LCD телевизори

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.837
Поени од реакции
10.142
Браќа и сестри, идам на СТ и ко му ј.бе матер.
Од коњ на магаре идеш.
Имаш 3 опции ако купуваш ТВ Сони, Самсунг и ЛЏ останатото е се класи испод.
Од каде го купи?

Член од
29 јуни 2010
Мислења
22
Поени од реакции
11
Од каде го купи?
Од Сетек, ама од каде и да купам со белава техника секаде е мачка во вреќа. Затоа идам на најевтина варијанта, а ич не ми е гајле дали има surround, дали е олед, кулед или гзлед, важно е да ми дава слика, јутуб за децата и усб да чита за цртани да гледаат. Од познаници и двајца пријатели веќе е лично потврдено дека оваа гз кинеска технологија и не е така за потценување со факт дека ги имаат, секој над 7 години во просек, кој помал, кој поголем, смарт или не. Нема потреба никој да верува, но тоа што го гледам јас лично си верувам (за SAMSUNG друг веруваше за мене и на непроверено). HUAWEI i XIAOMI во мобилната технологија веќе се афирмирани. Затоа LG, SAMSUNG, SONY, све тоа у отпад, полека ќе ги снема. Имам LG клима, дува ладно на топло, и ладно на ладно, фреон има, компресорот DAIKIN Јапонски божем, тропа како мачка по канти, купен од НЕПТУН, не сакаат да ја заменат. SAMSUNG, LG, SONY(уште се држат, ама при крај се и неконкурентни со цени) и останати западни веќе неможат да се справат со конкуренцијата од Турција и Кина за жал или не, а веќе знаеме дека технологијата на Кина и Турција е CopyCat метода, а тоа значи дека ќе купат бренд, го копираат хардверот го произведуваат и со тек на времето го подобруваат. Крадци или не, им се може, а воедно и по реални цени, евтино се разбира.

Последно уредено:

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.412
Поени од реакции
598
Затоа LG, SAMSUNG, SONY, све тоа у отпад, полека ќе ги снема.
Да бе , читав сега , ќе затварале фабрики ,пошто СТ ги згазил

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.837
Поени од реакции
10.142
Од Сетек, ама од каде и да купам со белава техника секаде е мачка во вреќа. Затоа идам на најевтина варијанта, а ич не ми е гајле дали има surround, дали е олед, кулед или гзлед, важно е да ми дава слика, јутуб за децата и усб да чита за цртани да гледаат. Од познаници и двајца пријатели веќе е лично потврдено дека оваа гз кинеска технологија и не е така за потценување со факт дека ги имаат, секој над 7 години во просек, кој помал, кој поголем, смарт или не. Нема потреба никој да верува, но тоа што го гледам јас лично си верувам (за SAMSUNG друг веруваше за мене и на непроверено). HUAWEI i XIAOMI во мобилната технологија веќе се афирмирани. Затоа LG, SAMSUNG, SONY, све тоа у отпад, полека ќе ги снема. Имам LG клима, дува ладно на топло, и ладно на ладно, фреон има, компресорот DAIKIN Јапонски божем, тропа како мачка по канти, купен од НЕПТУН, не сакаат да ја заменат. SAMSUNG, LG, SONY(уште се држат, ама при крај се и неконкурентни со цени) и останати западни веќе неможат да се справат со конкуренцијата од Турција и Кина за жал или не.
Сетек знае да шитка репарирани апарати зато ги избегавам кога и како можам.
Од 2011 сум на Сони и Самсунг нигогаш не ме разочарале.
За гаранција прашуваше ли у сетек што ти кажаа?
Знаат да зашамутат муштерии само да се откажеш.

Член од
29 јуни 2010
Мислења
22
Поени од реакции
11
Сетек знае да шитка репарирани апарати зато ги избегавам кога и како можам.
Не се шиткаат репарирани, туку фалични. Затоа овие СТ се веќе крадена технологија која ја почитувам, свежи производи од Кина со крадена технологија потенцирам, подразмислете за тоа. А воедно тука и нема дилема, не се стари, туку нови делови.

Од 2011 сум на Сони и Самсунг нигогаш не ме разочарале.
Случајно погодено од тоа време уште имаше квалитет од тие брендови, сега се се помалку квалитетни.

За гаранција прашуваше ли у сетек што ти кажаа?
Знаат да зашамутат муштерии само да се откажеш.
Гаранцијата е 5 години, нема да го заменат бидејќи е скршен. Винер и тие се штитат од такви работи, ги разбирам. За СТ, да, мојот пријател го замени заради мртов пиксел без проблем.

