Командантот на вооружените сили на Украина верува дека руските сили уште еднаш ќе се обидат да го освојат Киев. Првиот обид за освојување на Киев непосредно по почетокот на војната неславно пропадна. Во интервју за „Економист“, генералот Валериј Жалузни изјави дека украинската армија се...
a1on.mk
@teneke еве и Залужни признава дека се спрема голем напад околу Киев. По негови зборови некаде позади Урал се создава огромна армија која февруари или март ќе го заземе градот.
WARSAW, Poland (AP) — A gift that a Polish police commander received during a recent visit to Ukraine exploded at police headquarters in Warsaw, causing the commander and a civilian employee to suffer minor injuries, the Polish Interior Ministry said Thursday.
The explosion occurred on Wednesday morning at 7:50 a.m., the ministry said. It did not specify what object the Polish commander received as a present during the working visit to Ukraine.
Истотака битен факт кој ја разоткрива вистинската причина за бавното заземање на Бахмут од страна на Русите е и населението. Тоа е проруско настроено и на режимот во Киев ич не му е гајле за него. И воедно, режимот не му дозволува да се евакуира, а тоа е невидено кршење на меѓународните закони и човекови права.
Верувај си во што сакаш.
Иначе Зеленски кажа вчера дека Русија досега фрлила 5000 ракети на Украина од февруари до декември, кои досега има 0 воен ефект.
Ѕверов, украинскиот генерал Валериј Федорович Залужњи, што му го зеде здравјето на Русите, во последното интервју рече дека имаат обучени и спремни луѓе и повеќе од што му требаат, но дека имаат оружје и муниција за само една успешна офанзива што наскоро планираат да ја започнат.
За ослободување на цела територија му требаат неколку офанзиви, а во моментов немаат толку оружје за напад.
За успешно завршување на војната рече дека му требаат 500 тенкови, 500 хаубици, 800 BTR и доволно муниција за нив.
Химарсите што ги добија Украинците се одлично оружје, но не се нешто што го немаа Украинците во поголем број претходно. И углавном е тип на оружје што Русите го имаат во помодерна и поефективна верзија.
Исто и патриотот. Русите имаат неколку класи помодерно оружје од типот на Патриот. Воглавном најголем проблем на авијацијата на Русите им направи Украинското ПВО кое е уствари старо советско ПВО. Бук, С300, КУБ, топовите од класата на Бируса, и рачните лансери. Све друго до сега се покажа како играчка.
патриотот што го добија Украинците е од класата на бук. И ќе го користат за уривање на дронови. Една ракета кошта 2-3 милиони, еден дрон 1000 или ајде како што викаат 10к. 50 дрона да пуштат Русите отидоа 100 ракети или 300м. Колку ракети уствари добија? Имаат воопшто 100.
Btw, патриотот тешко дека може искендер да обори, ниту пак крстосувачка ракета.
Абе еве остај се тоа , Владивосток ене каде е, со една офанзива таман одма оп Токио го гледаш . Остај све тоа, еден Украински генерал изјави дека ќе се спуштат надоле Косово ќе го ослободувале од Србите.
Па се гледа колку се мотивирани. Со сила мобилизираат војници и често пуштаат видеа како нејќат да умираат за кловнот Зеленски. Потоа тврдеше дека биле добро облечени за зима, а веднаш наоѓаш видеа како се греат со загреани ашови турени под газот. Како умрените ги фрлиле како во кочина. Ете тоа ви е таа софистицирана, добро обучена војска спремна да го избрка окупаторот.
Важи нема проблем, само да не ги мотивираат и Русите тогаш па да биде оф леле мајко
Мене уште ме чуди зошто Русите ја немаат зачадено цела Украина со сарин и со ураниум. После нападите на воени бази во Курск, Белгород и Енгелс очекував дека ќе ги осветат со светлечката. Да беа Америте, после такви напади, камен на камен немаше да остане кај противникот.
Важи нема проблем, само да не ги мотивираат и Русите тогаш па да биде оф леле мајко
Мене уште ме чуди зошто Русите ја немаат зачадено цела Украина со сарин и со ураниум. После нападите на воени бази во Курск, Белгород и Енгелс очекував дека ќе ги осветат со светлечката. Да беа Америте, после такви напади, камен на камен немаше да остане кај противникот.
KYIV, Ukraine (AP) — Russia's Foreign Ministry warned Thursday that if the U.S. delivers sophisticated air defense systems to Ukraine, those systems and any crews that accompany them would be a “legitimate target” for the Russian military, a blunt threat that was quickly rejected by Washington.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.