Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.611
- Поени од реакции
- 22.347
Со извинение ама какви пациенти....
Со извинение ама какви пациенти....
Го мешаш контекстот. Нас не ни требаше играч за да крева ниво зошто тоа е пракса да се прави во летен преоден рок. Нас ни треба играч за да покрие повреден играч. Да не се случеше повредата на Ериксен сигурен сум дека нема да се реализираше позајмицава.Не е преувеличување, сите заедно да се соберете немате ни 10 утакмици изгледано. На страна тоа што играчов беше тешка резерва у Баерн.
Е сеа лажги и фантазии дека го знаете од Лајпциг, тоа на друго место.
Си ги правдате трансфериве ради формата и местото на табела, да бевте 7мо место теорија немаше да ми го праиш муабетов, да не се лажеме, него ќе повикувавте на трансфери ко Енцо, Касемиро и слични.
Во ред е ова што го збориш, позајмица, клубот во фаза на продажба, бла бла и слично, само не мора да се преувеличуваат играчите и да се праат ко нешто уау. Марцел Сабитцер, резерва у Баерн, отпишан од таму по брза постапка... примен и дочекан у Манчестер како Михаел Балак.
После коа ќе ве тролаат, ќе се вадите на Ставро.
Затоа ти реков, среќа што сте 3то место па се тешите дека не ви треба играч што ќе крева ниво. Не знам, според мене на Манчестер му требаат уште 2 нови везњаци од топ квалитет, покрај Касемиро, Ериксен и Бруно. А не преодни решенија како Сабитцер.Го мешаш контекстот. Нас не ни требаше играч за да крева ниво зошто тоа е пракса да се прави во летен преоден рок. Нас ни треба играч за да покрие повреден играч. Да не се случеше повредата на Ериксен сигурен сум дека нема да се реализираше позајмицава.
Знаејќи го Фред од годиниве (го има на 2 утакмици, на 5 е просек), Сабицер како опција за нас во моментов е добра зделка. Од опција плус нема да бидеме зијан. Како профил на играч има добри предиспозиции, од визија и прегледност на игра, дефанзивни карактеристики, работник на терен до искуство кое го има и во Бундес и во Европа.
И баш поради тоа што бил во втор план во Баерн доведе да биде опција за позајмица. Да беше првотимец немаше да го пушти Баерн со сигурност. И нас ни треба превентивно решение за наредниве 6 месеци, а и него му треба поголема минутажа од таа во Баерн.
И генерално сите го поздравуваме потегот, зошто Јунајтед низ годините немал некоја пракса да позајмува играчи за позиции кога сме биле десеткувани баш вака сред сезона.
Инаку претходно заборавив за Вегхорст...Добро се сеќавам кога ве поврзуваа вас со него и сигурно се сеќаваш какви епитети имавте за него во вашата тема летото кога замина Лукаку.
Единствен шпиц е, како ќе биде втор ако е само он у тимот… ти ко тој вицот “сам да се тркаш, пак ќе завршиш на второ место од што си глуп”.Вут кај вас е прв шпиц.
Па ова е уште полошо бе.Единствен шпиц е, како ќе биде втор ако е само он у тимот… ти ко тој вицот “сам да се тркаш, пак ќе завршиш на второ место од што си глуп”.
Не се класични шпицови Марсијал и Рашфорд, така може и Мегваер да го ставиш шпиц, имаше клипови како на тренинг игра на таа позиција и рока головиПа ова е уште полошо бе.
Ама ај, за да ти пројде смешката ќе се направиме како Марсијал и Рашфорд да не постојат.
Ако бе терајте, пак ќе ви повторам, немој Ставро да ви биде крив на крај.
Ќе се обидам да ти поверувам дека Марсијал не игра шпиц и не е прв избор за таа позиција у Манчестер.Не се класични шпицови Марсијал и Рашфорд, така може и Мегваер да го ставиш шпиц, имаше клипови како на тренинг игра на таа позиција и рока голови![]()
Добро, ајде нека е класичен шпиц Марсијал, ама Марсијал класичниот шпиц да дувне појак ветер се повредува..Ќе се обидам да ти поверувам дека Марсијал не игра шпиц и не е прв избор за таа позиција у Манчестер.
Па игра на 9ка бе, централен напаѓач, ајде пошто очигледно мешаш позиции и мислиш дека шпиц се однесува на сидраши.Добро, ајде нека е класичен шпиц Марсијал, ама Марсијал класичниот шпиц да дувне појак ветер се повредува..
Види, ти сакаш да створиш мислење на форумов како Фан Клуб М.Јунајтед свршува од возбуда на трансфери како Вегхорст и Сабицер за во иднина да имаш подлога демек да се подебаваш со нас и со клубот.
Вистината е дека ние не свршуваме на тие трансфери, кои не се ни перманентни, само се 6 месечни позајмици без должност за откуп, туку едноставно сме задоволни со оглед на тоа каков ни е ростерот на играчи и потврдената повреда на Ериксен до крај на сезона.
Ама ако тоа те прави среќен, go for it, ќе има дупење цело лето, леле ќе не снема од форумот, ќе биде цепки.![]()
Па преодно решение е Сабицер.Затоа ти реков, среќа што сте 3то место па се тешите дека не ви треба играч што ќе крева ниво. Не знам, според мене на Манчестер му требаат уште 2 нови везњаци од топ квалитет, покрај Касемиро, Ериксен и Бруно. А не преодни решенија како Сабитцер.
Мада добро, ко што викаш ако тоа е пракса за летоска, останува да видиме.
За другото се повторуваме само, муабетот ми е од тоа 3то место правдате трансфери и играчи кои обично би ги дочекале на нож.
Е сеа за Вегхорст џабе го мешаш Интер у муабетот, ако добро памтам само јас се заебавав за него т.е немав ништо против да дојде у ротација и он, како резерва на Џеко.
Вут кај вас е прв шпиц.