The Savior
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 4.986
- Поени од реакции
- 9.663
Автоматски споено мислење:
Последно уредено:
Каде имаш забележано освен на Јутјуб?туку многу поблиску се, во нашата земјина атмосфера/небо, на само неколку km или макс. на неколку десетици km над нас
Туку висат на балон со хелиум и често паѓаат и "ГУГЛ" дронови тоа е околу 1% од се што е телекомуникации и Интернет на небото а другите 99% се прекуокеански оптички кабли за пренос на интернет и телекомуникација.Околу сателитите, постојат сателити, но истите не се таму далеку во вселената
SpaceX StarLink сателитскиот воз последен пат го видов ланската пролет, а претходно го имав забележано и во 2021 и во 2020 и тоа неколку пати (ноќе секако) !Каде имаш забележано освен на Јутјуб?
Интернет комуникацијата функционира по пат на хоризонтални таласи/бранови, секако телекомуникациските антени тоа го овозможуваат а истите се поставени по кровови од високи згради или на некои ридови/планини и сл. позиции...Туку висат на балон со хелиум и често паѓаат и "ГУГЛ" дронови тоа е околу 1% од се што е телекомуникации и Интернет на небото а другите 99% се прекуокеански оптички кабли за пренос на интернет и телекомуникација.
И јас, исто така, верувам дека ѕвездите не се видливи во празната Вселена, кога (ѕвездите) се набљудуваат од површината од небеско тело (Месечината, во случајов), која нема атмосфера...ама истите се секоја вечер видливи, гледани од површината од Земјава.Океј сепак и верувам на НАСА. Чим Никсон по телефон разговарал со космонаутите на Месечината и тоа со оние старите жични телефони нема повеќе потреба од сомнеж во мисијата на НАСА и слетувањето и стапнувањето на Месецот !
И јас, исто така, верувам дека ѕвездите не се видливи во празната Вселена, кога (ѕвездите) се набљудуваат од површината од небеско тело (Месечината, во случајов), која нема атмосфера...ама истите се секоја вечер видливи, гледани од површината од Земјава.
Така да...не ќе е работата во видливоста/очигледноста од природните феномени, туку во вер(б)ата во постоењето од невидените нешта.
Можеби имаш видено дронови... Од каде си сигурен дека биле "сателити"? "Сателитите" наводно се големи и широки по димензии...Имаш некакви фото докази или само да го оправдаш видеото погоре што го постираше?SpaceX StarLink сателитскиот воз последен пат го видов ланската пролет, а претходно го имав забележано и во 2021 и во 2020 и тоа неколку пати (ноќе секако) !
И да погодам ти одма купи телескоп и го виде истово?Постојат како обични светла но не се физички тела.
#AllTheStarsAreCloser
#Кој е камерманот на Џејмс Веб ин Спејс?
Само "сателити" немам видено... Не мислам на проекција на ИВС ниту на оние со балон туку "вистински сателити". Оние што како пикселче ќе ти прелетаат пред месечева светлина кои со голо око ќе се гледаат колку и да прелетуваат брзо. Штом шарата на месечината ја гледаме која се наоѓа на преку 300 илјади километри од земјата тогаш "сателитите" кои наводно се наоѓаат и на висина од 400-500км. би ги гледале ко на дланка. 5,15,30 на број секоја минута како прелетуваат...ама тоа не постои.И да погодам ти одма купи телескоп и го виде истово?
Не го видов камерманот на Џејмс Веб во вселената изгледа не ми добацува до таму телескопот или можеби ти го познаваш?И да погодам ти одма купи телескоп и го виде истово?
Ве читам одамна на темава и во принцип сум човек што почитува туѓо мислење и немам ништо против дури и поддржувам скептицизам но во одредени граници и со поткрепени докази. Докази од типов со планетите се трагикомични и затоа не можев да се воздржам. Најпријателски совет да не верувате на секое видео што ќе го видите на интернет колку и да звучи уверливо. Ако сте веќе вистински скептицисти за формата на земјата мора прво со свои очи да погледнете низ телескоп, што може да се купи и за не многу пари па после ќе дискутираме...Само "сателити" немам видено... Не мислам на проекција на ИВС ниту на оние со балон туку "вистински сателити". Оние што како пикселче ќе ти прелетаат пред месечева светлина кои со голо око ќе се гледаат колку и да прелетуваат брзо. Штом шарата на месечината ја гледаме која се наоѓа на преку 300 илјади километри од земјата тогаш "сателитите" кои наводно се наоѓаат и на висина од 400-500км. би ги гледале ко на дланка. 5,15,30 на број секоја минута како прелетуваат...ама тоа не постои.
Не го видов камерманот на Џејмс Веб во вселената изгледа не ми добацува до таму телескопот или можеби ти го познаваш?
Јас немам ништо против и ако не дискутираме напротив мило ќе ми биде ако се воздржиш од понатамошна дискусија со мене. Не се потресувај толку за оваа тема...па после ќе дискутираме...