Фан клуб - РК Вардар

Член од
23 март 2017
Мислења
420
Поени од реакции
751
Kakov glup trener treba da si za da go igras Mishevski, ne mi e jasno zosto se trosi vreme I fors na Mishevski koga se znae deka ne go biva I nema da go bide nikogas. Zatoa ne ne biva zato sto nemame sens za da forsirame rakometari koi stvarno imaat talent. Namesto da go pusti crnogorecot toj go igra Mishevski zarem tolku nemame drugi Igrachi :(:yid:

Член од
4 март 2017
Мислења
2.269
Поени од реакции
6.579
Карапале секад бил неконзистентен. Проблемот е кај нас што бараме од него да биде прв организатор на игра, а реално нема таков капацитет.
Автоматски споено мислење:

Куни зошто не играше во второ?
Се жалеше на повреда.

Велко не беше воопшто лош додека играше на 3-ка у одбрана, Аларов исто така супер дефанзивно, не знам зошто не доби поголема шанса напред. Нападот чкрипеше многу, освен Столе да направи блок или Карапале со залет да навлече двајца играчи на него, па Талески да шутне апсолутно ништо друго не одигравме.

Премногу технички грешки кај Карапале, за промашените пенали и трите зицери на Столе нејќам ни да зборам... Прв меч е, очекував нешто вакво, ќе видиме како ќе се движи формата понатаму.

Последно уредено:
Член од
17 август 2014
Мислења
3.754
Поени од реакции
6.165
Kakov glup trener treba da si za da go igras Mishevski, ne mi e jasno zosto se trosi vreme I fors na Mishevski koga se znae deka ne go biva I nema da go bide nikogas. Zatoa ne ne biva zato sto nemame sens za da forsirame rakometari koi stvarno imaat talent. Namesto da go pusti crnogorecot toj go igra Mishevski zarem tolku nemame drugi Igrachi :(:yid:
најтежок играч за гледање во напад

Член од
11 ноември 2012
Мислења
1.407
Поени од реакции
4.267
Бутин напраи чорба со составов. Не ми е јасно како Дутра кој го чекавме како среден бек, го стави да игра десен бек кога се повреди Моралес.
Во секој случај, не е толку лошо за прв меч полусезонава. Може и да извадевме нерешено да не се излеташе Мишевски и да го задржеше нападот на Татран место да попуши 2 минути. Дури и Велко ќе изиграше боља дефанзива од него. Плус што игравме без лево крило цела утакмица.
Од новиве играчи некако Аларов ко да покажа најмногу. Одличен во одбрана, игра со мозок дечкото.
Дутра извади неколку супер шутеви, но се гледа дека уште е во грч.
Во секој случај.. Кога ќе се вратат Манасков, Чувара, Моралес (повеќе од пола утакмица ја преседе со мраз на коленото, се надевам не е ништо сериозно), па и Јагуриновски ќе бидеме многу посериозна екипа.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.080
Поени од реакции
74.825
Добрковиќ не беше земен за натпреваров. Не беа ни Манасков, Чувара и Јагуриновски.
Моралес се повреди во 30 и некоја минута, сам побара замена.
Останавме без десен бек, со оглед а тоа што Савревски си замина во Алкалоид.
Проба прво со Дутра на десен бек, ама се мачеше. Па го стави Дутра на средина, а Мишевски ротираше како десен.
За овој натпревар имавме само 3 стартни бекови (Тале, Карапале и Моралес) и две замени во Дутра и Мишевски кој не ни игра напред.
Ротираше Бутин на почеток, инаку водевме 3-6 и со прва постава лагано ги добивавме. Влегоа Мишевски и Дутра и одма ни ја завртеа.

Не одигравме толку лошо, со оглед на лимитираната постава, на лево крило игравме со некое дете, немавме десен бек цело полувреме итн.
Плус утнавме 100 пенали и зицери, а во некои ситуации имаше одлуки кои влијае на резултатот, кога судиите 2-3 пати не судеа чисти фаули при наш шут, по кои примавме голови на празен гол.

Мора да се донесат уште играчи, особено на десен бек во ситуација кога Моралес многу се повредува, а го дадовме Савревски кој офанзивно е подобар од Јагуриновски.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.358
Поени од реакции
5.742

А му се смееја на Вардар, штета не е у добра состојба Вардар да собере пола тим од таму Кара кам бек можда? :cautious:

Член од
19 август 2010
Мислења
4.113
Поени од реакции
10.163
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.080
Поени од реакции
74.825

А му се смееја на Вардар, штета не е у добра состојба Вардар да собере пола тим од таму Кара кам бек можда? :cautious:
Во моментов, Златко Мојсоски не може да го собереме, не па Карачиќ.
Нема да се распаднат тие, само плачат за да најдат спонзори. И по некоја случајност да имаат тежок распад, дел од нив ќе бегаат во Висла, дел низ појаките екипи во Европа.

Kajgana Shop

На врв Bottom