Епа тоа е она што му го пишав и на
@Menethil, не се химарсите гејм чејнџер, туку шпиунажата/сателитите/дроновите кои вртат цело време.
Скоро секој напад им е снимен претходно, и целиот команден Украински центар не е во Украина, туку римоут од каде што НАТО им диригира стратегии и каде да одат/бомбардираат/или ако влезе авион е детектиран уште додека е на територија на Русија. Ако ги оставеа сами, овие ќе беа капитулирани уште првиот месец.
Друга работа што мене ме чуди е зошто Русите му ги оставија сателитите на Илон, т.е зошто воопшто дозволија Старлинк да заживее, ваљда не се толку глупави да веруваат дека целта е интернет за пределите кои се во недојдија, и дека ги гради приватно лице, а не владата на САД за шпиунажа? Овие сателити требаше да бидат гаѓани уште првите 2 часови од нападот, без разлика што се во сопственост на компанија од друга земја. Индиректно истата помагаше на Украинската војска што значи дека се легитимна цел.
Мислам дека не се до толку наивни за потезите што ги прават, само од сам почеток ми мириса дека се игра и друга игра со која и двете страни ја ебаваат Европа.