Македонска берза

Член од
15 октомври 2019
Мислења
62
Поени од реакции
97

Bravo. Pioneri vo voveduvanje novosti vo Makedonija. Iako na na zapad funkcionira poveke od 5 god. Odlicno.

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Side Hustler SP500.png

Peter Grandlich.png

Peter and Stifel коа ќе пораснат сакаат да бидат Side Hustler :kruna: :)

Очекувам за неколку години и инвеститорите тука да викаат ,, Па очигледно беше, не си смисмил топла вода, ебате''.

п.с Не, нишо не беше очигледно и е спротивно од очекувањата на толпата ;)

Последно уредено:
Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
п.с Не, нишо не беше очигледно и е спротивно од очекувањата на толпата ;)
Јас во овој момент освен мечки не гледам ништо друго.

Нема веќе инвеститор што не е убеден дека S&P500 ќе оди до 3.200.

Сите изјави на Бери, Дајмон, Безос и Акман се во таа насока.

Можеби затоа по толкав консенсуз на мечкин поглед почнаа берзите да растат од почетокот на 2023та.

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Што да се каже за Фактор. Видете каков наслов ставиле за последната измена во МБИ10 индексот.

1673605607729.png

И на крај таму, во претпоследниот ред напишале: Единствената промена во однос на индексот е тоа што во неговото формиеање влегла УНИ Банка, а излегла Стопанска банка Битола.

Dar_Mak

ексцентрик
Член од
22 октомври 2010
Мислења
342
Поени од реакции
333
А што демек не заслужува КМБ вака да ја величат во споредба со другите од индекс? Само ќорав не ќарил од неа, константен раст на профит и дивиденТа, ликвидност, сигурна инвестиција. Голем qур ако УНИ дале 6% после декада недавање, а и не е сигурно дали пак би дале, или ќе отиде во некоја апатија. Ја фурате божем Дедо Ное дошол да ја стави на арката пред да дојде потоп.
Исто и СТБ се фураше, па ете кај е, чекаме. Од банките КМБ е кралица за мнозинството инвеститори и така ќе остане долго време, а дај боже и УНИ и СТБ да заземат слична позиција. ТНБ мислам дека ќе се врати кај што припаѓа, ТТК тешко, а СБТ ојде јабана.

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
А што демек не заслужува КМБ вака да ја величат во споредба со другите од индекс? Само ќорав не ќарил од неа, константен раст на профит и дивиденТа, ликвидност, сигурна инвестиција. Голем qур ако УНИ дале 6% после декада недавање, а и не е сигурно дали пак би дале, или ќе отиде во некоја апатија. Ја фурате божем Дедо Ное дошол да ја стави на арката пред да дојде потоп.
Исто и СТБ се фураше, па ете кај е, чекаме. Од банките КМБ е кралица за мнозинството инвеститори и така ќе остане долго време, а дај боже и УНИ и СТБ да заземат слична позиција. ТНБ мислам дека ќе се врати кај што припаѓа, ТТК тешко, а СБТ ојде јабана.
Ваков ударац, одамна немало. Испод појаса*
Браво, браво :)

Член од
28 мај 2022
Мислења
88
Поени од реакции
172
Замислете ваква објава да има на западниве пазари?!?
Чии глави ќе се тркалаат, на уредниците или на менаџментот, што мислите, м?

Financial Times unofficially learns from top management sources at JP Morgan that 2022 dividend will be higher that last year’s dividend payment.

:)

CecaXYZ

rookie
Член од
26 ноември 2022
Мислења
196
Поени од реакции
87
Некој итно морал да купи акции од СТБ
не ми е јасно кај е ќарот? :(

Јас сум тазе но таму не глеам дивиденда у задњи Х години а изгледа нема да има ни у наредни У години. :(

Kajgana Shop

На врв Bottom