Па исто е ама за вас не е исто. Ниеднаш не сум прочитал мислење дека Садам или Слобо морале одма да капитулираат пошто појак ги напаѓал. Така да, не се прај на триипол признај си, ги мрзиш американците и против нив сите имаат право да се борат, ги сакаш русите и против нив никој нема право да се бори.
За војната со шипусите, оружјето што им го најдоа беше мејд ин СССР, и генерално шверцано носено од ограбените касарни од Албанија. Ќе си прашаш зашто на Циле у коалиција со Љубчо бугарче вмровско му текна со Тајван да ги тргне плавите шлемови од граница. Ќе си прашаш вмровчето сестра Љубе колку пати ги шитна нашите позиции. После ќе прашаш зашто никој нејќеше да преземе одговорност по цена на жртви и да влезе улица по улица да го чисти Арачиново со даден амин од западот па мислеа со гранатирање ќе ја решат работата. За после да ги прашаш вмровците Грујо и Сашо како 10 години маме ебаа со Алија на се и сешто. И како цреша на шлаг го признаа Косово.
Како тоа исто е ама не е исто?
Јас те прашав погоре колку кило компири ти ми викаш крушите се 100 денари, класично дефлектирање.
Прашањето, според твојот даден одговор, беше
КОЈ носеше контењери со оружје од косовска територија (*Бондстил) на македонска територија и ги истураше на Шара и со чиј амин?
Бондстил сигурно не е власништво на чичко ми, туку на чико ти (Сем) чија пропаганда години ја фурате - дури и сега во војнава со Украина.
Не туку дефлектирајте кога ќе ве фатат во тесно, конкретно прашање беше.
ИСТО Е, тогаш некој шераше оружје и разгоруваше конфликт и сега некој носи тенкови во Украина и народ ќе гине дополнително, кланица е и досега.
БАШ тоа што го пишуваш директно ја потврдува мојата поента, само полесно ви е да пишете глупости наместо да признаете.
Исто, тоа „ќе си прашаш“ може да му го кажеш на другар ти Клинтон пошто тој бил во државниот апарат кој можел и требал да го спречи истото, а не од Кодра Фура да си гледаат како хеликоптери пред очи им носат оружје на учките и после да ти идат овде на форум да ти бранат уривање режим или сега да ти релативизираат долевање масло на огин во она што и веќе е трета светска војна.
За разлика од некои тука, кои сега одработувате за нечии интереси (преку разно разни невладини од каде лупате пари) или тогаш сте одработувале за нечии интереси јас немам такви кредити во ниедна партија, уште помалку во некоја невладина.
Ме приведувале, сослушувале во Груево време, овие па сега што се на власт очи не сакаат да ми навидат, мене исто ми доаѓа кои предавници ни ја водат државата, дали тие со сини знамиња или овие со цврени.
Фактот е дека оправдувате тоа што САД и Русија ни го прават цело време како мала држава, особено јенките со нивното ширење на великата албанија - да, нив ги искористија како народ *како куртони де, но на наша штета пошто ние ја изгубивме државата - е тоа е интересна појава сама по себе пошто за грст долари што се зимаат по невладини газе се дава и може овде да се релативизира до утре сабајле.
Русија, ако сме кај неа, ни ебава матер пошто сите проблеми кои сме ги имале или била дел од нивното поттикнување или не сме биле доволно интересни за нивно решавање.
И дај те молам пак напиши како „моите“ се кабает или треба некаде да „си прашам“ па одбегни ги двете прашања:
ДАЛИ УСА долеваше масло на огнот во 2001 со носење на оружје на Шара, како што сега тоа го прави во Украина?
ДАЛИ е тоа исто или е различно за тебе?