ќе треба да се вратиме на магарињата и камилите како превозни средства.
Tajмингот од аспект на Сити е перфектен. Полека заостануваат зад Арсенал, тимот не игра ни приближно добро како изминативе сезони, добра предност пред Челси, ливерпул а и има некој внатрешен проблем на релација Пеп и играчи.

Ова беше многу битно, што нема да можат да се жалат до CAS (Court of Arbitration for Sport). Истиот суд што им ја уважи жалбата и им ја укина казната од две години не играње во европски натпреварувања која им беше изречена пред 2-3 години од страна на УЕФА.

Во соопштението што го издадоа, веќе бараат да се оформи независна комисија :pos: , читај, индиректно не ги признаваат наодите на ПЛ.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Ти си еден непријатно неук лик, ама ептен онака непријатно.

Прегледај го приврзокот 366032Прегледај го приврзокот 366033Прегледај го приврзокот 366034

Прегледај го приврзокот 366035

Бекпедалинг, научил нов збор. :pos:

Од сезона 2016/17 го немаат целосно распродадено Етихад.
Ако веќе се зборува суво за навивачите на стадион.
А контекстот не беше конкретно тој, само треба да знае човек да прочита, па после евентуално и да разбере.

Држи се со трансферите на Челзи, ФФП и финансирање на војна преку Мудрик и немај гајле. За повеќе не си, јасно ни е на сите.
Не дека си глуп да не се разбериме погрешно, наглуп си туку еве бројки, НЕ ДЕКА ќе сфатиш, рака на срце.
:backa:
СИТИ 53.400
ПРОСЕК
City.png

ЧЕЛЗИ 41.837

ПРОСЕК
Chelsea.png

ОУУУУУУ ШИТ :eek:

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Не дека си глуп да не се разбериме погрешно, наглуп си туку еве бројки, НЕ ДЕКА ќе сфатиш, рака на срце.
СИТИ 53.400
ПРОСЕК
Прегледај го приврзокот 366040

ЧЕЛЗИ 41.837

ПРОСЕК
Прегледај го приврзокот 366041

Ќе му каже ли некој? Дека ќе морам да го извреѓам во спротивно, не ми преостанува ништо друго. :pos:

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Слободно и дај ми адреса
Избриши го постот додека не виделе други. Ако веќе не го бришеш, еве ти прашање. Кој е заклучокот твој од бројките што ги сподели?

Оу шит. :pos:

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Избриши го постот додека не виделе други. Ако веќе не го бришеш, еве ти прашање. Кој е заклучокот твој од бројките што ги сподели?

Оу шит. :pos:
Овде само слепец како тебе не може да сфати.
Колку пати од 2016-17-та наваму неспособниот Сити во споредба со Челзи го наполнил стадионот?
Колкав е процентот на исполнетост на стадионите на Сити и Челзи во последните две сезони?
Какп тоа убер јакиот Челзи од 2017-та НИЕДНАШ нр го наполнил стадионот а Сити молел за публика?
Последниве две сезони со гратиси не можете да го наполните стадионот бе грев, ти најде за Сити да зборуваш:pos:

Член од
11 април 2012
Мислења
4.749
Поени од реакции
5.498
Колку пати од 2016-17-та наваму неспособниот Сити во споредба со Челзи го наполнил стадионот?
Колкав е процентот на исполнетост на стадионите на Сити и Челзи во последните две сезони?
Какп тоа убер јакиот Челзи од 2017-та НИЕДНАШ нр го наполнил стадионот а Сити молел за публика?
Последниве две сезони со гратиси не можете да го наполните стадионот бе грев, ти најде за Сити да зборуваш:pos:
koga sme kaj gratisite menjam gratisi za La Fabrique zimskoto za gratisi od Vulkan ili Element.
Za poveke info u imbox

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

Аха, на Стемфорд Бриџ има 40.000 и нешто гледачи, а на Етихад 50.000 и нешто. Кој не може да го наполни стадионот, а? Шах-мат. :pos:

Дали имаш претстава колкав е капацитетот на Стемфорд Бриџ прво? :facepalm:
Секако дека во просек, вака строго вонконтекстуално и математички изваден, Сити ќе има поисполнет стадион, бидејќи има >>>>>>>>> поголем стадион. Логично, нели.

Доколку се прави споредба, како онаа на Хефест (си можел нешто да научиш, наместо да бидеш кловн неук), колкав е просекот во однос на капацитетите на стадионите, бројките се следни (не знам ни зошто воопшто разговарам на темава и зошто Челзи беше наметнат, ама ајде):

20230206_174629.jpg

20230206_174645.jpg 20230206_174659.jpg

Направи си математика самиот.

* мислев дека Факе е најголем малоумник од тој фанклуб, но гадно сум се зафркнал. Го престигна убедливо. Не ме ни чуди зошто сте во постојан конфликт двајцата.
Додуша и оној Гард влегува во потесна трка, со неговата теорија дека Мудрик е киднапиран и сосила донесен во Челзи, бидејќи не се смеел на сликите при претставувањето. :pos:

Последно уредено:
Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Аха, на Стемфорд Бриџ има 40.000 и нешто гледачи, а на Етихад 50.000 и нешто. Кој не може да го наполни стадионот, а? Шах-мат. :pos:

Дали имаш претстава колкав е капацитетот на Стемфорд Бриџ прво? :facepalm:
Секако дека во просек Сити ќе има поисполнет стадион, бидејќи има >>>>>>>>> поголем стадион. Логично, нели.

Доколку се прави споредба, како онаа на Хефест (си можел нешто да научиш, наместо да бидеш кловн неук), колкав е просекот во однос на капацитетите на стадионите, бројките се следни (не знам ни зошто воопшто разговарам на темава и зошто Челзи беше наметнат, ама ајде):

Прегледај го приврзокот 366046

Прегледај го приврзокот 366047Прегледај го приврзокот 366048

Направи си математика самиот.

* мислев дека Факе е најголем малоумник од тој фанклуб, но гадно сум се зафркнал. Го престигна убедливо. Не ме ни чуди зошто сте во постојан конфликт двајцата.
Додуша и оној Гард влегува во потесна трка, со неговата теорија дека Мудрик е киднапиран и сосила донесен во Челзи, бидејќи не се смеел на сликите при претставувањето. :pos:
Глупав, БУКВАЛНО во првиот пост е пишан капацитетот на двата стадиони и просечната посетеност во табелата крајната десна колона. и СЛЕПЕЦ како тебе ќе види дека Челзи последниве две години на капацитет од 41800 иљади има ПРОСЕК од 36000 по натпревар што е 5000 празни места, каква врска со ова има капацитетот на стадионот на Сити објасни?
Дали и ова е виша математика за тебе?
Ова се бројки за натпревари од Премиер Лига, чунки овде прајме муабет за Премиер Лига идиоте неписмен.
Автоматски споено мислење:

Screenshot_2023-02-06-18-05-06-264-edit_com.android.chrome.jpg
ЕСЕЈАШУ ГЛУП

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Глупав, БУКВАЛНО во првиот пост е пишан капацитетот на двата стадиони и просечната посетеност во табелата крајната десна колона. и СЛЕПЕЦ како тебе ќе види дека Челзи последниве две години на капацитет од 41800 иљади има ПРОСЕК од 36000 по натпревар што е 5000 празни места, каква врска со ова има капацитетот на стадионот на Сити објасни?
Дали и ова е виша математика за тебе?
Ова се бројки за натпревари од Премиер Лига, чунки овде прајме муабет за Премиер Лига идиоте неписмен.

Прегледај го приврзокот 366051
ЕСЕЈАШУ ГЛУП
20230206_181719.jpg 20230206_181741.jpg

Ајде, полека седни, раскомоти се, Влахов со ноктето сега ќе заминува, Васецот да тркне до тоалет и можете да ја разврзете.

20230206_181616.png

До овде имаш платено. Тука и ти е местото. Додуша, премногу оптимистички, ама расположен сум денес нешто.
Неверојатно.
:pos:

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Прегледај го приврзокот 366053Прегледај го приврзокот 366054

Ајде, полека седни, раскомоти се, Влахов со ноктето сега ќе заминува, Васецот да тркне до тоалет и можете да ја разврзете.

