Мислам дека дискусијава не води никаде.
Првично, не знам што сакаш да докажеш? Наша неконстантност? Еве го моето мислење:
Групата НИКОГАШ не била примарно активна на ракомет. Секогаш, ама буквално секогаш се навивало само на одлучувачки домашни натпревари. Подоцна, со јакнење на клубот, активно се навиваше во рамки на СЕХА. Кога се премина скалило погоре, се навиваше само на ЛШ. Барем во однос на ова сме биле транспарентни. Е сега, доаѓаме до еден важен период. Падот на Самсоненко, доведе до пад на квалитетот на ракометот. При ова, морам да го споменам, според мене најважниот дел - расколот во Комити предизвикан од внатрешни конфликти и учества на протестите за името, каде што Комити единствени од Скопје застанаа на браникот ЈАВНО. Да не ме разбереш погрешно, знам дека имаше и од сите групи, ама товарот, репресијата и последиците ги почувствуваа најболно Комити. Тоа барем на сите им е јасно. Полицијата влагаше по домови, растураше, се закануваа со обвиненија за некаков си тероризам. Постојано беа притискани сите, водени во станици од улица буквално. Овој период не ти е мемориран гледам, ама добро...
Е кога на сето тоа ќе ја додадеш и ужасната состојба во ФК тогаш знаеш за што ти зборам. Тие малкумина кои го сочинуваа комитското јадро, бидејќи ФКВ е приоритет, се одлучија целата енергија да ја насочат таму. Се испостави како вистинска одлука. Се роди ново јадро, ново раководство на групата, кое гази буквално и сигурен сум дека ќе остане во твојата меморија.
Збориме за неконзистентност, а спомнуваш еден натпревар, при сиве овие катастрофи...
Од друга страна, Вие (ако си дел од ФА, а барем така разбрав) зошто се повлековте од трибина? Ќе објасни некој некогаш? Мислам, јавна тајна е, ама би сакал конечно да чујам од вас, ваш став. Можев и јас да ти пишам "Или навиваш или не", ама ги согледувам сите околности и оставам самите да се изјасните.
А за фудбалот, се надевам дека се шегуваш...
Најдобрите изданија на Комити се направени последните 2 години. Дур некој палеше бакљи низ една улица, некој го запали цело Скопје на кеј. Ова ти го спомнувам само, бидејќи ова е многу шугава провокација од твоја страна, со која реално се закопа.
При се ова што го прават Комити, при моменталната сила на Комити да кажеш дека ќе се откажат од фудбал...не знам што да ти кажам.
Биди здрав и жив, причекај ја полусезоната и суди! Се надевам дека јавно ќе се извиниш. Еве, нека стои пораката. Знам дека сега ќе кажеш како не си мислел така али добро..