Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.086
Поени од реакции
1.586
Ke prezalam 5 min, ne sum do tie 5 min dojden.
So e tvojot izgovor da glumis apatija :cautious: .
Прежали и цел ден ако имаш за фрлање. Само не ми одговори што ќе добиеш од тоа гласање, или од тие фрлени 5 минути.

Освен потрошено време, друго нешто? Настрана инаетот.

Sent from my iPhone using Tapatalk

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.301
Прежали и цел ден ако имаш за фрлање. Само не ми одговори што ќе добиеш од тоа гласање, или од тие фрлени 5 минути.

Освен потрошено време, друго нешто? Настрана инаетот.

Se podrazbira sto ke dobijam so toa.
Ne si do tolku i ti.
Tuku vidi be interesno kako i tebe i na piratikot nesto cudno se promeni posle 2016 pa ne vi se izleguva povekje na izbori, kao razocarani nesto. Pred toa uste vo 7 nacrtani bevte za glasanje :cautious:

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Не секоја критика кон Левица вришти "левица се криви за се"

Точно знаеме кој за што е крив:

СДСМ - или СМРДСМ - ја распродаде и обезличи државата, нај антимакедонска партија во било кој универзум од мултиверзумот

ВМРО-ДПМНЕ - или ВМРО-ДПШМНЕ - цвикна од гомнариите на шарената, колаборационистичко однесување како опозиција, најпосакувана и најомилена опозиција за СМРДСМ

Левица - или Љевиц - партија што ги помина сите страни - од прогресивни шарени до најголеми патриоти, комуњари, од таму, не мислам дека се добра опција за избор иако го завзеде местото на "новата надеж на политичката сцена" на која еден куп млади се лепат.
Автоматски споено мислење:

Не мислам дека е добра идеја да одлучуваме зс политичка опција со "да видиме шо ќе напрај, нов е".

Или пак вака, овој став би имл смисла за комплетно нова политичка опција која нема направенобуквално ништо, а Левица не е таква.

Не го простувам учествувањето на Левица во шарената, а ако се извинат јавно, можеби би размислил.
Автоматски споено мислење:

Шарената беше исклучиво да се турни грујо, и да се постави црпко за да ја распродај и обезличи државата.

Ве лажеа со гомнарии како воздухот, бебињата, скопје 2014.

Денес, објективно е полошо по било кој критериум.

Замислете работите што се случија за време на црпко да се случеа за време на грујо(пример пожарот на ковидарницата во Тетово, или пожарот н а автобусот во Бугарија), па незнам што ќе правеше шарената.

Ај океј, нино смрт беше министер зс смрт, Венко што беше? Самата смрт ваљда.

Еве изјави на Апасиев за двојазичноста:

Линкот е со timestamp, ама мислам треба цело видео да го изгледаш.

Sega kako treba da se amnestira toa kopileto sareno Apasiev i site da glumime amnezija za negovata rabota i dela pred SDSM da mu gi manat klocite otkako si ja ispolni zadacata za koja bese angaziran.
Apasiev e bas toa, iskoristen i frlen saren kurton, aktiven ucesnik vo sarenata revolucija radi koja sme kade sto sme, ucesnik vo specijalnoto obvinitelstvo, alatka za uceni na SDSM, lik koj krsese i demolirase javni dobra i institucii itn itn.
Ako nekoj ima zelba da glumi ludilo i selektivna amnezija, to e negovo pravo no ne gledam potreba site da ne ubeduvate vo toa kolku toj i Levica se dar od gospod, nevini mirizlivi cvekinja koi na vremeto imaa samo najdobri nameri.

И ова го заборавив, а е една од поважните работи, а не факинг телохранителот на димче...

