За Мекдоналс не треба јазик, али треба да најдеш некој шо ќе зборува со нив зависно од тоа колку потреба имат за работници, и да ти пратат договор со кој ќе идеш во амбасада.Дечки, едно прашање, дали е можно да се добие работна виза со МК пасош и без познавање на Германски а ни на Англиски јазик?
Ќе ве молам без напади. Свесен сум за малите шанси (магичен круг за тоа како да се добие виза без обезбедена работа, а како да се добие работа без познавање на странски јазик), ама стварно ме интересира дали познавате некој што така се снашол? На пример, да се најде работа во опкружување на балканци (општ работник или некоја производствена хала на пример, идеално во автомобиската индустрија) каде што за почеток би можело да се работи и без познавање на странски јазик.
Дури за за Мекдоналс и БургерКинг претпоставивам треба јазик, така да претпоставувам дека тие отпаѓаат.
Abe neka zaboraj na taa pomisla be!За Мекдоналс не треба јазик, али треба да најдеш некој шо ќе зборува со нив зависно од тоа колку потреба имат за работници, и да ти пратат договор со кој ќе идеш во амбасада.
Најизводлива варијанта ти е фирма на наши мк газди, и они да ти изработат договор. Цела апликација во амбасадата ти се базира на тоа дали имаш работен договор. Големи германски фирми ретко се нафаќаат на ова, освен ако имаш некој внатре шо ќе се залага за тебе.
Не може човек да не искоментира ваква објава.Дечки, едно прашање, дали е можно да се добие работна виза со МК пасош и без познавање на Германски а ни на Англиски јазик?
Ќе ве молам без напади. Свесен сум за малите шанси (магичен круг за тоа како да се добие виза без обезбедена работа, а како да се добие работа без познавање на странски јазик), ама стварно ме интересира дали познавате некој што така се снашол? На пример, да се најде работа во опкружување на балканци (општ работник или некоја производствена хала на пример, идеално во автомобиската индустрија) каде што за почеток би можело да се работи и без познавање на странски јазик.
Дури за за Мекдоналс и БургерКинг претпоставивам треба јазик, така да претпоставувам дека тие отпаѓаат.
За во амбасада ако во договорот за работа што ќе го приложиш кога ќе добиеш термин, не е наведено во него познавање на Германски (минимум А1) ќе ти дадат виза (познавам луѓе што дошле така), иако секогаш предност е да имаш познавање на Германски (од Гете барем А1), потоа овдека ќе си извадиш офентал и тоа е тоа.Дечки, едно прашање, дали е можно да се добие работна виза со МК пасош и без познавање на Германски а ни на Англиски јазик?
Да не ме разбереш погрешно, но кога си веќе таму зашто прво не си најдеш работа во Линц, па потоа барај стан. Гледам на карта, Салзбург е 100 км. оддалечен од Линц, тоа е отприлика еден час возење. Вака да најдеш некој да ти помогне во тоа... тешко.Dali ima nekoj slucajno vo Linz.. gledam Linz stan....
A kako ce beshe da odgovoreshe na Inbox porakata?Dali ima nekoj slucajno vo Linz.. Vo Salzburg sum skoro recisi 1 godina. Stan nema nikakov za normalna cena...na site oglasi pratam pisam, se e preku luge ili davaat samo na nivni ili studenti... imam zena I 1 godina dete, sakam da gi donesam nagore, site dvosobni se nad 850 bez struja, tie pod 800 nemas sansi... gledam Linz po normalno e pogolem grad I moznosti za rabota, ke se snajdam jas odma so rabota...samo nemam nikoj blizok da mi pokaze kako sto ili za pomos pri stan....
Opcija e da odes pansion, da odes da najdes rabota pa potoa da Baras stan....rabota ke najdam jas, problem e sto nemam blizok covek tamu, barem da me upati, eftin pansion, nemozes kako mua bez glava...da odam I jas ulicite ke gi meram neznam niato sto kako e vo Linz...napisav kako opcija...znam deka e tesko izvodlivo... ama toa e mora da se bara nekoe care, vo mesto ne se sedi....ne mi e nikoj kriv, jas sum go zgresil gradot....tuka pa I Hitler e roden na 3 km od kaj sto sum smesten.... se oseka I taa energija....malku da se nasalime...Да не ме разбереш погрешно, но кога си веќе таму зашто прво не си најдеш работа во Линц, па потоа барај стан. Гледам на карта, Салзбург е 100 км. оддалечен од Линц, тоа е отприлика еден час возење. Вака да најдеш некој да ти помогне во тоа... тешко.
Како сам што ќе се почешаш, никој нема да те почеша.
Passt, Ich denke dass Hitler ist hier auch, meine felherHitler e roden na 45km od tebe.
Mozzart e roden do tebe