Ima tocno 23cm do plafonotOdlicno e sto ima 4 metri bakar Vnatresnata edinica kolku ima prostor do plafonot na Fotografijata ne se prmetuva bas no mislam ima 10 cm prostor do plafonot ( po toa sto se primetuva od Fotografijata )
Ima tocno 23cm do plafonotOdlicno e sto ima 4 metri bakar Vnatresnata edinica kolku ima prostor do plafonot na Fotografijata ne se prmetuva bas no mislam ima 10 cm prostor do plafonot ( po toa sto se primetuva od Fotografijata )
Od Fotografijata ne se primetuva ubavo zatoa mislev 10 cm do plafonot deka e super ako ima poveke inaku za najdobro da raboti eden klimatizer potrebno e 15cm do plafonot poveke ne e problem no ako e pomalku ke pretstavuva problem za normalno funkcioniranje na klimatizerot.Ima tocno 23cm do plafonot
Kje pochekate dodeka pisham impresiiКако си задоволен од vivax-Aeri+, наспроти,Daikin-sensira,можеш да не информираш,дали се големи разликите се општо греење, ладење,он-офф и т.н.
Kje pochekate dodeka pisham impresiipobrzav so kupuvanjeto zaradi inflaciite i rastenjeto na cenite a parite od kreditot veke gi imav na smetka, za zal seushte ne sum preselen vo kukjata, niti e montirana klimata. Stojat vo kutija i chekaat (naj verojatno na prolet) da se montiraat.
Ako bide se vo red najverojatno prvo kje gi probame za ladenje od kaj Avgust, pa zdravje boze i za greenje slednata esen/zima. Vo momentov instalirano e samo parnoto (Termoflux Interio 22 i sega za sega e namesteno na 5stepeni da odrzuva chisto kolku da ne zamrzni kukjata i da go probame da ne pushti nekade da proteche)
Ај прво да тргнеме дека може ист модел во различна јачина, да биде различно деклариран!Malce neznam kako bi go narekol ova ama stvarno e sisanje naivnjaci....
AERI+ 3,5kw do -25
AERI+ 5,5kw e do -20
Досега барем за мене невидена работа....за исти модел да тврдиш различна работна температура..., модел е модел неовисно снагата
Прегледај го приврзокот 357941Прегледај го приврзокот 357942
Кај тебе како Грее Вивах Аери?Neznam kako bi go narekol ova ama stvarno e sisanje naivnjaci....
AERI+ 3,5kw e do -25
AERI+ 5,5kw e do -20 ??
Досега барем за мене невидена работа....за исти модел да тврдиш различна работна температура..., модел е модел неовисно снагата
Прегледај го приврзокот 357941Прегледај го приврзокот 357942
A na @zlatko_ti412 klimata baska najskapiot model edvaj do -15![]()
Za sve posle prvata recenica se slozuvam...ama prvata recenica nedrzi vodaАј прво да тргнеме дека може ист модел во различна јачина, да биде различно деклариран!
Проблемот тука е во “лажно или наведувачко” рекламирање! Грев кој го имаат 99.5% од компаниите во Македонија!
Причини икс многу..
Ама барем кај климиве можеш да изгуглаш, провериш, споредиш!
Што ќе гуглаш или проверуваш во надри-лекарствата што на велико се рекламираат де за слабеење, де за имунитет, де за “сјајна и мека коса”, де за болки во колена?
Од Митре на Ленка што и кажала за првиот братучед од зет за сестра клиничка студија.
Очи отварање, и верба во реклама нула!
Теоретски ова што го напишале и треба да биде вистина, и тоа да важи за сите клими!Za sve posle prvata recenica se slozuvam...ama prvata recenica nedrzi voda
Malce saltas so prasanjava posto i tebe ne ti e bas sve jasno.Теоретски ова што го напишале и треба да биде вистина, и тоа да важи за сите клими!
Сега малце бош муабет е, ама ако размислиш дека со 20% повеќе бакар и 20% поголем капацитет на компресорот, вадат 50% подобри перформанси на крај…?!
Правен е овој муабет на долго и широко за 3.5ка наспрема 5.5ка.
Мене ми е пологично да 5.5ка има полоши перформанси глава за глава…
Нема шалтање тука!!Malce saltas so prasanjava posto i tebe ne ti e bas sve jasno.
Ala prasanja od tipot kolku ke mi trosi klimata....
Па фала богу дека топлотните загуби се основа за било какво греење!Основата е битна, т.е ако немаш појдовна точка проблематикава-греење секогаш ке биде табу тема.
И за климите е така, појдовна точка и за климите се топлински загуби на Просторот!!!
Ова ако не го разбирате, тешко вам што ке ви шитнат.