Прегледај го приврзокот 366055

До овде имаш платено. Тука и ти е местото. Додуша, премногу оптимистички, ама расположен сум денес нешто.
Неверојатно.
:pos:
Е ова е чист пример кога идиот како тебе мисли дека сѐ знае, ќе заглави во сопствените фекалии и пробува да се извади, а е свесен дека е до гуша.
Затоа да не се прајш паметен, запамти дека си само уште еден бот што не излегол од дома, цел ден го поминува на форум и го гузат кај стигнат.
Сега мојш уште да го :pusigo:

Член од
22 јуни 2022
Мислења
946
Поени од реакции
1.218
СИТИ 53.400
ПРОСЕК
Прегледај го приврзокот 366040

ЧЕЛЗИ 41.837

ПРОСЕК
Прегледај го приврзокот 366041

Овој може поглуп да е од рон бургунди у политика форумот

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Е ова е чист пример кога идиот како тебе мисли дека сѐ знае, ќе заглави во сопствените фекалии и пробува да се извади, а е свесен дека е до гуша.
Затоа да не се прајш паметен, запамти дека си само уште еден бот што не излегол од дома, цел ден го поминува на форум и го гузат кај стигнат.
Добро бе, не го гледате дека ликот покрај што е неверојатно глуп е и скроз ненормален? Мисли дека само тој е најпаметните на форумот, а всушност тој е најглупото суштество кое сум го сретнал онлајн. Мртвиот не е свесен за ништо, тие околу него патат. Така и со глупите.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

Друже, ти биди среќен што воопшто ја води некој оваа дискусија со тебе. Треба пари како подарок да ми испратиш што си добил на важност. За вакви глупости во најдобар случај дури и во кладиона ќе попиеш шамарчина од некој локалец.

Со цел памет човекот ме матирал кога ми сподели дека на Етихад во просек оделе по 50.000 луѓе, а на Стемфорд 10.000 помалку. Немаше идеја колкав е капацитетот на Бриџ, во меѓувреме консултираше интернет и се врати да ја намалиш штетата. :pos:
Замисли, повеќе луѓе одат на...поголем стадион.

Сезона 2022/23, актуелната:

20230206_174629.jpg

Со оглед на тоа дека манипулираш со бројки, што поради незнаење, што поради безобразлук и не сакаш/немаш капацитет да ги читаш, еве јас за тебе ќе го направам тоа.

На 40.853 седишта слободни на Стемфорд Бриџ, во просек задникот го ставиле сезонава 39.944 луѓе. Ќе го ставеле сите 40.853, да нема ситни корекции и реновирања на мал дел од една трибина. Исто како и лани, затоа меѓудругото просекот е помал.

Ти, генијалец, со твојата селско-коперациска филофозија, ја форсираш и врз база на сезона 2021/22, формираш генерален заклучок. Игнорирајќи бројки и од оваа и од изминатите 10, 15 сезони.

Зошто го правиш тоа? Затоа умираш од желба да излечиш некои претходни фрустрации, од Челзи, од мене. И сосема рандом дискусија за финансиите на Манчестер Сити ја претвораш во нова, надвор од контекст дискусија, која ја сметаш како поле да издвоиш некаква победа. Да ми вратиш.

А испаѓаш...па, тоа што и вообичаено си бил овде и тоа што го мислат колегите од фанклуб Арсенал за тебе. Класичен морон. :pos:

Добро бе, не го гледате дека ликот покрај што е неверојатно глуп е и скроз ненормален? Мисли дека само тој е најпаметните на форумот, а всушност тој е најглупото суштество кое сум го сретнал онлајн. Мртвиот не е свесен за ништо, тие околу него патат. Така и со глупите.

Не ја беше бев знаел оваа поговорка, но штом е така, почивај во мир пријателе. :smirce:

Последно уредено:
Член од
22 декември 2011
Мислења
2.362
Поени од реакции
5.492
До сега немам видено клуб во ПЛ да нема скоро исполнет стадион. Само кај Виган сум гледал порано полупразен стадион.

И Етихад во ПЛ секогаш бил скоро полн. Во ЛШ знае да биде празно против некој послаби екипи и кога имаат 999 бода освоено. Ама ова го имам приметено и кај Арсенал и кај Јунајтед на пример кога играле Лига Европа, секогаш места празни.

Нејќат Англичаните фудбал во ноќни термини и за време на работни денови и затоа знаело некогаш да има поголем број празни места во овие термини.
Исто е и во Германија, фудбал си сакаат само за викенд преку ден. Они и протестираа неколку пати за утакмици надвор од викенд.
Шпанците и Италијанците на пример повеќе практикуваат ноќни термини и преку ден им се полупразни стадионите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom