Политиките на Бугарија кон Македонија

segafredo

The Grey Cardinal
Член од
21 ноември 2022
Мислења
296
Поени од реакции
563
уште поперверзно е луѓе кои не се македонци да коментираат и да даваат совети што и како да одлучуваат во Македонија. Вакви, такви или онакви, барем мој народ се. Туку ти што правиш со твојот?
Гајле ми е...забавувам се тука :)

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.598
Поени од реакции
8.417

segafredo

The Grey Cardinal
Член од
21 ноември 2022
Мислења
296
Поени од реакции
563
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.677
Поени од реакции
11.765
Убо ,ама мене тоа не ме интересира.
Не сум роден во Бг и никогаш не сум живеел во Бг. Имам друга националност и друг пасош.
Ако сакаш да кажеш нешто поврзано со мене, коментирај Германија каде што сум роден или Австрија каде живеам.
Која чест роден германец по потекло татар учел македонски за да не просветлува хехе

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.193
Поени од реакции
4.033
Која чест роден германец по потекло татар учел македонски за да не просветлува хехе
А може да е Македонец како доловува некои скопски фрази, па после се труди на нешто југ-југоисток да фаќа. Во секој случај ваквите и сите овие Бугари треба да се банираат од форумот. Аман! Напорни се! Се гледа дека им треба внимание. Внимание нека си бараат дома, нека си купат куче некое и нека го шетаат и не замараат тука.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.335
Поени од реакции
6.016
Гајле ми е...забавувам се тука :)
Не се забавуваш.. Сереш... Тоа го правите вие...Од што имате комплекс на пониска вредност, серете по туѓи дворови...

D

Deleted member 53418

Гостин
Треба бан на секој узер кој навредува Македонци. Посебно бугарашиве.

segafredo

The Grey Cardinal
Член од
21 ноември 2022
Мислења
296
Поени од реакции
563
Тој е комуњар. Ти изгледа не ги познаваш доволно. Тие за ништо немаат свој став. Порано беа слепи послушници и извршители на Белград, денес на Брисел. Не можат да бидат релевантни по ниту едно прашање.
За мене лично, на Балканот има само трима битни политичари - Петков, Вучич и Митсотакис

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Посладнава година сведочиме на бескрајни провокации од страна на Бугарски политичари, јавност, и пред се локални бугарофили. Бројот на инциденти расте секојдневно и на повидок е само ескалација.
Дали сето ова е преевесник на нешто екстремно?
Мислам, не може сета оваа оркестрирана ситуација од страна на Бугарските власти да биде случајна.

Сценарио : Со тек на време се повеќе бугарофили ќе провоцираат со цел да бидат физички напаѓани а со тоа ќе се создаде слика во Бугарија дека наводното бугарско малцинство во мкд е загрозено.
Со цел да ги заштити своите потлачени сонародници од фиктивни погроми, бугарската власт носи одлука за "специјална операција" со план за разместување на полициски и воени единици на територија на РМ.
Бугарофилите но и имателите на БГ пасош кои според некои процени се 60К+ би биле тројанскиот коњ.

Дали е можно вакво сценарио кое мириса на војна или е само параноја?

@puno
@Dardan-ia
Во случај на бугарска агресија дали би ја бранеле Македонија?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.429
Посладнава година сведочиме на бескрајни провокации од страна на Бугарски политичари, јавност, и пред се локални бугарофили. Бројот на инциденти расте секојдневно и на повидок е само ескалација.
Дали сето ова е преевесник на нешто екстремно?
Мислам, не може сета оваа оркестрирана ситуација од страна на Бугарските власти да биде случајна.

Сценарио : Со тек на време се повеќе бугарофили ќе провоцираат со цел да бидат физички напаѓани а со тоа ќе се создаде слика во Бугарија дека наводното бугарско малцинство во мкд е загрозено.
Со цел да ги заштити своите потлачени сонародници од фиктивни погроми, бугарската власт носи одлука за "специјална операција" со план за разместување на полициски и воени единици на територија на РМ.
Бугарофилите но и имателите на БГ пасош кои според некои процени се 60К+ би биле тројанскиот коњ.

Дали е можно вакво сценарио кое мириса на војна или е само параноја?

@puno
@Dardan-ia
Во случај на бугарска агресија дали би ја бранеле Македонија?
Ne znam kako se osmeluvas da se somnevas, pa “nasata zemja “ e nivna drzava kade (kako sto vika Ali) sto tie se gospodari a ne kirijasi kako nekogas.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.432
За мене лично, на Балканот има само трима битни политичари - Петков, Вучич и Митсотакис
Dali ti e malku nezgodno, i licno i kolektivno, da ve nabrka edna komunjara na granica, kako pesovi, komunjara koja redovno pusi kurovi kaj stigne? Jas be se sokril, cesen zbor. Fakt e deka vie edno 4 5 provokatori ste na platen spisok za ova da go praite. Uste edna mizerija, tolku da potfrlis vo zivotot i da zarabotuvas kako dousnik na policija, i toa na tug forum, idi kastriraj se. Uste se zakanuvaat, koi klosari.

Kajgana Shop

На врв Bottom