Пресвртница за Косово

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
Немал намера да убива ... Неверојатно ми изгледаше дека би пукал на недолжни граѓани и замисли на дете од 12 години, сега е појасно.
Сакал само да ги уплаши нели?
Океј, сега е појасно што е нормално у Косово.

Не ми е јасно што се убедувате со шошонот, тој и да ги недај боже убил ке дојде да постира видеа од 89’ и релативизира како пукал во воздух и славел бадњи дан, ама ете се десило…

Немал намера да убива ... Неверојатно ми изгледаше дека би пукал на недолжни граѓани и замисли на дете од 12 години, сега е појасно.
Абе мене ми беше јасно у старт. Кога сте имале вие намера да убивате.

Се работи за недоразбирање на крај ќе излезе дека дури и детето е криво што се нашло "на погрешно место".

Абе мене ми беше јасно у старт. Кога сте имале вие намера да убивате.

Ja верувам дека немале намера во случајов да ги убијат децата. Да сакале, немало да бидат живи. Малтретирањето на неалбанско население таму за нив е чисто разонода.

Ова е дел од широка лепеза активности за заплашување и ширење страв и небезбедност, што ги применуваат додека не се исчисти средините од неалбанско население.

се враќале од божиќна литургија

Полиција го привела и го држела до сабајле, испрашувајќи го за нападот.
:lolzz:

Секогаш христијанските празници се трн во око на Албанците.

Сочуство дечки, мајката на повреденото дете изјавила дека не било пукано директно во нив туку во асвалт и се работи за рикошет, а тек ќе се дознае што точно се случило, наводно толпа срби му се нафрлиле на дечкото а тој испукал на земја и избегал.

Автоматски споено мислење:

Пред да бидат убиени албанците, србите веќе издале научни трудови за тоа како да ги истребат албанците, и тоа активно го изведуваа, не ти бранам да тагуваш што го попушивте.
Нормално Дарди, кај нас пајакот ја ишлака џандарката, ваму може и другото дете да добие куршум од асфалтот.

А верувам дека единствена цел му била со калашот да направи рецки на асфалтот за да не се лизгаат колите на снегот.

Пред да бидат убиени албанците, србите веќе издале научни трудови за тоа како да ги истребат албанците, и тоа активно го изведуваа, не ти бранам да тагуваш што го попушивте.
Друже кој последен пуши најдлабоко пуши.

Србите практично фактички ги изгубија сите позиции за/околу Косово... Прво бараа т.е. се надеваа на некаква етничка поделба на Косово и припојување на северот од Косово односно тие 4 доминантно Српски општини кон централна Србија и од таа работа ништо не бидна. Потоа ајде почнаа да го играат филмот со креација на некаква си држава во држава т.е. сојуз/заедница на Српски општини во рамките на Реп.Косово, но и тоа им пропадна. За да на крај пред месец дена и официјално побараат од НАТО/КФОР враќање на 1000 припадници на српските безбедносни сили на северот од Косово (заклучно со резолуцијата 1244), па и тоа нивно барање им го пуштија во канализација !

се враќале од божиќна литургија

Полиција го привела и го држела до сабајле, испрашувајќи го за нападот.
:lolzz:

Секогаш христијанските празници се трн во око на Албанците.
Сакале во асфалт да боксираат, немале намера во него и од асфалтот се одбиле боксовите.

Поарно им се фаќа на Косовските Срби (барем тие што се младинци) да си се преселат во Србија или па да емигрираат на запад ко и многу други Балканци одошто вака постојано да јадат ќутек по улици и да бидат третирани од државата/системот/општеството и околината во која што живеат, работат и се движат како сабхјуманс или ко животни/стока/добиток...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom