Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
И ФА решија да го бојкотираат форумот, па гледате шо му се случи. :icon_lol:

Ќути барем ќе се исчисти форумов и ќе биде како порано културно и без детски палења и муабети.
Поголем палач од тебе не постои,каде немаш навивачка група и си 40 и кусур годишен што го удрило спермата во глава и брои со точки колку Комити биле во БТ и дреме на форум 24/7 нема потреба повеќе да се дискутира.Најважно секој статус ти е против Вардар и Комити,поголема омраза кон Вардар/Комити имаш и од Битолчани, $
Иако се одјавувам од форумот.Понудата за Горан си останува.
@Интегрален истото важи и за тебе имаш пп

Градски и културни дечки од главниот град за жал растени во приградски наделби, со потекло од Пехчево, Делчево итн. :)

Врата искршена, ѕидојте попара.
А лајното на трибина!? Е него дури срам ми е да го објавам :facepalm:

Пс. ја еВам цела, добро брат ЕВИ ја…

Прегледај го приврзокот 357823
Прегледај го приврзокот 357824
Прегледај го приврзокот 357825
Rezil e ova, posle ke placat koga ke mu aknat zabrana i se ke mu bidi krivo za taa zabrana, trgnuvajki od ckembari. Zaludno cela poezija i proza ja kazvaa odredeni clenovi na forumo od komiti, kako tie se svetlosni godini pred drugite, kako se najeducirani navivaci, kako nivnite clenovi se sovesni. Se e uzalud, delata drugo pokazvat, deka seuste ima indijanci neprokopsani

Ова стварно не е одбро, не ми се верува,
На полувреме кога сакав да одам во тоалет, ЕБР или ПЕП беа, рекоа дека се заклучени.
Културни беа, коректни. А вратите стварно беа затворени, ми вика ако сакаш дојди увери се и сам дека се заклучени да не мислиш дека те лажам.

Кога се случило ова?
Ние сакаме да исражиме и да знаеме. Ова го направиле еден два или тројца членови неможе да се повеќе, сакам да има санкции.

Ќе дадат еден осврт за дербито подоцна.

На полувреме кога сакав да одам во тоалет, ЕБР или ПЕП беа, рекоа дека се заклучени.
Културни беа, коректни. А вратите стварно беа затворени, ми вика ако сакаш дојди увереи се и сам дека се заклучени да не мислиш дека те лажам.

Кога се случило ова?
Ние сакаме да исражиме и да знаеме. Ова го направиле еден два или тројца членови неможе да се повеќе, сакам да има санкции.

ne se zamaraj, ova go imaat napraveno ckembari.

За жал сеуште постојат индивидуалци кои ќе го оцрнат името на групата со вакви испади, ова со спрејовите е проблем и на Градски, ама за среќа не е голема штета и е лесно поправливо, а иако изгледаше лош потег што беа заклучени тоалетите, веројатно испадна паметно знаејки што можеше да се случи, и тешко е да се контролираат такви испади.

Инаку, супер навивачко дерби и интересен и неизвесен меч на теренот, и за чудо, во одлична организација на полицијата. Се беше супер спроведено, од внесувањето на конвојот низ град до влегувањето на трибина, без никакви провокации, тензии, инциденти, и конечно гостување на асална трибина со добро организирани влезови и простор за гостински навивачи, и можност да се испрати натпреварот до крај! Се надевам ова ќе прерасне во континуитет што ќе го издигне дербито на едно повисоко ниво.

Околу изданијата, џабе се натегате околу навивањето, секогаш од сопствениот коп делува како да сте издоминирале и сте биле позвучни, а од друга страна најчесто гостинските групи имаат подобро навивање поради фактот што во копот се претежно редовни членови и навивачи, наспроти домашниот коп каде оди се и сешто. Комити имаа стварно супер навивање и грмеше песна во континуитет без некои значителни падови, а огромна пофалба за тоа оди кон тапанарите :LOL: Израмнувањето во второ донесе делириум и на моменти стварно делуваше како Чкембари воопшто да не пеат, иако знам дека од спротивната страна сликата била поинаква. Супер е што претежно се пееа и поголемиот дел од поновите песни наменети за Вардар, без непотребно тупење на глупите ривалски песни од 90-тите, и за мене единствена критика оди кон непотребното глупирање и скандирање на полувреме, поготово „Кајгана форум“ и „зошто ќутите“. Доволно беше паролата за стадионот што беше полн погодок проследена со „О Сузана“. Навивањето на Чкембари лично не можам да го оценам, впечатокот од наша страна е дека беше слабо во однос на бројката, што е и разбирливо ако се земе во предвид колку од нив се активни и редовни членови. Останува за критика репертоарот на песни, очајно ви фали освежување.

