- Член од
- 16 април 2018
- Мислења
- 69
- Поени од реакции
- 76
Zakonot vika do tret stepen srodstvo. Cicko e tret stepen.mislam nemozes preku cicko, baba dedo pradedo ti treba
Zakonot vika do tret stepen srodstvo. Cicko e tret stepen.mislam nemozes preku cicko, baba dedo pradedo ti treba
Nemozes preku cicko nz so ne ti e jasno, majka tatko, baba dedo, prababa pradedo, edini nacin e da najdes dokument od ovie, cicko vujna kum kumasin ne mozesZakonot vika do tret stepen srodstvo. Cicko e tret stepen.
можеш и од комшија кај што пишува народност б'лгаринPreku cicko kade vo svidetelstvoto negovo od 1942 stoi narodnost blgarin, dali pominuva?
I mene me interesira istoto ve molam za pomos!Добар ден,
cе обидувам да ги најдам документите на мојот дедо и неговата страна од семејството. Не знам од каде да почнам, па прашувам дали можеби некој има предлог:
1. како да добијам некоја официјална информација за воениот рок на дедо ми... знам само местото и годината кога бил во бугарска војска, но немам ниту еден документ?
2. Дали постои онлајн можност да се извлечат крштеници, умрени и други документи од Бугарија (Софија)?
благодарам
Tret stepen srodstvo vo ista linija, ne može preku čičkoZakonot vika do tret stepen srodstvo. Cicko e tret stepen.
Не пишува така во член 15 став 2 од законот за блгарско гражданство. Пишува родствена врска со лице до трети степен кое е од блгарски произходTret stepen srodstvo vo ista linija, ne može preku čičko
Човек, прашуваш дали може, ти кажуваме НЕ (сите членови со такви документи ги одбија) и сега нé убедуваш дека може. Ондак аплицирај си и со среќа.Не пишува така во член 15 став 2 од законот за блгарско гражданство. Пишува родствена врска со лице до трети степен кое е од блгарски произход
Ни чичко,ни вујко,вујна,стрина не признаваат.Човек, прашуваш дали може, ти кажуваме НЕ (сите членови со такви документи ги одбија) и сега нé убедуваш дека може. Ондак аплицирај си и со среќа.
Не прашуваат, па после не убедуваат дека поима немаме, не им одговара тоа шо ние, неколку души шо тука разбираме им кажуваме како е реалноста, без никаков финансиски интерес, тоа шо посредниците ги лажат и им го кажуваат тоа шо сакаат да го чујат, за некоја пара плус, тоа си е нивен проблем шо се будали и им веруваат, ама нека не не убедуваат, ќе си видат сами кој бил во правоЧовек, прашуваш дали може, ти кажуваме НЕ (сите членови со такви документи ги одбија) и сега нé убедуваш дека може. Ондак аплицирај си и со среќа.
Пишува "в'зходјашт до трета степен вклјучително" - преведено асцендент до трет степен. Ако во документ ги има родителите напишано како бугари, а тие се твои баба/дедо можеби ќе може, сепак консултирај се со адвокат, не со посредници. Ако не го разбирате бугарскиот користете барем google translateНе пишува така во член 15 став 2 од законот за блгарско гражданство. Пишува родствена врска со лице до трети степен кое е од блгарски произход