- Член од
- 22 ноември 2008
- Мислења
- 673
- Поени од реакции
- 102
Реков и пак ќе кажам сите горенаведени луѓе кои ти ги спомнуваш за жал единствен начин за си го решат својот проблем наоѓаат во медиумите, и истите тие луѓе ги бараат сами,не обратно,се принудени се со цел да ги освестат државните институции дека се за граѓаните тука,а не обратно.А тоа што ниту една државна институција веќе 20години не работи како што треба и што од ден на ден се се полоши не се криви медиумите.Јас кажав, ситуацијат во Макдонија не е розова, но тоа што го прави А1 е надвор од нормалното. 100% сум сигурен дека вечерашните вести ќе им почнат со некој нов грозоморен настан или ќе повторат нешто од минатите денови. Што ми е мене и воопшто на било кого гајле што сопругот ја тепал сопругата во Белгија? Била Македонка, голема работа... Тоа е приватен проблем, нема потреба цел свет да знае... Што ни е гајле за инфицирната нога на старката која година дена одбивала да се лечи... А1 се обидува да му тури на народот во глава дека апла ништо не функционира во државата, да ги обвини лекарите и да му влее огромен страв на народов. Починало новороденче и одма лекарот се обвинува за смртта, а никој не излегува конкретно со информации кко и зошто настанала смртта! Одма се иде со напад! Менче Точи е 24/7 во Клинички центар и само чека на некој да се пожали, па макар и `да ги рти коленото`.... Ја даваат типката на телвизиј како не можела да ги прехрани децата, како социјално ја одбива, како државата н води грижа за нив, а успеала во рекордно време да роди едвај 12 деца... Ало бре, барем кога се обвинува некој и кога тоа се дава во етер за да гледа цел народ, удрете се во глава малку и размислете пред да направите глупост. И ако уште еднаш Татјана повтори дека А1 била објективна телевизија која е во интерес на народот и Македонија, тогаш стварно нешто не е во ред со нив.... Посебно, по последниот спот со најв за радикален протест и закни со немир во државата. Пу!
Инаку има многу работи кои не ми се допаѓаат кај А1 посебно кога ќе го видам Велија ми се стемнува,но за среќа не гледам телевизија,поточно многу ретко,а и бирам што ќе гледам.А она што велиш за некакви спотови,искрено не сум ги гледам слушнав за тоа, но не сум ги гледам и не коментирам, иако тоа е приватен медиум и може да прави што сака секако во рамките на законските норми и правила. Инаку постои една справа која се вика далечински управуваш па користете ја почесто.