Изгледот на двете страни беше чиста 10-ка, од ударно знаме до бајраци, мотки, до пиротехника. Бројките на двете страни беа супер со оглед на околностите и за мене во рамки на очекувањата, и за мене воопшто не е изненадување бројката на Чкембари, секогаш им бил полн копот на дерби, поготово кога и Комити се присутни. Веројатно сум еден од ретките што ќе ги прифати критиките за нашата бројка, иако очекував да биде во тој опсег 250-300 луѓе, ама непотребно се летаа еден куп членови на форумов. Реалноста е, тоа е максимумот и реалната бројка на навивачи. За над тоа, потребна е поголема и навремена мобилизација и подобар термин, неизвесноста за дозвола на гостување и неатриктивниот термин дефинитивно придонесоа и скратија уште некоја стотка. Ама, со новата трибина, со наместени рефлектори, со многу подобри услови за гостување сега, верувам дека отвара можност за многу помасовни гостувања во блиска иднина.

Останува да се надеваме дека клубовите ќе ни мрднат од мртва точка и ќе се издигнат на врвот во мак-фудбалот, затоа што греота е вакви натпревари да се играат во втора лига, многу поголема желба и ентузијазам би имало кај народот кога вакви натпревари би одлучувале за титула. Искрено очекував поголема бројка на останатиот дел од стадионот, ама кога ќе видиш во каква состојба ни се клубовите, може само да сме среќни што навивачките групи се на ова ниво да придонесат за вакви натпревари.

Културни беа, коректни. А вратите стварно беа затворени, ми вика ако сакаш дојди увери се и сам дека се заклучени да не мислиш дека те лажам.

Кога се случило ова?

Koj ke dade?
Vas stvarno be vi kazvat koj sho koga i kako da komentira
Strasno...
Da bese kano ke znaev deka toj se ima posrano vaka ne znam...

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Градски и културни дечки од главниот град за жал растени во приградски наделби, со потекло од Пехчево, Делчево итн. :)

Врата искршена, ѕидојте попара.
А лајното на трибина!? Е него дури срам ми е да го објавам :facepalm:

Пс. ја еВам цела, добро брат ЕВИ ја…

Прегледај го приврзокот 357823
Прегледај го приврзокот 357824
Прегледај го приврзокот 357825
Сега ако се група од КОДЕКС како што можеа цела Македонија да ја свртат за да редат најави за дербито една кола 2 канти поликолор вгепек е да го вратат во првобитна состојба. Уверен сум дека ако сакаат да направат таков гест никој немат да ги чепнит во Битола.
Јасно ми е дека ова е некоја неписмена будала ама пикот паѓа на целата група.
Не сме индијанци да се понашаме ЧОЕЧКИ.

Сега ако се група од КОДЕКС како што можеа цела Македонија да ја свртат за да редат најави за дербито една кола 2 канти поликолор вгепек е да го вратат во првобитна состојба. Уверен сум дека ако сакаат да направат таков гест никој немат да ги чепнит во Битола.
Јасно ми е дека ова е некоја неписмена будала ама пикот паѓа на целата група.
Не сме индијанци да се понашаме ЧОЕЧКИ.

znaci sakas da mi kazes deka nemalo dovolno obezbeduvanje na stadion za da moze grupa komiti da se trgne od tribina neprimetno i da go naparavi ova? sakas da kazes deka policijata ne gi kontrolirala vlezovite i izlezite i dozvolila clenovi da vnesi sprej, da skrtaat i se toa na tribina kade megu drugoto ima i 2000 domasni fanovi, redari bivshi clenovi na nivnata grupa i eden kup policija i ebr.

sekoja cest za nevidlivivite komiti...

zal mi e za 2000+ slepci sto ne gi sprecile.

ps. dzabe onoj srbomanot tocki pisuval nie sme imale nevidlivi clenovi na tribina. neka izbroi sega pak.

Ај малце да ја олабајме темата. Најдов на фб пост од некој Ros од уге претпоставувам кој има напишано текст за дербито. Ќе цитирам само некои делови "на местото на собирот се собравме околу 200-навивачи" , "тргнавме кон 9и15 2 автобуси и 9 комбиња"...
Интересно е што понатаму во текстот спомнува дека и некои Холанѓани дошле кај нас на трибина. Велам интересно бидејќи кај наc на трибина веќе знаевме дека имаме луѓе најавени од Лион Франција, имавме и егејци, често од Кромберт шо работат од странство, најчесто Чеси и тие доаѓаат кај нас. Со французите поразговаравме после утакмица, беа специјално дојдени за истата, беа воодушевени. Коментарот нивни беше 5-та лига француска на терен, на трибини на рамниште од елитната лига.
P.s. Неколку пати се спомна слабо публика, од нашата трибина изгледаше дека е полно, освен двата тампон блока другото беше сосем солидно исполнето
fudbal-vmfl-pelister-vardar-32.jpg

Ај малце да ја олабајме темата. Најдов на фб пост од некој Ros од уге претпоставувам кој има напишано текст за дербито. Ќе цитирам само некои делови "на местото на собирот се собравме околу 200-навивачи" , "тргнавме кон 9и15 2 автобуси и 9 комбиња"...
Интересно е што понатаму во текстот спомнува дека и некои Холанѓани дошле кај нас на трибина. Велам интересно бидејќи кај наc на трибина веќе знаевме дека имаме луѓе најавени од Лион Франција, имавме и егејци, често од Кромберт шо работат од странство, најчесто Чеси и тие доаѓаат кај нас. Со французите поразговаравме после утакмица, беа специјално дојдени за истата, беа воодушевени. Коментарот нивни беше 5-та лига француска на терен, на трибини на рамниште од елитната лига.
P.s. Неколку пати се спомна слабо публика, од нашата трибина изгледаше дека е полно, освен двата тампон блока другото беше сосем солидно исполнето
Прегледај го приврзокот 357838

tribinata bese super popolneta i izgledase odlicno. pregolema bese tampon zonata, se nadevam u idnina nema tolku da vi odzemat od kapacitetot plus prvite najdolni redovi bea isto ogradeni, valjda nejkele da ste tolku blizu do teren ili ne e dovrseno se kako treba. se na se, dobro izgledase.

Вака, околу бројката, не ми е омилено кога се става на кантар и се употребува дигитрон, али пошто уште се збори, веќе да разјасниме.
Гостуавњето се плаќаше, имаше објави на страната може уште да се видат од Комити дадоа пари сите, освен 10 луѓе кои немаа да платат, други членови ги покрија нивните карти.
Според собраните средства, бројката е 280 луѓе, исто така може да го прашаш Горан БТ, кој што мислам има инфо од РЕДАРДИТЕ, дека бројката беше 280 лу
луѓе. Лично влегов во сите бусеви и комбиња, беа прилично пополнети, може малце чудно што некои од нив беа пре полни, а во некои имаше слободни места.
Толку околу тоа.
На трибина имаше 11 луѓе вкупно од Германија, ниаккви Чеси или Французи , Холанѓани :vozbud:

Околу бројкава сепак, по блиску се Комити, до вистината, со изјавите дека гостувавме 300 луѓе, отколку вие со вашите дека објави дека биле 200.
Сепак 280 е по близу до 300, отколку 200.

--------

Дербито ги оправда очекувањата барем до некаде, на навивачки план. Двете групи имаа солидно издание.
Не сакав да пишувам за да не испадне дека гледам не објективно, секоја чест за
@ejército de la calle кој пишува реални коментари, за по квалитетен форум
Зелено Бел исто пишува помалку провактивни коментари.
Комити бројката која што ја очекувавме, иаоко ова е некаде долната граница, од 250 до 450 очекуваме нешто измеѓу.
Терминот е стварно не згоден, знам 60 луѓе што сабота ја работат пола смена, до 12:00.
Кога ќе имате и вие ваков термин тогаш ќе осетите на ваша кожа.
Навивање добро, кај Комити по мене 9/10, и за прв пат, на дерби, над 80% од песните за Вардар.

Чкембари, со оглед на сите околности и тешката ситуација, во групата и клубот како што кажавте, успеавте да го наполните копот горе-доле, со тоа целите се задоволени во тој поглед. Од моја проценка 700 +, еве и 800 да е како што викате.
Браво за трудот за мотките, не би навлегувал во тоа какви се дали се подобри од нашите, но сепак ова е нешто добро. Изглед добар, пиро добро, фалеше димнијада.
Искрено навивањето беше слабо, имам многу дерби дуели на Тумбе Кафе, сте биле многу по гласни, дали дека од старата трибина порано заедно до обичанта публика, па сте биле помогнати , не знам, али мислам дека ова ви е едно од послабите, НЕ Е ПРОВОКАЦИЈА.
Но, браво за изгледот и за мобилизацијата која ви беше колку толку успешна.
На муабетите зашто имало малку обична публика и слично, не треба д се замарате, зашто вие вашиот дел го направите , у врска со навивачкиот коп.
Навивањето мислам ви беше 6/10.

Attachments

• 317616627_175189368522833_8070751302681033498_n (1).jpg
    317616627_175189368522833_8070751302681033498_n (1).jpg
    102,6 KB · Прегледи: 87
На трибина имаше 11 луѓе вкупно од Германија, ниаккви Чеси или Французи , Холанѓани
Веројатно не ме сфати, Французи, Чеси и според објавата на еден од вашите Германци и Холанѓани имавме НИЕ на трибина, не вие. Бидејќи истиот имаше слики постирано внатре од нашиот коп.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom