Најекономично греење и ладење

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Aj druze ocigledno si nepismen nema so da diskutirame.
Pojasni za sto si TI PISMEN, ti samo prasuvas, ama i si zadovolen....dovcerasnite prodavaci na kjumbinja na drva/peleti pokusavaat da se izvadat
Автоматски споено мислење:

Pojasni za sto si TI PISMEN
Ajde nekoj da spodeli iskustva so toplotna pumpa?
Dali nekoj koristi i dali e zadovolen. Potrosuvacka na struja i slicno.
Eve jas kje spodelam informacija za toplotna pumpa.
Zadovolen sum so ogled na toa shto plakjam smetki za ovaj period od 4000-5000 denari.

Sporedbeno so drva i so peleti isplatlivo e.

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.983
Поени од реакции
11.324
Nema shto da ti pojasnuvam tebe. Prvo se gleda deka kultura nemas, a ne pak neshto drugo.
I ne se nerviraj gubish lepota :-D
Абе не за џабе цело време ви велам, не се нервирајте, оти допрва ќе биде бетар за Русија :D

Така да не се нервирај, не за друго губиш лепота.

Ако сакаш темава да се претвори во очај како другата тема за Воените успеси на Русија :pos:, тогаш да престанам да пишувам.
Тенеке ти ли си?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.473
Поени од реакции
18.488
Тенеке ти ли си?
Немој аман не ме барај во оваа тема. Само оваа е бетар од темата за Украина.

Нит со овој, нит со друг, нит со трет ник немам намера да пишувам тука :D

Член од
28 јули 2016
Мислења
107
Поени од реакции
56
5,5kw

Od poslednive postovi/carsiski muabeti negledam deka nekoj Pameten zakljucok moze da se izvadi.
Na Eurovent dali postoi termin "Zadovolen" ili "Precizno kazano"....sto ovde se buta kao krajna informacija.
Po Precizno kazano ....ovoj @vilagora zadovolniov nikako da kaze od sto e zadovolen, vrti ko kisa oko Kragujevca ama nit pumpa kaza nit marka nit model sto ima, ama odma drugari mu stanaa i @PticaSelica i ovoj dudukov prilepski @zlatko_ti412
Aj da cueme kako ke tece komedijava ponataka :lolzz:
Na vasava selska reklamka ja ke vi uskocam so istovo kontrareklama....pola pumpa imam od vasata i prezadovolen sum, a i komsiite ....aj sea da ve vidam :facepalm:
A bas od tebe najveke ocekuvav komentar za mojata MDV. Eurovent, potrosuvacka, modulacija??

Член од
28 јули 2016
Мислења
107
Поени од реакции
56
Ako Sakas Slikni ja MDV by Midea Vnatresnata Nadvoresnata Edinica i Dalecinskoto
Bi ti gi slikal ako mi dades dobra pricina zosto, inaku mislam deka nema potreba. Ama GOLEMI se bajagi. Najdobro otidi si u najbliska prodavnica i ke gi vidis u zivo.

Ubedi ne vo ova sto znaci 5,5kw dali e 5.5 na ladenje ili na greeenje?
Kazi mi ti kako ekspert posto jas veza nemam, taka pisuvase na kutijata

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Za @PticaSelica i so 3kw se
Bi ti gi slikal ako mi dades dobra pricina zosto, inaku mislam deka nema potreba. Ama GOLEMI se bajagi. Najdobro otidi si u najbliska prodavnica i ke gi vidis u zivo.

Kazi mi ti kako ekspert posto jas veza nemam, taka pisuvase na kutijata
Tonc

Член од
28 јули 2016
Мислења
107
Поени од реакции
56
Ama navistina ne barav komentar i mislenja dali e 5,5kw ili 4,8kw realna. Najveke mi bese za potrosuvackata i podesuvanjeto, odnosno kako najekonomicno od klima da se izvadat najdobri performansi. Dali 18btu, odnosno modelot e 18HRFN8 (lesno e da ja izguglas i prosrudiras) moze ili nemoze podobro od ova.
I dokolku nekoj znae da mi kaze od navedenoto i slikite koi gi prikazav kolku realno izleguva COP

I navistina seuste od tebe ocekuvam, posto te citam i najveke te pocituvam na forumot navistina kako ekspert, ocekuvam komentar za mojata MDV. Eurovent, potrosuvacka, modulacija??

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.983
Поени од реакции
11.324
Абе дудук... па имаше пивнато некоја одфазла а?
Од понеделник... дан ти тргни неделава...
Не е проблем он што фанал некоја, туку овој буби што му го прави филмот дека е некој стручњак :ROFLMAO:

Член од
16 март 2019
Мислења
3.335
Поени од реакции
5.411
Ako sakas Slikni ja ( me interesira ) kako e Montirana Vnatresnata i Nadvoresnata Edinica Dali od Vnatresnata edinica do plafonot ima 15 cm za dovolen protok na Vozduh Dali ima od Vnatrsnata do Nadvoresnata minimum 3 metri bakarni cevki za normalno da funkcionira klimatizerot i dalecinskoto koj model e bidejki vikas vo % e Fan-ot a ne vo 1, 2 , 3 brzina

Член од
28 јули 2016
Мислења
107
Поени од реакции
56
Ako sakas Slikni ja ( me interesira ) kako e Montirana Vnatresnata i Nadvoresnata Edinica Dali od Vnatresnata edinica do plafonot ima 15 cm za dovolen protok na Vozduh Dali ima od Vnatrsnata do Nadvoresnata minimum 3 metri bakarni cevki za normalno da funkcionira klimatizerot i dalecinskoto koj model e bidejki vikas vo % e Fan-ot a ne vo 1, 2 , 3 brzina
IMG_20220315_215233.jpg
air-conditioning-midea-all-easy-pro-nordic-18000-btu-a-wifi-cooling-heating.jpg

Nadvoresnata druze nemozam da ja slikam, dalecinskoto e ovakvo isto, bakar ima 4 metri

Член од
16 март 2019
Мислења
3.335
Поени од реакции
5.411

Kajgana Shop

На врв Bottom