Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
3.998
Поени од реакции
9.314
Од сите амбасадори се слуша ова „тешко е“ и многу ме интересира што они подразбираат по тоа дека е тешко.
Што точно е тешко тука за нив. Процесот ли е тежок, технички и ебавањето што го подразбира, отстапките ли се тешки, двете измени во три години растојание ли се тешки, понижувачкиот тон што го носи тоа менување тешко?

Зошто нема еден, макар еден новинар што е спремен да потпраша што е тешко. Еден што е спремен да не биде никад викнат на брифинг таму, макар и бил игнориран и не добил одговор.
Кои новинари?
Тие што поддржаа се што досега ни се направи?
Што работеа у спрега со ЗЗ и компанија кога ни ја уништи државата и се самоукинавме како нација?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.740
Поени од реакции
23.007
Го изгласа брутална сила на која народот и дозволи да се инсталира на власт со помош на грчки финансии како и финансии од разно разни невладини како Open Society и т.н.
Ne gi zaboravaj sarenite ili po novo Levica :mad:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
3.998
Поени од реакции
9.314
Ne gi zaboravaj sarenite ili po novo Levica :mad:
Не се никаков фактор, човек партија што е издувен вентил за некои. Добро е и што постоеше овој период, иначе ќе не фатеше тотална апатија.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.111
Поени од реакции
22.600
Од сите амбасадори се слуша ова „тешко е“ и многу ме интересира што они подразбираат по тоа дека е тешко.
Што точно е тешко тука за нив. Процесот ли е тежок, технички и ебавањето што го подразбира, отстапките ли се тешки, двете измени во три години растојание ли се тешки, понижувачкиот тон што го носи тоа менување тешко?

Зошто нема еден, макар еден новинар што е спремен да потпраша што е тешко. Еден што е спремен да не биде никад викнат на брифинг таму, макар и бил игнориран и не добил одговор.
Сите уредници од секој релевантен медиум секој втор ден се на Кале на пријателски разговор. Не измислувам, а единственото преувеличување е што можеби не е секој втор туку секој трет ден.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.740
Поени од реакции
23.007
Не се никаков фактор, човек партија што е издувен вентил за некои. Добро е и што постоеше овој период, иначе ќе не фатеше тотална апатија.
Ne me interesira sto se i koj se sega ( iskoristeni kurtoni) tuku koj bea i sto napravija pred toa.
Toa ne smee da se zaboravi, niti pak da se prosti, apatija ili ne :toe: .

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.947
Поени од реакции
5.572
РСМ е скроз океј. Тоа е кратенка од официјалното име.

Мнозинството Македонци (огромно), гласаат за СДСМ и ВМРО, партии кои се сложуваат со ова име. Останатите нека изберат политичка опција која ќе биде против ова име и нека ги гласаат.
Ако ти е скрос ок РСМ, мене не ми е. На што сака нека е кратенка името на мојата татковина е Македонија. Наместо да се сплотиме ние се делиме на патриоти и северџани, историјата ни се повторува. Не делат на секоја можна основа за да можат поубаво да не владеат. Епа после чорба...Наместо тие што ги викате северџани да пробаме да им објасниме дека голем процент(барем на тој процент) се изманипулирани (нешто во што сум сигурен), дел го прифаќаат тоа од лукративен карактер, ние се вреѓаме меѓусебно а сме останати една шака луѓе.
Остај емоции, гледај математички...од тоа што го верглаш нон стоп ние немаме изгубено ништо што е фундаментално значајно за нас а што и претходно не се согласивме 2001.
Овие не упропастија за век и веков, ова е прост факт.
Можеш да гледаш математички на хашките случаи? Ете најди близок на жртвите роднини на поврзаните со хашките случаи и ќе видиш колку е математички работата. И ајде да не зборувам колку отстапки се направени и во време на ВМРО, не колку овие што се сега квинслинзите далеку од тоа, ама и тие имаат доста отстапки направено за да се задржат на власт, така да се сложувам со @1307 дека се работи за една паричка два лика. Нема поголем, помал грев.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.908
Поени од реакции
83.125

Знаеш Вучиќ како пред секоја ебана одлука, макар и за отворање на јавно ВеЦе, искача и театрално, судбински декламира како целата тежина на таа одлука е на негов грб?
Епа, тоа е затоа што нема Амбасада која тоа ќе го прави место него.
Американската амбасадорка сака да не увери дека не им лесно на СДСМ и ДУИ и дека тоа е судбински тешка одлука. Они, Американците имаат разбирање - тоа е целта на пораката, дека тоа е тешка одлука, ама што да се праи - што се мора, није тешко.
Пораката на САД е кон нас, ние треба да заеме дека они сфаќаат оти е тешка таа одлука - да се даде гзот на Албанците до крај и да се даде малку и на Бугарите. Бугарите сирачиња ли се? Само Грците и Албанците ли да ќарат од нас?
Значи, иако на сите до крај им е јасно дека таа одлука за СДСМ и ДУИ не ич тешка, сепак треба и пратениците на ВМРО да имаат некаков изговор кога ќе гласаат, бидејќи без нив нема да успее гласањето. Проста математика.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.908
Поени од реакции
83.125
Ако ти е скрос ок РСМ, мене не ми е.
Аман, не ми е мене скроз океј. Небитно за мене.

Ја го потенцирам фактот кој вели дека огромно мнозинство на Македонци гласаат за партии кои немаат проблем со Северна Македонија. Ти и таквите ко тебе сте малцинство по тоа прашање. Инаку СДСМ и ВМРО ќе имаа 8% заедно.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.740
Поени од реакции
23.007
Да речеме дека имал добра намера, а тоа е доволно да го амнестира.
Dobri nameri? Sakas da kazis deka bile politicki nepismeni, naivni kako francuska sobarka ili sto ti e poentata.
Dete od predskolska vozrast znaese sto ne ceka Toj i tie neznaele, imale samo najdobri nameri.
Daj ne me jebi, ili tocno znaele vo sto vleguvaat ali ne im ispadna esapot ili se totalni idioti. Bilo koe od dvete da e, ne se da im dades 5 ovci vrzani da cuvaat, ne pak da im dades vlast.
Gomna sareni.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.908
Поени од реакции
83.125
Кур ќе свитка Левица. Ќе си легне на брашното како сите до сеа.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ќе видиме

кога ќе си легне на брашното, ќе ги баталиме
исто како ВМРО

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
3.998
Поени од реакции
9.314
Нема поголем, помал грев.
У стварноста не е така, земи период до 2016 и после 2016 и ќе зборуваме за поголем и помал грев. 2006 кога дојде ВМРО на власт бевме цигани со 38% невработеност, еве иде време стануваме бетер од цигани. Што да правиме муабет што сме чекор пред поделба на државава?
Ама нема врска, не се бунам веќе...како сакате така, ме заболе кур искрено.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.051
Поени од реакции
1.529
ќе видиме

кога ќе си легне на брашното, ќе ги баталиме
исто како ВМРО
Ти сериозно мислиш дека било која партија може да направи сериозна промена?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom