jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.511
- Поени од реакции
- 27.328
Како прво, јас Украинците тука ги гледам како жртви на западните интереси, не како непријатели. Но мора да се признае дека индокринацијата е навлезена многу длабоко во сите пори на општеството. И неможеш само да кажеш дека имало нацисти, туку да ги видиш и нивните акти во последните 8 години кои не само што се директна причина за Руската агресија, туку како поминува времето така стануваат и причина за бруталноста на Русите према Украинците. Едноставно ако пред 6-7 месеци не поминуваше во Русија да се удира по инфраструктурата, денеска поминува. Уствари доколку ги гледаме западните држави, секоја воена интервенција им започнувала со удари врз инфраструктутурата. Тоа кај Русија го немаше, а како што гледаме, не зошто не можеле, туку затоа што не сакале. Дали биле фер и сакале да им дадат шанса ваљда на Украинците или биле глупи тоа зависи од перцепција. Но на крајот едно е сигурно, во Украина надвладеа неразумот,Благодарам на исцрпниот одговор.
Мислам дека ми ја потврди поентата на некој начин
Ти сметаш дека јас ги правдам украинците, додека јас само ги напаѓам русите.
Значи не спорам дека има нацисти високо во систем, не спорам дека се скапаница од држава, ниту пак ги оправдувам.
Ама колку и да се лоши противниците, ништо не ги оправдува русите.
И не, Русија не пази ниту на цивили ниту на цивилна инфраструктура. Секој ден бомбардира електро централи, мостови, транспорт.... Русите го окупираа Чернобил, ало, Чернобил! Нив уво не ги боли ни за нивните војници а камо ли за цивили
Е сега, не праиме муабет тука за тоа кој колку и како ги поддржува Украинците или кој мисли дека се скапани корумпирани и со нацисти високо во системот. Праиме муабет што запад ги подржува, а ти малтене го амнестираш западот за таа поддршка на нацисти. Значи не само што западот подржува нацисти во Украина, туку директно и непосредно ги вооружува и ги праќа во смрт Украинците со подсредство на нацистите. Покрај тоа ја доведува цела држава на работ на опстанок. Со други зборови бескруполозно жртвува 35 милионско население, за некакви си сопствени интереси (веќе се сомневам дека се работи за некакви си државни интереси туку стриктно за корпоративни). И тоа пази, тој истиот запад ја води Украина не од сега, туку последните веќе 9 години, а претходно којзнае какви ли све не структури функционирале за да го оживеат тоа нацистичко чудовиште.
Неможеш чисто онака ради каприц во стилот на шеки да го прескокнеш овој факт и да речеш ок не ме интересира историја, туку само сегашноста и Русија е крива, кисче.
Последно уредено: