мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.874
- Поени од реакции
- 23.273
Nemoj vaka so amaterizmi, se znae zosto. Radi drugite zeni .Затоа не знам ни што толку пари трошите на шминки и фризури
Nemoj vaka so amaterizmi, se znae zosto. Radi drugite zeni .Затоа не знам ни што толку пари трошите на шминки и фризури
Затоа и реков дека ми делува страшно. Се објективизира природата, се објективизира жената. Човекот станува машина. Ако луѓето можат да си ги "дизајнираат" своите бебиња според нивните каприци и фантазии, тогаш каде останува задоволството да го гледате развојот на вашето дете, како тоа би изгледало, чии особини би можело да ги има и сл?Тоа го пишав и погоре, еден од најбитните асови на жената беше можноста за продолжување на генетската линија на мажот, и во последните неколку илјади години ја има користено доста паметно (се имаат водено еден куп војни, кавги/тепачки/расправии, се склучуваа милиони бракови со забременување и тн.).
Голем дел од мажите нема да сакаат, ќе одат на варијантата да го гледаат детето сами, и ќе менуваат партнерки по други параметри, и уште побитно - без долгорочни обврски.
Да, ќе си дадат, без разлика што бременоста е тешка, го променува целото женско тело, постои ризик и за фатален исход, но сепак беше еден од асовите кои и помагаа при контрола на мажот, суштество кое е далеку посилно физички, далеку помалку емотивно, но сепак со правилна манипулација од тигар станува маче
Како беше онаа поговорката, „мажот е глава на семејството, ама жената врат“, епа со ова главата ќе може да „функционира“ и без врат (во поглед на продолжување на потомството).
Мажите сме телиња кога станува збор за психолошки игри и полесно може да сме манипулирани, НО, кога осетиме моќ сме далеку побрутални од вас, погледни само што се случува во војните и ќе ти стане јасно. Дури и по штета на детето голем дел од нас се способни да одат со глава во ѕид, и нема да покажат слабост пред жена, ете побарај колку жени останале сами и продолжиле да се грижат за детето, а колку мажи решиле да дигнат раце од нив.
Не навлегувам во етичкиот/моралниот/религиозниот дел на ова, чисто од гледна точка на маж кој е поголем феминист и од многу жени, мој совет е да се борите против ова, затоа што ќе ви помогне да се спасите од тешкотиите на бременоста, но ќе ви земе многу повеќе.
Де де многу културна, но и тебе ти е јасно дека одговорот се однесуваше само на подолниот дел, т.е. жените се трудиме да ги задржиме поради хемијата во мозокот што ни се случува, а не дека ради децатаШтркот го носи бебето. Буквално.
Ако беше поради децата, многу малку секс ќе имаше во светот, воопшто (ни маркетинг)дали мажите ќе сакаат да ги задржат жените
Јасно ми е, ама тоа очекував женско да го напише, а не тиNemoj vaka so amaterizmi, se znae zosto. Radi drugite zeni .
Ne be Agde, ne zboram za ova konkretno tuku taka nekoj nov pomalce feministicki stav sto zafakjas vo posledno vreme. Nesto se desava, setiv jas uste ko mi glasase za slikata so elkata, onaka nicim izazvana, pa promena na nikot i taka .Не, Владе, јас апсолутно поддржувам напредок на технологија и медицина, но ова е веќе лудост и малку се граничи со себичност. Освен што би можел да се увиди некаков „дефект“ кај бебето, не гледам никаква друга позитивна страна. Тој што искусил, знае кој магичен процес е бременоста и кои емоции се јавуваат. Ова само би ги оневозможило жените да го доживеат тоа. Јас имав делумно тешка бременост и тежок пораѓај. За „деформации“ на телото после сето тоа и да не зборувам... Кога некој би ми го покажал син ми и би ми кажал низ што треба да минам за да го имам, а воедно и би ми посочил што сѐ ќе почувствувам за време на тој процес, кога однапред би знаела што ме чека, би поминала низ сѐ што поминав без размислување и не би дозволила некој научник со луда идеја и глупи изговори да ми го одземе тоа чувство.
Ама Агда си призна дека поради синот, го закопа феминизмот.Ne be Agde, ne zboram za ova konkretno tuku taka nekoj nov pomalce feministicki stav sto zafakjas vo posledno vreme. Nesto se desava, setiv jas uste ko mi glasase za slikata so elkata, onaka nicim izazvana, pa promena na nikot i taka .
Nema da me zacudi i vo skoro vreme vo taa temata sto jadete vo momentot ili kako bese da postiras slika kako mezis od taa isladnskata ajkula, ater za mene so se veli
Tesko taa rabota, toa niti bilo niti ke bideЈасно ми е, ама тоа очекував женско да го напише, а не ти
Сега уште и годините да ми ги закопаат анархистичките идеи и животот ќе убие сѐ она што бев некогаш. (@Sussaro)Ама Агда си призна дека поради синот, го закопа феминизмот.
Наредните 10-20 години ќе бидат различни од се што сме виделе во минатото, AI веќе е на следно ниво, ете расчепкај да видиш што е Chat GPT.Затоа и реков дека ми делува страшно. Се објективизира природата, се објективизира жената. Човекот станува машина. Ако луѓето можат да си ги "дизајнираат" своите бебиња според нивните каприци и фантазии, тогаш каде останува задоволството да го гледате развојот на вашето дете, како тоа би изгледало, чии особини би можело да ги има и сл?
Не ја сфаќам потребата од бебиња роботи, кога има толку многу дечиња на пренаселената планета кои може да бидат посвоени и имаат потреба од семејство. Ја би работела на тоа како да го направиме посвојувањето да биде подостпано и побезбедно.
Тоа е исправен животен процес, оти ако со годините не менуваш сфаќањата, нешто не е во ред. Затоа новата ти, ќе бидеш уште подобра.Сега уште и годините да ми ги закопаат анархистичките идеи и животот ќе убие сѐ она што бев некогаш. (@Sussaro)
So drugi zborovi ja potisnaa godinite, stareeeТоа е исправен животен процес, оти ако со годините не менуваш сфаќањата, нешто не е во ред. Затоа новата ти, ќе бидеш уште подобра.
Зрееее, а од зрела жена, нема послатко. Зборам за на долг рокSo drugi zborovi ja potisnaa godinite, stareee
Taka de, zreee, pogresno se izrazivЗрееее, а од зрела жена, нема послатко. Зборам за на долг рок
Ќе те удавам у смрдената ајкула ако те грабнам! Ај доста одиме оф топик.So drugi zborovi ja potisnaa godinite, stareee
А ние жените шо сакаме потомство, кој не прашува нас што трпиме.Ова е тема на која или жените ќе си дадете шах мат, или ако сте паметни ќе бидете против со се што имате.
Единствените 2 работи со кои жената можеше да го вози секој маж беше одлуката/способноста за продолжување на неговиот генетски материјал, вагината како задоволство. За второто досега имаше поедноставни решенија, но за првото освен плаќање на сурогат што е уште поосетлива тема, немаше решение, па секој што сакал потомство мораше да наведне глава и да трпи жена.