Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    716

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.449
Поени од реакции
33.564
Да, точниот одговор е дека тотално биле промашени целите на оваа војна.
Слушав и јас, мора да е вистина пошто пасошот на Путин го нашле заедно со документите (паднати биле од камион).

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
40.000 артилерски гранати дневно му фалат на Русиве за да прават офанзива како во јуни/јули :D
Мислам дека е време Армагедонов да почни да размислува за герилско војување во блиска иднина.
Tokmu vo toj period juni/juli letovo i bea poslednite ruski voeni uspesi na bojnoto pole vo Ukraina, od togaš pa navaka se promeni branot na vojnata vo korist na ukrainskite sili. Izvršija mobilizacija i na novi vojnici no džabe, toj poteg ednostavno ne dade/dava rezultati !

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.433
Поени од реакции
18.396
Лукашенко е цар да му измрда на Путин, се надевам ќе успее да ја зачува Белорусија независна и избегне влегување во војната.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Супер. Со вакво одземање пари и имоти на физички лица и на приватни компании, одлична порака се праќа до сите останати низ светот, дека владеењето на правото е прогласено за умрено.
После овакво крадење, би требало да следи бегање на капиталот во САД и Британските офшор центри.
Полека калимеро полека, многу живчан нешто, отидоа парите на руските олигарси. Пушти си некоја тажна виолина нека свири на јутуб. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Класика куртон-менталитет, не им пречи секојдневно што се истураат безброј бомби врз невино население и етничко чистење на една нација под наративот дека не постојат, они за парите на швицарските сметки квичат. :icon_lol:

Во право си кога напиша до парите е. Народот во Русија нема пари и друг капитал, па единствено му останува да се обединат и да ги одбијат сите напади, можеби и во контра напад, за на размазените европски педерчиња им го истурат гневот према своите олигарси, собиран со децении.
Абе баче, народот во Русија немал пари и друг капитал, па требало да се обединат против надворешниот непријател. Како да слушаме вести во Северна Кореја. :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Од кого нема пари народот бе баче? :icon_lol:
Русија е земја-континент со ДУПЛО ПОВЕЌЕ природни ресурси од било која држава на целата планета, a стандард на живеење како Косово, највисок морталитет, ужас БДП, а просечна плата пониска од нашата експериментална држава, и ќе излезе некој како тебе штабски индоктриниран дебил на тв и ќе вика западот е крив што сме сиромаси и утепани, дај да се обединеме. :icon_lol::icon_lol:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.433
Поени од реакции
18.396
Ова ако некој не знаеше англиски, еве и на македонски.

Владе не мораш лајк и на ова веќе ти е читано :D

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511

Ете ти еден лајк од мене, чим британците викаат дека се веродостојни, мора да е така, нема шанса да правеле фејк :pos:

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256

A British defence and security thinktank has revealed details of Moscow's pre-invasion plan for Ukraine,

:pos:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.433
Поени од реакции
18.396
A British defence and security thinktank has revealed details of Moscow's pre-invasion plan for Ukraine,

:pos:
Смеј се, ама единстваната грешка што ја имам направено досега на темава е тоа што не му верував на Британско/Американските служби дека Русија ќе нападни.

Дури и се заебавав со Бајден пред 24 февруари.

:)

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.249
Поени од реакции
7.608
Полека калимеро полека, многу живчан нешто, отидоа парите на руските олигарси. Пушти си некоја тажна виолина нека свири на јутуб. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Класика куртон-менталитет, не им пречи секојдневно што се истураат безброј бомби врз невино население и етничко чистење на една нација под наративот дека не постојат, они за парите на швицарските сметки квичат. :icon_lol:

Абе баче, народот во Русија немал пари и друг капитал, па требало да се обединат против надворешниот непријател. Како да слушаме вести во Северна Кореја. :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Од кого нема пари народот бе баче? :icon_lol:
Русија е земја-континент со ДУПЛО ПОВЕЌЕ природни ресурси од било која држава на целата планета, a стандард на живеење како Косово, највисок морталитет, ужас БДП, а просечна плата пониска од нашата експериментална држава, и ќе излезе некој како тебе штабски индоктриниран дебил на тв и ќе вика западот е крив што сме сиромаси и утепани, дај да се обединеме. :icon_lol::icon_lol:
:pos::pos::pos:
Каков заклучок ми наметна аууу.

Не си нормален, тоталка сте со Кико...

Порано не ми беше јасно зашто некој би посакувал намалување на популацијата, или па луѓе што повикуваат на армагедон да се случи, но последниве 3 години на форумов, веќе ми е јасно дека не е до нивните желби, туку планетата сама мора да се прочисти од толку многу паразити во форма на човек. Се надевам со фајзер или астразенека си боцнат. :vozbud:

Како ли успеа се обратно од тоа што со години сум го потенцирал како слабост на Русија, секоја чест. :tapp:
Сум плачел за парите од олигарсите, а не сфаќа дека кога нема владеење на правото, парите бегаат, економијата ќе е на бандаж, па и неговите пари ќе ги снема. :tapp:

На неколку членови што ја величеле Русија, многупати сум им контрирал, баш со тој факт дека Русија ги им сите ресурси на планетава, а пак не е во топ 5 економии, ама ете ти се најде да ми наметнуваш обратни заклучоци. :pos:

Се педерана (обратни) ја викам, а они сами си потврдуваат.

Тебе и тоа другото педерче ве научивме историја, географија и кои договори Украина ги прекршила, не гледам друга причина да се чепкате со напишани глупости, освен дека ве чеша дупе. Гадни сте, нелуѓе :kuracc:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.356
Поени од реакции
24.501
Смеј се, ама единстваната грешка што ја имам направено досега на темава е тоа што не му верував на Британско/Американските служби дека Русија ќе нападни.

Дури и се заебавав со Бајден пред 24 февруари.

:)
covece ti postiras eden ton GLUPOSTI. citas naslovi bez tekstot da go procitas. realno te smetav za popameten ama ispadna teska budala sto go mrzi da cita tekstovi sto sam gi postira... :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom