Политиките на Бугарија кон Македонија

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Еве сам што си пишал пред 5 минути.
Zapadnite državi bile mnogu posredeni i pobogati od nas duri i pred da se oformi taa EU. A zošto našive begale tamu, pa ete ubavo pročitaj poradi tie EU balalajki što mu se serviraat na narodot, osobeno na mladite, a nikako da vlezeme vo taa EU, pa koga veke ne vlegueme togaš sobiraj partalite i pravec vo EU !

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.176
Поени од реакции
1.754
Ne mi go spinuvaj sega muabetot. Ostaj ja vukojebinava. Bidejkji ti tvrdish deka med i mleko techat vo EU,te prashuvam zoshto od drzhava koja e vo EU se iseluvaat lugje? I shto mislish ti deka ako vlezeme vo EU,iseluvanjeto kje se namali kaj nas? Naprotiv,kje se zgolemi
Ти сакаш да ми кажеш дека е подобро да не си во ЕУ, така? Сакаш да ми кажеш дека сега имаш повеќе придобивки, така?

Само со да или не одговори, доволно е.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Makedonija kako država duri i denes ili utre da vleze vo EU pak od nas ništo ne biduva, a narodot ke prodolži da se iseluva i ponatamu, duri i ušte pointenzivno. Bugarija i Romanija se odamna vo EU pa pak narodot im se iseluva prema zapad, vo onie postarite EU členki. I Hrvatska e vo EU pa pak im se iseluva narodot, ej majkata, kako taka, pa ete vlegoa vo EU pa pak ne ja bidua rabotata !

Член од
6 септември 2021
Мислења
326
Поени од реакции
563
Ти сакаш да ми кажеш дека е подобро да не си во ЕУ, така? Сакаш да ми кажеш дека сега имаш повеќе придобивки, така?

Vo Makedonija i 10 EU se dzabe aman sfati. Utre ako bi vlegle koga kje se steknesh so EU pasosh za 5 minuti ima da ja napushtish zemjava i nikad nema da se vratish vekje.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063

Да ако си надвор од ЕУ ќе имаш пофункционален и дерегулиран капитализам и ќе биде побогата земјата. Гледај земји во Азија и Африка. Сите што се богати небиле социјалистички и се збогатиле надвор од ЕУ. ЕУ е социјализам а социјализмот е лош за животот во земјата.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.176
Поени од реакции
1.754
Да ако си надвор од ЕУ ќе имаш пофункционален и дерегулиран капитализам и ќе биде побогата земјата. Гледај земји во Азија и Африка. Сите што се богати небиле социјалистички и се збогатиле надвор од ЕУ. ЕУ е социјализам а социјализмот е лош за животот во земјата.
Ок те читав до ДА., доволно е. Не ме имтересира ни Африка ни Азија.

Sent from my iPhone using Tapatalk

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.248
Поени од реакции
5.493
Македонци од Србија: Ќе го чекаме Џамбаски во Скопје

Верувам дека пречекот ќе биде „срдечен„....:pos:

segafredo

The Grey Cardinal
Член од
21 ноември 2022
Мислења
296
Поени од реакции
563
Македонци од Србија: Ќе го чекаме Џамбаски во Скопје

Зад тастатурата сте многу силни, признавам...така што ке ви видим на 4-ти

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.719
Поени од реакции
9.310
Зад тастатурата сте многу силни, признавам...така што ке ви видим на 4-ти
Зошто не отидете да положите свежо цвеќе на родната куќа или спомен-плочата на Гоце Делчев во Кукуш? Нели сте Европејци и во ист наддржавен сојуз со Грција?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Зошто не отидете да положите свежо цвеќе на родната куќа или спомен-плочата на Гоце Делчев во Кукуш? Нели сте Европејци и во ист наддржавен сојуз со Грција?
Тука полесно ќе направат Татари и окупираат земјата.

Kajgana Shop

На врв Bottom