NeЕдна петина од украинската војска е сконцентрирана токму таму, низ тие автобуски постојки, продавничиња, окна за сол и цемент. Ти да си генерал, нема да се фокусираш да го истолчиш токму тој дел?
Фала ти Боже што Владето не е генерал!
Eheeee kolku treba za general. Mislam za kompetenten general, ne kolku cin da zemi.Фала ти Боже што Владето не е генерал!
Па убаво ти кажа. Зашто да убивам војници, само поради што се глупи и слушаат наредби, кога можам главата на ламјата да ја уништам. На толку фалење со какви се ракети располага Русија, Зелениот досега требаше да биде заборавен.Фала ти Боже што Владето не е генерал!
Zelenski ti e klasicna marioneta. Ako go skinat nego, za 5 min uste deset ke se pojavat da go zamenat. E sega ako ne mislese na Wasignton, Pentagon i NATO, Zelenski sam po sebe e totalno nebiten.Па убаво ти кажа. Зашто да убивам војници, само поради што се глупи и слушаат наредби, кога можам главата на ламјата да ја уништам. На толку фалење со какви се ракети располага Русија, Зелениот досега требаше да биде заборавен.
Не заглави РФ, туку Украина.Eheeee kolku treba za general. Mislam za kompetenten general, ne kolku cin da zemi.
A si pomislil na primer logistika da im presecis, onaka samo za moment da pomislis. Da stanat dead in the water.
Ukraincite( SAD ) ubavo demonstriraa kako se pravi toa pred nekoj mesec.
Da zaglavis za edno gratce meseci i meseci, da trosis resursi, ljugje, oprema, vreme za edno gradce. Jaka taktika nema zbor tuka.
Ако де, ти скини го, додека да постават, народ ќе се сврти против тој што ги вика за мобилизација. Плус ако гледаш дека главниот лесно го убиваат, ти би прифатил ли да бидеш негова заменаZelenski ti e klasicna marioneta. Ako go skinat nego, za 5 min uste deset ke se pojavat da go zamenat. E sega ako ne mislese na Wasignton, Pentagon i NATO, Zelenski sam po sebe e totalno nebiten.
Kako dojde do ovaj genijalen zaklucok ziti se.Не заглави РФ, туку Украина.
Cisto se somnevam vo toa. Zelenski e potparol na SAD. Niti kazuva nesto, niti odlucuva, niti go prasuva nekoj za nesto ,niti zavisi nesto od nego. Na sekoj mu e jasno toa, posebno na Ukraincite i site tamu na frontot, stranci i domasni. Nebiten e.Ако де, ти скини го, додека да постават, народ ќе се сврти против тој што ги вика за мобилизација. Плус ако гледаш дека главниот лесно го убиваат, ти би прифатил ли да бидеш негова замена
Украинците се бранат, но артилериската надмоќ е на страната на Русија. Односно, за една истрелана украинска граната, се истрелуваат 8 или 9 руски. И платеници, т.е. Вагнеровци го заземаат местото. Секој ден во секој месец, се носат Украинци да бидат мелени и тоа сериозно го нарушува брзото заземање на гратчето. Ова гратче е пребитно за Украина и истура сè живо и диво за негова одбрана, така што неговото заземањето е нормално да е бавно.Kako dojde do ovaj genijalen zaklucok ziti se.
Rusite sakaat da go zavzemat Bahmut. Sekoj den citam tuka od vas kako ja zavzele lokalnata burekdjilnica, pa butkata za cigari na 50 metri od nea po dva dena teski borbi, pa se povlekle kaj postojkata za avtobusot 36, slednata nedela pak ja povratija butkata i taka vekje so meseci.
Epten gi zaglavija Ukraincite prema prodorot kon Moskva, nema zbor tuka. Samo sto Ukraincite se branat, Rusite napagjaat. Tie nemozat da se podmrdnat 100 metri so meseci.
Mene mi lici kako nepotrebno rasfrlanje so granati bez nekoj poseben ucinok ili efekt.Украинците се бранат, но артилериската надмоќ е на страната на Русија. Односно, за една истрелана украинска граната, се истрелуваат 8 или 9 руски. И платеници, т.е. Вагнеровци го заземаат местото. Секој ден во секој месец, се носат Украинци да бидат мелени и тоа сериозно го нарушува брзото заземање на гратчето. Ова гратче е пребитно за Украина и истура сè живо и диво за негова одбрана, така што неговото заземањето е нормално да е бавно.
Јас лично како што знам на фронтот не само БТР и Хермелините заминаа, можете да замислите сега доколку некој сака терористичка акција да направи во Македонија ќе немаме капацитет за одбрана.Нееее, и БТР-ите ли отидоа фира за помош на неонацистите! Каков благослов ни беа при акциите против учките после војната 2001-ва. На нацистите им ги дадовме
Можеби ѝ иде крај на западната воена помош на Украина. РАНД Корпорацијата, којашто човекојатците во Вашингтон посебно ја уважаваат кога ќе излезе со извештај, препорачува Вашингтон да дигне раце од Украина, кроце ама одлучно. Препорачува преговори со Русија и задоволување на руските барања за неутрална Украина.
РАНД Корпорација препорачува: дигнете раце од Зеленскиот режим иначе отидовме сите јабана
Пази сега: препорачуваат преговори со Русија и потпишување договори и давање гаранции како Русите да заборавиле дека скоро секој договор што го потпишаа со човекојадниот штаб во Вашингтон се погази.
Без судење за воени злосторства за Нуландови, Клинтонови, Тони Блер, Обама, Бајден, Зеленски, Шваб, Сорос и сите од вазалските влади ги поддржуваа човекојатциве за време нивната авантура во Украина, вистински мир и почитување договори ќе нема. Секое примирје склучено сѐ додека гореспоменативе се на слобода ќе биде само купување време пред избувнување нов конфликт.
Ако не се извлечат УКР сили преку Јар ќе ги снајде Мариупол втор дел.Вагнер е сè подлабоко во Бахмут, додека останатите единици го довршуваат опколувањето.
Според денешните известувања, Вагнеровци се длабоко навлезени во Бахмут, се наоѓаат на само 1,5 километри од центарот на градот.Aj ne si prajte bajram so umot.
Ukraina nastrana stranski platenici ima edno dobri 30 milioni ziteli. Ete i 20 milioni neka se.
Imaat dovolno meso za melenje, ne se sekirajte za toa.
Автоматски споено мислење:
Mene mi lici kako nepotrebno rasfrlanje so granati bez nekoj poseben ucinok ili efekt.
Gratceto, ne gradot, gradceto uste ne e osvoeno i po meseci i meseci granatiranje.
Sto ke pravat koga ke naletaaat na nekoj grad, ona stvarno grad, taka tro pogolem. So decenii ke go granatiraat ili sto vi e poentata oti stvarno ne vi ja sfakjam.
Druze, Bahmut e gradce so otprilika 60 000 ziteli.Според денешните известувања, Вагнеровци се длабоко навлезени во Бахмут, се наоѓаат на само 1,5 километри од центарот на градот.