Рамна Земја?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Хахаха духовит си као свиња у пајтон.
Море зевзек еден.

" Понекогаш заради зрачењето не може да се процени формата на сонцето а кога не зрачи изгледа како да е округло. " :D

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.132
Поени од реакции
9.805
Море зевзек еден.

" Понекогаш заради зрачењето не може да се процени формата на сонцето а кога не зрачи изгледа како да е округло. " :D
Па што не е јасно? Зар и сонцето личи на топка? На тоа мислев. Можеби е диск од кај знаеш? Науката може само да шпекулира како и ние овде. Интересно е да се истражува и претпоставува ама за да се потврди нешто треба време. За земјата докажавме дека е рамна судејќи по тоа дека не постои закривување и заради водната површина. За месечината дека не го менува лицето. Значи полека ама сигурно се решава сложувалката.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Па што не е јасно? Зар и сонцето личи на топка? На тоа мислев. Можеби е диск од кај знаеш? Науката може само да шпекулира како и ние овде. Интересно е да се истражува и претпоставува ама за да се потврди нешто треба време. За земјата докажавме дека е рамна судејќи по тоа дека не постои закривување и заради водната површина. За месечината дека не го менува лицето. Значи полека ама сигурно се решава сложувалката.
Таман е муабетот, сеа уште да кажеш кога нема да зрачи сонцето, па да го видиме шо форма има. :D

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.119
Поени од реакции
7.789
Drugar e citam temava i ne mozham so 100% sigurnost da zaklucam pa zatoa sakam da te prasham
Ti vo shto veruvash?
Ramna ili Topka e?

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.132
Поени од реакции
9.805
Пламени јазици побиваат фиктивна сила наречена "гравитација".

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.132
Поени од реакции
9.805
#Can You See Stars In Space

#Clouds Behind The Sun

#Real Satelites Are Not In Space

Автоматски споено мислење:

Level With Me (2023) Coming Soon

Последно уредено:

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.493
Поени од реакции
13.718
Flat-Earth-Funny-Memes2-5b3339ddf2934__700.jpg

Абе зашо темава е во Мистерии? Па ова е чиста наука, со докази, со све.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom