Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kako mislis koj cija mreza koristi.?Озбилно мисли некој дека Телеком и А1 живеат од При Пејд бројчиња?
Кој се уствари на нивна рентана мрежа?
Тоа и е поентата на муабетот.Kako mislis koj cija mreza koristi.?
Na A1 se LycaMobile, GreenMobile,Mtel
Na telekom se Telekabel
Ако продолжи префрлувањето на А1 броеви кон Lyca со овој интензитет за 1 година и тоа како ќе се замара А1 не Телеком затоа што приходите ќе им се намалат минимум за 30% во мобилната телефонија а расходите или трошоци сеедно ќе им останат исти.Да те потсетам дека во последни 2 месеци околу 5500 броеви од А1 префрлени се на Lyca па пресметај за 1 година со овој интензитет уште колку ќе се префрлат а А1 ќе си остане со истите цени дури и под услов 50% од корисниците да ги загуби.Тоа и е поентата на муабетот.
Сите овие што ги наброја рентаат од Телеком и А1.
Зашто Телеком и А1 би се замарале нешто посебно за ова?
Sto tolku nudi dobro Lyca, ima dobri ponudi, dobra mreza, internet?Ако продолжи префрлувањето на А1 броеви кон Lyca со овој интензитет за 1 година и тоа како ќе се замара А1 не Телеком затоа што приходите ќе им се намалат минимум за 30% во мобилната телефонија а расходите или трошоци сеедно ќе им останат исти.Да те потсетам дека во последни 2 месеци околу 5500 броеви од А1 префрлени се на Lyca па пресметај за 1 година со овој интензитет уште колку ќе се префрлат а А1 ќе си остане со истите цени дури и под услов 50% од корисниците да ги загуби.
Rabotata e uste pogolema, so toa sto se ceka po +5rab,denovi za port out od A1, a i od drugite pogotovo za pripejd, za post pejd portirajneto e pobrzo...Ако продолжи префрлувањето на А1 броеви кон Lyca со овој интензитет за 1 година и тоа како ќе се замара А1 не Телеком затоа што приходите ќе им се намалат минимум за 30% во мобилната телефонија а расходите или трошоци сеедно ќе им останат исти.Да те потсетам дека во последни 2 месеци околу 5500 броеви од А1 префрлени се на Lyca па пресметај за 1 година со овој интензитет уште колку ќе се префрлат а А1 ќе си остане со истите цени дури и под услов 50% од корисниците да ги загуби.
Си ја отворил воопшто страницата на Lyca?Sto tolku nudi dobro Lyca, ima dobri ponudi, dobra mreza, internet?
LycaMobile nudi najmnogi za najmalce vlozeni pari.Sto tolku nudi dobro Lyca, ima dobri ponudi, dobra mreza, internet?
Со тоа им отвараат повеќе работа на АЕК и народниот правобранител.Јас пред 12 години морав да интервенирам кај народниот правобранител бидејки Телеком не сакаше да ми го раскине договорот и од тогаш немам никаква работа со нив.Rabotata e uste pogolema, so toa sto se ceka po +5rab,denovi za port out od A1, a i od drugite pogotovo za pripejd, za post pejd portirajneto e pobrzo...
Za pripejd se najduvaat sekakvi mani/izgovori samo da ne izleze brojot, posledna mana e so ne azurirani podatoci i stara vip karticka moralo a1sim i podatoci azurirani....
Kako i da e naplivot e golem a lyca ne moze da stigne navremeno da odgovori na site
poradi seto toa 1212 e skoro i tesko dostapen, seta srejka sto online portirajneto odi ok, i elektronski se vrajka brzo za potpis...
A1 so vakov odnos samo uste-uste povejke ke gubi korisnici najgolem del pripejd...
Da ama nekak nemozam da gi razberam paketite sto gi nudat.Си ја отворил воопшто страницата на Lyca?
Lyca ја користи истата мрежа на А1 така да нема разлика во квалитетот на приемот.Da ama nekak nemozam da gi razberam paketite sto gi nudat.
Автоматски споено мислење:
Znaci za 100 den mesecno jas dobivam 10 gb internet i neograniceni povici i sms?
Za 299 den dobivam 12gb net i neograniceni povici i sms?Прегледај го приврзокот 356962Прегледај го приврзокот 356963
Автоматски споено мислење:
Imat li dobar internet, da ne bide samo dobar vo centarot na gradot otides na vodno i pisuva H+, imat problem so povicite kako sto imat telekabel i A1 koga posle 2 secundi ne ja slusas drugata strana?
Дури и подобри сње мислам од А1 иако нивната мрежа ја користат, дури користев нет од лајка побрз беше него на а1Lyca ја користи истата мрежа на А1 така да нема разлика во квалитетот на приемот.
Се надевам ќе одат што повеќе кон ТК или Лика за да почне другиве да намалуваат цени и/или повеќе да нудат за постоечкото. Мада кај нас фали дефинитивно уште 1 засебна мобилна мрежа. Можеби и најдобро некако би било 3-4 (Роби, Лика, Мтел, Неотел) поголеми играчи тука да влезат па да поделат инвестиција и да ја користат тие таа посебна мрежа која заеднички би ја изградиле. Ова искрено го гледам како најдобро сценарио кај нас, 1 да се одлучи да гради посебна воопшто не верувамАко продолжи префрлувањето на А1 броеви кон Lyca со овој интензитет за 1 година и тоа како ќе се замара А1 не Телеком затоа што приходите ќе им се намалат минимум за 30% во мобилната телефонија а расходите или трошоци сеедно ќе им останат исти.Да те потсетам дека во последни 2 месеци околу 5500 броеви од А1 префрлени се на Lyca па пресметај за 1 година со овој интензитет уште колку ќе се префрлат а А1 ќе си остане со истите цени дури и под услов 50% од корисниците да ги загуби.
Tuka nekade se poklopuvame so muabetot, no za 3ta mreza (malo sutra) toa biduvase so One, daja kupese bilo koj osvem vip (mozese mtel/neotel..)Се надевам ќе одат што повеќе кон ТК или Лика за да почне другиве да намалуваат цени и/или повеќе да нудат за постоечкото. Мада кај нас фали дефинитивно уште 1 засебна мобилна мрежа. Можеби и најдобро некако би било 3-4 (Роби, Лика, Мтел, Неотел) поголеми играчи тука да влезат па да поделат инвестиција и да ја користат тие таа посебна мрежа која заеднички би ја изградиле. Ова искрено го гледам како најдобро сценарио кај нас, 1 да се одлучи да гради посебна воопшто не верувам