Рашфорд кога не постоеше на терен, беше во периодот кога Јунајтед не постоеше на терен. Арно ама, редовни на тапет за бркање беа Рашфорд, Погба, Мегваер. Бруно имаше утакмици, и тоа не малку, кога беше НАЈСЛАБ во тимот, па никој ништо не зуцнуваше, туку како папгали плукачите, Рашфорд, Погба, Мегваер. Па сега Мегваер не игра, сеуште се ситат. Страшна работа.
Кај Рашфорд проблемот беше што не покажуваше желба за игра. На секој играч може да му падне формата, ама Рашфорд имаше неколку ситуации кога ќе загубеше топка и воопшто не мрднуваше назад да покрие, или прават контра покрај него и не се ни обидуваше да ја сопре.
Слично беше и во напад, не се замараше многу со одбиени топки. Ако се сеќаваш лани една утакмица се налути што не му ја пуштија, и ја остави одбиената топка која патем му се одби пред нозете, не ми текнува точно против кого. Мислам дека од таму беа фрустрациите за него.
Немам појма кој му беше проблемот, ама очигледно Тен Хаг убаво го решил. Како што пишав вчера, моментално ни е најдобар фудбалер и се надевам ќе продолжи уште да крева форма. Пак почна да ја користи брзината што е огромен плус во неговата игра. Исто има супер шут од далечина, бидејќи знае силно да шутне. Играта со глава му е слаба страна, треба да работи на тоа и да го усоврши оној плас финиш, бидејќи сеуште знае и во такви ситуации да шутне на сила.
П.С. Може сум досаден, ама го гледам голот на Кејн денес, па и двата со Палас во средата и дефинитивно ова е трансферот што ни треба. Нека прават што сакаат, ама трансфер на Кејн наредно лето не прави многу сериозна екипа. Ван Перси ефект би имал, 100% сум сигурен во тоа.