СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Пред некои 10тици страни имаше неколку муабети за споредба на денешниве играчи со оние пред 10-20 години.
Од сите откровенија на првенствово, Ашраф Хакими е дефинитивно најголемото. Мислам и од претходно си важи како можеби најдобриот десен бек моментално, но на првенствово искрено покажа квалитет и зрелост за да може комотно да се спореди со иконите на десната бековска позиција од минатото - Занети и Кафу. Он и Мбапе покажаа потенцијал и можат да се ставаат во ист кош со претходните икони на оваа игра.
Уште не ми е јасно како Интер го продадоа за просечни 60 милиони.
Другово се што е младо не може ни за мало прсте да се фати на она што сме го гледале пред 10-20 години.

Интересно е што некои ѕвездишта и потенцијални (сеуште млади) исфорсирани"GOAT-ови" од типот на Де Брујне, Ван Дајк, Кансело, Нејмар, Винициус, Бруно Диас, Педри, Гави и еден тон други не можат да пркнат во малку по-просечна средина.
Големи играчи од типот на Роналдињо, Кака, Зидан, Сколс, Џерард и тн и тн во минатото успевале да стигнат до финалиња/титули со просечни тимови и со многу дрва околу себе. Успевале од тешки гомна да се вадат и со тешки катенаџа да излезат на крај. Овие денешниве ако тимот не им е апла OP и ако не играат под топ 5 менаџери во свет, тогаш ништо не прават. Не можат да мрднат кога на нив паѓа товарот, особено во офанзивниот дел. Ако еден тим нема топ 3 играчи во свет на 8 од 11 позиции, ништо не прават.
Многу зихерај, премалку ризик, премалку креативност и премалку генијалност на првенствово. Мурињо тактика од прва утакмица до последна.

Светско првенство во Катар - паркиралиште на автобуси.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.914
Поени од реакции
30.890
Каков играч,каква икона на фудбалот е Кристиано Роналдо со каква кариера, дефинитифно заслужува титула светски шампион.
Ниту он ќе биде ниту Меси, вечерва ако победи Франција Мбапе има шанси на 23 години да има две светски титули.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.546
Shto si tolku protiv CR7
Не го сакам

realno dur beshe kaj nas ne mozesh zabelezka da mu najdesh
Можам:
1) Го смени начинот на игра се да оди преку него
2) Начинот на кој замина

neli se sekjash ko vide deka Umrenion kje mu e trener si zamina
Ова не е точно

ne mu se lutam zaradi toa …
Треба да му се лутиш, дека како што реков, ова погоре не е точно

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
750
Поени од реакции
1.622
Ovie Maroko nema da me čudi do vrvot da stignat so vakva odbrana. Do sega nemaat primeno gol. Sekoja cest. Koski!
Na golemi maki ke e Francija/Anglija protiv ovie. Tolku srast, trcanje, požrtvuvanost..Ednostavno ginat za nacionalniot dres i se zasluzuzeno vo 1/2 finale.
Svetskovo edno od najdobrite do sega, pogotovo 1/4-finalnive natprevari. Vozbudlivi, interesni, nepredvidlivi.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.914
Поени од реакции
30.890
Другово се што е младо не може ни за мало прсте да се фати на она што сме го гледале пред 10-20 години.
Мене не ми е јасно како Реал го даде за 40 и го зема анемичниот Одриозола кој после еден спринт напред назад се враќаше со амбулантно возило...после 2 месеци.

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
227
Пред некои 10тици страни имаше неколку муабети за споредба на денешниве играчи со оние пред 10-20 години.
Од сите откровенија на првенствово, Ашраф Хакими е дефинитивно најголемото. Мислам и од претходно си важи како можеби најдобриот десен бек моментално, но на првенствово искрено покажа квалитет и зрелост за да може комотно да се спореди со иконите на десната бековска позиција од минатото - Занети и Кафу. Он и Мбапе покажаа потенцијал и можат да се ставаат во ист кош со претходните икони на оваа игра.

Интересно е што некои ѕвездишта и потенцијални (сеуште млади) исфорсирани"GOAT-ови" од типот на Де Брујне, Ван Дајк, Кансело, Нејмар, Винициус, Бруно Диас, Педри, Гави и еден тон други не можат да пркнат во малку по-просечна средина.
Големи играчи од типот на Роналдињо, Кака, Зидан, Сколс, Џерард и тн и тн во минатото успевале да стигнат до финалиња/титули со просечни тимови и со многу дрва околу себе. Успевале од тешки гомна да се вадат и со тешки катенаџа да излезат на крај. Овие денешниве ако тимот не им е апла OP и ако не играат под топ 5 менаџери во свет, тогаш ништо не прават. Не можат да мрднат кога на нив паѓа товарот, особено во офанзивниот дел. Ако еден тим нема топ 3 играчи во свет на 8 од 11 позиции, ништо не прават.
Многу зихерај, премалку ризик, премалку креативност и премалку генијалност на првенствово. Мурињо тактика од прва утакмица до последна.

Светско првенство во Катар - паркиралиште на автобуси.
Mnogu prosechno svetsko mi e bez zaebancija, gledaj nanazad sekoe svetsko imalo po 2-3 utakmici klasika, ova nulta abe edna ne vidov ko shto treba…

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Каков играч,каква икона на фудбалот е Кристиано Роналдо со каква кариера, дефинитифно заслужува титула светски шампион.Голем минус за тренерот што не го играше од почеток.
Ke dadeshe gol so Adamovoto Jabolko demek. Koga mozhe so vlakno od kosata da dade gol shto pa ne so Adamovoto Jabolko.

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
227
Не го сакам

Можам:
2) Начинот на кој замина

Ова не е точно

Brat nachinot na igra ne go smeni toj, trenerot go igrashe, sega drugo e shto nemashe igrachi shto mozeja da igraat so nego, ko shto beshe vo Real, pa toj Real kako taka izdominira ko niedna ekipa vo istorija na LS. Drugo 100% si zamina zaradi umrenion, po shto sigurno uste od pochetok mu imashe kazano deka nema stalno da e prva postava…

Член од
17 август 2011
Мислења
10.383
Поени од реакции
18.527
Не го сакам

Можам:
2) Начинот на кој замина

Ова не е точно

Тоа е поише замерка за клубот него за роналдо. Они го донесоа, го сменија начинот на игра и на крај го пуштија да си оди иако беше под договор.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Мораше пегла сметки Интер. Мада може и ќе се спасеше дололку Лукаку порано кажеше дека сака да се враќа во Челзи.
Мене не ми е јасно како Реал го даде за 40 и го зема анемичниот Одриозола кој после еден спринт напред назад се враќаше со амбулантно возило...после 2 месеци.
Барал гарантирана прва постава пред Карвахал. Зидан му рекол да остане и да се бори за место, овој не сакал така и го продадоа на крај.

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
227
Мораше пегла сметки Интер. Мада може и ќе се спасеше дололку Лукаку порано кажеше дека сака да се враќа во Челзи.

Барал гарантирана прва постава пред Карвахал. Зидан му рекол да остане и да се бори за место, овој не сакал така и го продадоа на крај.
E dobro sega i Karvahal e igrachishte, shto bekoj kje imavte ako vi ostanea Hakimi i Teo. Ti go pisham ako si fan na Real a ne znam da li si …

Kajgana Shop

На врв Bottom