- Член од
- 28 јуни 2009
- Мислења
- 287
- Поени од реакции
- 261
Во МКД не сме дојдени сме домаќини. Нормално дека има патерни кај групи но прашањето е која е причината. Дали се социо економски, дали културолошки или само атрибути во одреден период. И јас гледам кај Македонците лоши патерни но не го атрибуирам на христијанство туку на сељачизам и домашен одгој.Секаде муслиманите се канцер. Секаде. Апсолутно никој друг не ги сака у своја близина. Секаде го демонстрираат истото однсување, геотизација, непочитување на принципите на земјата домаќин и однесување кон идеологијата на која и припаѓаат. Секако со исклучоци како и секоја група. Види еден од најглупите ставови е да не се генерализира, да не им се препишува на група тоа што го прават и поединци бла-бла-бла... Милион пати сум го објаснил тоа, не ми се повторува пак, ако сакаш читај тука, намерно детално објаснив затоа што знаев дека ќе треба 100 пати да се објаснувам за истото.
Од друга страна па и Хрватите и Србите беа Христијани од различни факции и пак се тепаа ко животни. Што значи не е до религијата.