Kanye.brt

Пропо
Член од
29 ноември 2019
Мислења
772
Поени од реакции
1.048
Од коњ на магаре идеш.
Имаш 3 опции ако купуваш ТВ Сони, Самсунг и ЛЏ останатото е се класи испод.
Од каде го купи?
imam tcl i lg ista godina modeli, tcl e klasa za lg, nikae vise nisto lg ne bi kupil

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.837
Поени од реакции
10.142
Случајно погодено од тоа време уште имаше квалитет од тие брендови, сега се се помалку квалитетни.
Сеуште е во исправа состојба го даов на родителите. Јас зедов кулед Самсунг презадоволен сум скоро година го користам.
imam tcl i lg ista godina modeli, tcl e klasa za lg, nikae vise nisto lg ne bi kupil
Ги фалат tcl и Hisense али каснат у технологија најдобар тв од Samsung,lg и Sony е многу напред за разлика од tcl и Hisense, али и цената е доста поголема.
Инаку моделот е побитен од годината.
ПС подобрите модели на tcl и Hisense тешко да ги најдеш тука.

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.651
Поени од реакции
8.004
Види факт е дека Тизен(смарт системот на Самсунг) е најслаб од цела нивна конкуренција. Мојов 40 инчен го иам веќе 6 години, и од сам старт има delay,поткочува и слично, али се помирив со тој факт ради тоа што е смарт тв и освен јутјуб за што ќе ми е, еве го тера уште.
Фан фект, го чепкам новиов Самсунг BU8000 серија, исто.. пак тој delay постои, за разлика webOS(LG) кај што им лета софтверот години години.
Ама бато СТ не би земал гага да ми го дадат, ќе идам боље у подрум вадам ЦРТ-то.

Kanye.brt

Пропо
Член од
29 ноември 2019
Мислења
772
Поени од реакции
1.048
Ги фалат tcl и Hisense али каснат у технологија најдобар тв од Samsung,lg и Sony е многу напред за разлика од tcl и Hisense, али и цената е доста поголема.
Инаку моделот е побитен од годината.
ПС подобрите модели на tcl и Hisense тешко да ги најдеш тука.

е да многу напредна модерна технологија е потребна за да гледам спорт и јутуб на телевизор, незнам како ке се справам со ова искрено... ништо ке идам сега за странство да земам подобар модел...

лг прво нека научат софртвер да направат што не е спор.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.593
Поени од реакции
953
Види факт е дека Тизен(смарт системот на Самсунг) е најслаб од цела нивна конкуренција. Мојов 40 инчен го иам веќе 6 години, и од сам старт има delay,поткочува и слично, али се помирив со тој факт ради тоа што е смарт тв и освен јутјуб за што ќе ми е, еве го тера уште.
Фан фект, го чепкам новиов Самсунг BU8000 серија, исто.. пак тој delay постои, за разлика webOS(LG) кај што им лета софтверот години години.
Ама бато СТ не би земал гага да ми го дадат, ќе идам боље у подрум вадам ЦРТ-то.
Еден другар зеде СТ (бараше ефтин тв) пред 2 години и уште го користи т.е до сега немал проблем (гледање вести, серии и слично).
Јас имам Сони од 2015 год и си тера уште маана ми е спорото префрлање од канал до канал

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.837
Поени од реакции
10.142
е да многу напредна модерна технологија е потребна за да гледам спорт и јутуб на телевизор, незнам како ке се справам со ова искрено... ништо ке идам сега за странство да земам подобар модел...

лг прво нека научат софртвер да направат што не е спор.
За тоа е добар СТ што си земал тцл?

ПС кажи ти дека пари не ти се даваат не ругај безврска. :D
Автоматски споено мислење:

Проблем ие и на сони оперативниот систем.
Али не палам јутуб на тв затоа и не ми смета најверојатно претежно за гејминг го користам.

Последно уредено:

Kanye.brt

Пропо
Член од
29 ноември 2019
Мислења
772
Поени од реакции
1.048
За тоа е добар СТ што си земал тцл?

ПС кажи ти дека пари не ти се даваат не ругај безврска. :D
СТ нема во а1.

пари више да дадов за ЛГ и никад више, нека пропаднат како телефоните шугави што им пропаднаа.

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.651
Поени од реакции
8.004
Проблем ие и на сони оперативниот систем.
Али не палам јутуб на тв затоа и не ми смета најверојатно претежно за гејминг го користам.
Хмм кој модел на сони го имаш конкретно

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.412
Поени од реакции
598
Еден другар зеде СТ (бараше ефтин тв) пред 2 години и уште го користи т.е до сега немал проблем (гледање вести, серии и слично).
Јас имам Сони од 2015 год и си тера уште маана ми е спорото префрлање од канал до канал
a што кабелска користиш чим менуваш канали преку даљинското на телевизорот ?

Обично преку ресивер иде менувањето , освен К-модул ако користиш од некој оператор , е тогаш менувањето ти е споро ради него , а не ради телевизорот .

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.593
Поени од реакции
953
a што кабелска користиш чим менуваш канали преку даљинското на телевизорот ?

Обично преку ресивер иде менувањето , освен К-модул ако користиш од некој оператор , е тогаш менувањето ти е споро ради него , а не ради телевизорот .

оригиналното далинско со Тв-то што дојде, неам ресивер само к-модул (и без него споро е). Така си беше од почеток и на резензии истото го пишеше

Kajgana Shop

На врв Bottom