- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.499
- Поени од реакции
- 13.780
Ова е споменик на северџаните, на ЕЈУ и НАТО. Се надевам еден ден ќе се распадне, исто како тие два фашистички сојузи.Pa i vie imate ubav spomenik...
Прегледај го приврзокот 365438
Ова е споменик на северџаните, на ЕЈУ и НАТО. Се надевам еден ден ќе се распадне, исто како тие два фашистички сојузи.Pa i vie imate ubav spomenik...
Прегледај го приврзокот 365438
Камо да има временска машина и да те пратиме да му служиш на Петар Велики.https://kanal5.com.mk/putin-germancite-ni-se-zakanuvaat-so-tenkovi-no-nie-imame-so-shto-da-vozvratime/a566735
Шизофреничар.Кога имаш фрустрации цел живот што си никој и ништо,понављак што седи у магарешка клупа..Толку имаат комплекси на нижа вредност,толку фрустрации од тој запад,од швабите од америте англичаните..дури жал ме фаќа некогаш.Петар Велики толку бил опседнат со западот,дури и нова престолнина изградил по тој урнек..Но пред 4 века бил поцивилизациски напреден од денешниве негови сонародници.Знаел да признае и учи.Денешниве толку се немоќни и исфрустрирани што се во состојба да се самоуништат само да не живеат со таа фрустрација и шизофренија.
https://www.reuters.com/article/ukraine-crisis-britain-jets/long-training-time-makes-sending-british-jets-to-ukraine-impractical-downing-street-idUSL8N34I4LZLONDON, Feb 2 (Reuters) - The quickest a pilot could learn to fly a British fighter jet is 35 months, British Prime Minister Rishi Sunak’s spokesman said on Thursday, elaborating on the practical issues Britain has cited in supplying Ukraine with jets to fight Russia.
Kato znam kak kvalitetno e graden spomenikot ,naverno ke se razpadne .Ова е споменик на северџаните, на ЕЈУ и НАТО. Се надевам еден ден ќе се распадне, исто како тие два фашистички сојузи.
Шо се изнервира, пишувај на кирилицата што ви ја дадовмеKato znam kak kvalitetno e graden spomenikot ,naverno ke se razpadne .
Za EU I NATO ne badi vakav optimist pone slednite 50 godini.
Да се врати пред 7 века ќе вика дека треба да гледаме напред и да бидеме со неговите брачеди, најголемата воена сила тогашна во светот.Камо да има временска машина и да те пратиме да му служиш на Петар Велики.
Јас мислам дека ќе го фрли у некои зандани за мачење, таква звезда има.Да се врати пред 7 века ќе вика дека треба да гледаме напред и да бидеме со неговите брачеди, најголемата воена сила тогашна во светот.
Ne ste dali kirilicaШо се изнервира, пишувај на кирилицата што ви ја дадовме![]()
100 % кубрат ја донесе ќирилицата од монголија...Ne ste dali kirilica![]()
Ama i toa ne znaete ,koga samo Kotlar i Laje Ristoski chetete![]()
чукале таму во камен црти и рецки и се молеле на танграта... место да кажат фала што сме ги описмениле праат пак бугарски работи ...100 % кубрат ја донесе ќирилицата од монголија...
Јас од почеток кажувам дека ова за Русија е дефанзивна војна. Интересно е како некои од вас тек сега почнувате тоа го разбирате (макар што го вртите на мајтап).Значи од демилитаризација на Украина се префрливме на нова централна воена цел ,,да не нѐ плескаат на домашна територија”.
Силен противник значи споредлив со САД. Масовна војна значи јебено масовна. Не експедиции како во Ирак, туку подолги судири со споредливо силен противник. Значи поголемиот дел од војската да биде ангажиран во таква конвенционална војна против противник од рангот на Русија/Кина.
После анализата на РАНД дека војна на долг рок не им одговара на САД поради неколку меѓу кои: Невозможноста на САД да се сконцентрираат на Кина и секако економските последици врз нивните сојузници во Европа. И оваа новост сега.Од Телеграм каналот Colonelcassad:
20% of Ukraine in exchange for peace.
1. The Swiss publication claims https://colonelcassad.livejournal.com/8144959.html that in January of this year, the Biden administration, through CIA Director Burns, offered Russia and Ukraine the terms of a peace.
2. According to the publication, the United States agreed to cede 20% of the territory of Ukraine to Russia. The plan was supported by CIA chief Burns and National Security Adviser Sullivan (author of Sullivan's formula). Pentagon chief Austin and State Department chief Blinken opposed it.
3. This proposal was rejected both in Moscow and in Kyiv.
4. After that, the Biden administration decided to raise the stakes with the provision of tanks to Ukraine. Scholz and other European satellites were simply confronted with the American decision.
Нормално дека Русија нема да прифати вакви деградирачки мировни договори. Ова е воедно доказ кој противречи на тврдењата на куртоните дека на Русија итно и` треба мировен договор (или пат позиција).
![]()