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.086
Поени од реакции
1.586
Se podrazbira sto ke dobijam so toa.
Ne si do tolku i ti.
Tuku vidi be interesno kako i tebe i na piratikot nesto cudno se promeni posle 2016 pa ne vi se izleguva povekje na izbori, kao razocarani nesto. Pred toa uste vo 7 nacrtani bevte za glasanje :cautious:
Изјасни се де, што се подразбира? Тоа за пред 2016та или во 2023 е исти кур. Дали тогаш или сега гласот е пропадната работа, и нема никакво значење. За другото што да ти кажам, ни сум гласал ни ќе гласам некогаш. Ги имаш нешто помешано брзините

Последно уредено:
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Daj be ne se rezili ne ti e ova tema za Ukraina.
Резили, не резили, оваа партија си расте како квасец. На следни избори имаат минимум 100 000 гласови. Македонците конечно имаат трета опција. И додека ти и останатите сдс-дпне слуги ја обвинувате Левица дека е онаква или оваква, таа се бори против шовинистичките политики, против штетните закони, против корупмираните, одродените итн. Затоа вие сте љубоморни.
Позади добар коњ се крева прашина. :kuracc:

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.086
Поени од реакции
1.586
Резили, не резили, оваа партија си расте како квасец. На следни избори имаат минимум 100 000 гласови. Македонците конечно имаат трета опција. И додека ти и останатите сдс-дпне слуги ја обвинувате Левица дека е онаква или оваква, таа се бори против шовинистичките политики, против штетните закони, против корупмираните, одродените итн. Затоа вие сте љубоморни.
Позади добар коњ се крева прашина. :kuracc:
Ќе биде тој циркус интересен да се гледа кога од Калето ќе добие некоја шамарчина Апасиев кловнот. Многу мажи се пробале пред него, незнам дали си свесен какви глупости трескаш. Ни Апасиев ни Св Апасиев не го прашува никој ништо овде

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Ќе биде тој циркус интересен да се гледа кога од Калето ќе добие некоја шамарчина Апасиев кловнот. Многу мажи се пробале пред него, незнам дали си свесен какви глупости трескаш. Ни Апасиев ни Св Апасиев не го прашува никој ништо овде

Добро, гласај си ги сдс и дпне.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.499
Абе глуп! Исти кур е за кого гласаш! Дали гласаш за едни или други, или воопшто не гласаш е едно исто!

Ок тогаш излези и гласај за Левица, дека е исто.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.499
Нема потреба да гласам кога никој од нив не одлучува апсолутно за ништо :)

Ама исто е дали ќе гласаш, нема да гласаш, за кој ќе гласаш. Се е исто, тоа се твои зборови не мои. Па излези и гласај за Левица дека е исто.

Aма и јас и тие знаеме дека цела вечер нема да спиеш во исчекување да гласаш за СДС.

Последно уредено:

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.086
Поени од реакции
1.586
Ама исто е дали ќе гласаш, нема да гласаш, за кој ќе гласаш. Се е исто, тоа се твои зборови не мои. Па излези и гласај за Левица дека е исто.

Aма и јас и тие знаеме дека цела вечер нема да спиеш во исчекување да гласаш за СДС.
Нема да спијам да, имам еден куп работа. Не зависам од ни една партија и сам си го вадам лебот. А да гласам за да те вработат тебе или тој после тебе нема потреба

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.995
Поени од реакции
5.610
У стварноста не е така, земи период до 2016 и после 2016 и ќе зборуваме за поголем и помал грев. 2006 кога дојде ВМРО на власт бевме цигани со 38% невработеност, еве иде време стануваме бетер од цигани. Што да правиме муабет што сме чекор пред поделба на државава?
Ама нема врска, не се бунам веќе...како сакате така, ме заболе кур искрено.
Абе види вака. Груевски беше галантон во споредба со овие што се денеска, изгубени во свемирот и вечноста, точно е тоа дека имаше некој манир, за разлика од сега, банда без команда, локални неизживеани шерифчиња кои до вчера ако им се поздравеше женско со рака, не си ги миеја рацете 10 дена, сега главни швалери станаа.

Груевски е помалото зло. Но, реално, таков човек сум по природа. Не сакам зло.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.499
Нема да спијам да, имам еден куп работа. Не зависам од ни една партија и сам си го вадам лебот. А да гласам за да те вработат тебе или тој после тебе нема потреба

Kajgana Shop

На врв Bottom